Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?
Nem vagyok beparázva, szerencsére az én anyáméknak volt annyi eszük hogy nem bíztak rám egy kisgyereket amikor még gyerek voltam magam is. Anyukámmal ezt csinálták az ő szülei, tanult belőle, amiért hálás vagyok neki. 🫶
És igen, nyilván emberi kötelesség segíteni, de te már megint kevered a dolgokat ugyanis ennek nem szabadna egyszemélyes felelősségnek lennie, pláne ha az illető maga nem szeretné vállalni.
“Milyen alapvető kötelezettséget csinálsz helyette?”
Mással akarja felneveltetni kb a gyerekét. Minek a (többedik) gyerek, ha nincs rá kapacitás?
Nem.
Felnőtt vagyok, aki magának vállalna gyereket, nem azért hogy rendszeresen, napi gyakorisággal valaki másra bízzam.
Továbbra se tudott senki válaszolni arra, hogy minek a gyerek ha nincs rá idő és energia…?
Kérdező kommentje: "Ezek szerint ross szülők vagyunk" Te mondtad.
Százan leírták, miért rossz ez a nagynak, főleg, ha kényszer. Arra nem válaszoltál, mit tennél, ha nem lenne a nagy? Hogy oldanád meg? Mert megoldanád.
Szóba jöhető lehetőségek:
-bébiszitter
-egyik nap te, másik nap a feleséged jön el korábban a munkahelyről, másnap annyival tovább maradtok bent.
-valamelyikőtök átmegy 6 órára, részleges home-officeba
-az iskolában ott hagyni a napköziben az ügyelet végéig a kicsit, ami lehet öt vagy hat óra, akkor azt kell megoldani, hogy addigra odaérjen valamelyikőtök érte.
A nyaralásra is xar kifogásokat hozol. Minek dolgoztok ennyit, ha 3-4 hét tábort nem tudtok kifizeti? (összespórolni, plusz egy balcsis nyaralás.) Nem kell csili-Vili angol-műlovaglás táborba vinni. Nagyon basic táborok vannak 40.000 Ft-tól, ha 4 ilyenre elviszed az 160000. Egy kétkeresős család csak ki tudja gazdálkodni. Hacsak nem népművelő-szabad bölcsész páros vagytok. Akkor viszont meg nem kéne lefinnyogni az ingyenes napközis tábort. Lehet, hogy nem tetszett, de azért nem egy koncentrációs tábor, könyörgöm.
Én csak nemrég érkeztem, hadd szórakozzak màr én is 😃🍿
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!