Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nyolc általánost végzetteknek...

Nyolc általánost végzetteknek honnan van bátorságuk megkérdőjelezni virológus professzorok véleményét?

Figyelt kérdés
Már rég kötelezővé kellett volna tenni az oltást, ugyanis 100-as IQ-val (ami rettentő alacsony!) sajnos képtelen az ember belátni olyan alapvető tudományos tényeket, mint például az oltások fontossága.

2022. jan. 8. 05:56
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
 391/909 anonim ***** válasza:
74%

"Nincs bennetek társadalmi felelősségvállalás"

Bennem nincs felelősségvállalás? Tisztességesen hordom a maszkot, fertőtlenítek, ha beteg vagyok, vagy kicsit tüsszögök, akkor inkább nem megyek emberek közé. Bezzeg te oltottként szétfertőzöl mindenkit arra hivatkozva, hogy "de te oltott vagy, mások nem kaphatják el".

Amúgy meg mi van, ha fordul a kocka? Azért a rengeteg gyermekért ki fog felelősséget vállalni, ha pár éven belül esetleg genetikai hulladékok lesznek? De ne legyen így, csak mondom, hogy mi van ha?! Ebbe már belegondoltál?

2022. jan. 11. 10:23
 392/909 anonim ***** válasza:
21%

389

Nem idézgetlek, mert telefonon nehéz, de szerintem érthető lesz.

Igen, az oltásokkal részemről úgy gondolom, minimalizáltam a kórház esélyét.

Környezetmérnök végzettségem van, foglalkoztam levegőtisztasággal is. Nem olyan vészes az a forgalomban bicajozás. Amúgy sok bringaút csak részben vezet forgalmas úton, bemennek parkokba, amint tudnak, kerülőutak vannak mellékutcákon. Nyáron bicajjal jártam be párszor, kb az út fele vezetett forgalom mellett, másik fele Népligetben, vasút melletti parkban (nem tudom a nevét), kisforgalmú úton, Duna-hídon.

Nem cigizek.

Sajnos nem vezetek autót.

Sportolok.

Nem vagyok elhízva (testzsír% alapján sem).

Nem iszom sok alkoholt.

Nem zabálok mértéktelenül.

Viszont csak az hiszi azt, hogy ezek után biztonságban van, akinek szerencsés a genetikája.

2022. jan. 11. 10:32
 393/909 anonim ***** válasza:
86%
392: és nem félsz, hogy az egészségedet merőben befolyásolta egy genetikai anyag, amit eddig emberfián soha nem próbáltak ki? Nem azt mondom, hogy 100% bajod esik, de megvan a kockázata. Miért ítélnél el olyat, aki inkább nem vállalja ezt a kockázatot?
2022. jan. 11. 10:36
 394/909 anonim ***** válasza:
26%
Milyen genetikai anyag, amit eddig emberfián nem próbáltak ki?
2022. jan. 11. 10:46
 395/909 anonim ***** válasza:
84%
386 nem megyek olyan orvoshoz, aki ettől elájul. De komolyan: neked minden gondolatod a betegség, orvosok, mindmeghalunk téma körül forog. Nocebo.
2022. jan. 11. 10:51
 396/909 anonim ***** válasza:
34%
392 remek-remek, akkor nincs is semmi baj
2022. jan. 11. 10:52
 397/909 anonim ***** válasza:
35%

396

Mert?

395

Ez alatt a kérdés alatt ez a téma. Ha az úszás lenne, minden gondolatom akörül forogna. Ha a vonatok, akkor akörül.

2022. jan. 11. 10:53
 398/909 anonim ***** válasza:
32%

"Nyolc általánost végzetteknek honnan van bátorságuk megkérdőjelezni virológus professzorok véleményét?"

A Dunning–Kruger-hatás az a jelenség, amikor minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos túlbecsülni a saját tudását.

A jelenséget a Cornell Egyetem két kutatója, Justin Kruger és David Dunning mutatta ki. Az eredményeiket 1999 decemberében publikálták a Journal of Personality and Social Psychology folyóiratban.

Kruger és Dunning szerint számos tanulmány sugallja, hogy a legkülönfélébb területeken, az olvasott szöveg megértésétől a gépjárművek használatán át a sakkozásig és teniszezésig, az amatőrök magabiztosabbak a szakértőknél. Azt feltételezték, hogy egy tipikus jártasság esetében a hozzá nem értők

1. hajlamosak túlbecsülni a saját képzettségüket,

2. nem képesek felismerni, ha más ért hozzá,

3. nem képesek felismerni, hogy ők maguk mennyire nem értenek hozzá,

4. ha fejlesztenek a saját szakértelmükön, képessé válnak annak felismerésére, hogy korábban nem értettek hozzá.

Erre a hipotézisre építve egy tesztsorozatot végeztek a Cornell hallgatóin, amiben a saját logikus érvelési képességüket, nyelvtani ismereteiket és a humor felismerésére való képességüket kellett értékelniük. Egy teszt kitöltése és az eredményük megismerése után azok, akik jó eredményeket értek el, jól becsülték meg, vagy alábecsülték, hogy a többi résztvevőhöz képest mennyire teljesítettek jól, azok viszont, akik rosszul teljesítettek, jelentősen túlbecsülték a saját képességeiket.

2022. jan. 11. 11:00
 399/909 anonim ***** válasza:
77%
397 rendben, de akkor ne csodálkozz hogy beteg vagy. Magadat betegíted meg. Szerencse maximum annyi, hogy rossz nevelő közegben nőttél fel. Szüleiddel tisztázd
2022. jan. 11. 11:01
 400/909 anonim ***** válasza:
22%

399

Attól betegítem meg magam, mert az adott témáról írok?

2022. jan. 11. 11:03
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!