Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?
Kérdező 90-es kommentjéből idézek:
"Szívesen mennénk bárhova a két gyerekkel, de a közel három hónapos nyári szünet alatt csak úgy tudjuk megoldani, hogy a feleségemmel felváltva vesszük ki a szabadságot és otthon tudjunk lenni, ami idő pedig marad nélkülünk, akkor a kicsi megy valamilyen táborba. Szívesen küldenénk egész nyárra táborról táborra, de az többszázezres kiadás lenne."
Konkrétan eggyel több hétig kéne táborban lennie, mint most és akkor egy hétre el tudnátok menni. Ahogy már írták, alap táborok vannak 40e Ft körül. 40e Ft-on múlik nálatok a nyári nyaralás????
Tudod erről az a véleményem: nem akarásnak nyögés a vége!
Nem akartok (mármint ti, szülők) se nyaralni menni, sem időben otthon lenni a kisebbik gyereketekkel.
Így aztán meg is magyarázzátok, melyiket miért nem tudjátok megoldani.
130# 127 voltam, azért soroltam fel egy rakat lehetőséget, hogy legyen miből válogatni, ha mindegyikre van kifogás, adkkor esélyes, hogy nagyon lúzer szülők, ha tényleg az az egyetlen megoldás a számukra, hogy segítségét a nagyra lőcsölik a kicsit.
Igen, ha nem tudják máshogy megoldani, akkor ez anyagi áldozattal jár. Még mindig nem kaptam választ arra a kérdésre, hogy ezek a szülők, mint te vagy a kérdező, hogyan oldanátok meg, ha nem lenne a nagy. Na úgy kell megoldani.
De mondok N+2 lehetőséget a fent felsorolt aki mellé:
1. Valamelyik szülő munkahelyet vált, rugalmasabb helyet keres vagy más időbeosztást
2. Fogadnak bébiszitter, a nagy viszont heti pár órában elmegy dolgozni, hogy a saját luxuskiadásait megkeresse. Ezt a pénzösszeget a szülők megspórolják rajta, tehát tudják fizetni a bébiszittert.
134: "Ha a nagy nem lenne, akkor egy gyerekkel kevesebbet kell eltartani,ennyiből kijön a bébiszitter."
A lótúrót!
Kevesebb a családi pótlék és a gyerek után járó adókedvezmény is. Arról nem is beszélve, hogy 2 gyerek nem kétszer akkora kiadás. Kicsi korban ruhát is tudnak örökölni egymástól, de ennyi idős korban is pl. korcsolyát vagy biciklit simán.
Persze lehet, hogy a kérdezőéknél egyik gyereknek sincs se korcsolyája, se biciklije, mert az ilyen tehetetlen emberek ezt se tudják a gyereküknek biztosítani.
132:
"Hol a fenébe van 1 hetes tábor 40ezerért?De most tényleg?Nálunk a sulis napközis tábor is napi 3000ft."
Vagyis a hét 5 munkanapjára 15e Ft. Ezek után teljesen reális, hogy 40e Ft-ért legyen más szervezésben, 5 napos napközi (nem ottalvós) tábor.
Abszolút nem értem a csodálkozásodat.
Szerintem zárjuk le ezt a témát, mert már sajnálom, hogy fel mertem tenni a kérdést. Minden esetre szomorú látni azt, hogy milyen egy önző és "énközpontú" társadalomban élünk.
#131 Nem tudom mikor volt a gyereked olyan idős, hogy táborba menjen, de 40000 Ft-ért már sehol nem találsz. A duplájáért már annál inkább!
#135 A nagyot a nagymama hozta el délutánonként az iskolából és volt vele, amíg hazaértünk, de azóta ő már elhunyt sajnos. Szóval ez a megoldás nem játszik.
Kérdező és 134, most be fogtok fsni, de 2 perc kereséssel napközis nyári táborok tömkelegét találtam 2024-re 25.000 ezer Ft körüli áron /hét. A legolcsóbb 15000 Ft volt, az átlag 26-tól 38-ig, és igen, volt 54.000 Ft-ért is. Persze nem az összeset néztem végig. Nem tudom, ki beszél várólistás önkormányzati táborokról, nyilván van olyan is, az általános iskola viszont köteles ingyenes nyári ügyeletet biztosítani, erre előírás van. Az étkezésért nyilván fizetni kell, de otthon is enne az a gyerek, nem?
Nem értem, komolyan, miért kerestek MINDEN reális javaslatra kifogást, hogy ez sem jó, az sem jó, miért csak a nagy jöhet szóba? Ja, hogy lusták vagytok más megoldást keresni, meg ott van bennetek a passzív agresszió, hogy ha már felneveltétek, szolgálja le. Gyereket csináltál magadnak vagy cselédet, könyörgöm?
Ismét idéznék a kérdező 90-es kommentjéből:
"Korábban a feleségem unokatestvére vigyázott a kicsire délutánonként, amíg hazaértünk, de új munkája lett és ő nem tud elmenni érte."
Khm, fölmerült bennem egy indiszkrét kérdés! :-)
Neki fizettetek ezért valamit, vagy viszonoztátok valahogyan?
Ha nem, akkor simán el tudom képzelni, hogy egyszerűen elege lett az ingyen csicskáztatásból és kitalált egy hihető magyarázatot, hogy megszabaduljon tőletek.
Nagyon úgy nézem, hogy az egész környezeteteket ott használjátok ki, ahol tudjátok. Felnőtt emberként fiatalokat, gyerekeket csicskáztattok. A saját, 9 éves gyereketeket meg még nyaralni sem viszitek el.
No comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!