Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehetne ösztönözni egy...

Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?

Figyelt kérdés
17 és 9 éves fiaim vannak. A nagyobbikat sosem lehet megkérni, hogy vigyázzon a testvérére, amíg nem vagyunk itthon. A házimunkában segít mindig, jól tanul, de erre egyszerűen nem tudom rávenni. Nem sokat kértem tőle, csak annyit, hogy menjen le érte az iskolába 4-re és 6-ig figyeljen rá, ameddig vagy én vagy az anyjuk nem ér haza. Hogyan lehetne megértetni vele, hogy ezzel sokat tudna nekünk segíteni?
2024. jan. 25. 08:20
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/244 anonim ***** válasza:
0%
Milyen alapvető kötelezettséget csinálsz helyette?Te mész dolgozni?Nem.Te csak otthon maradsz a s.ggeden,mert anyád azt mondta.Ez viszont a tisztelet egyik formája,ahogy az is,hogy amiben tudsz,segítesz otthon.Ebbe speciel bele se kell rokkanni.A szülők viszont az alapvető kötelezettséget teljesítik éppen,ennivalóra,lakhatásra,áramra vízre keresik meg a pénzt.Amit az életmentésről írsz,az meg megint nettó baromság,mert az is alapvető reflexek kellene lennie,hogy ha valaki rosszul van, akkor minimum segítséget kérek.18 éves kortól egyébként kötelező is,akár az utcán is,ha nem teszed,az bizony segítségnyújtás elmulasztása.Namost ez esetben nem ez a történet,hanem azért fogsz segíteni,mert szereted a testvéredet.De ha mondjuk az anyád esik előtted össze,neki is fogsz segíteni,pedig ő a nagykorú,nem pedig te.Sőt,ha felnőtt vigyáz kisgyereket, akkor is előfordulhat,hogy a felnőttel történik baj.Nemazért,de a 3 évesem már tudja,hogy ha valakivel baj van itthon,és nincs itthon más felnőtt, akkor a telefonon melyik gombot kell nyomni,hogy segítséget hívjon.Na mindegy!Én már erre nem érek rá.Lehet,hogy pár elkényeztetett mamakedvencével vitatkozok.🤣
2024. jan. 25. 16:48
 122/244 anonim ***** válasza:
90%

Nem vagyok beparázva, szerencsére az én anyáméknak volt annyi eszük hogy nem bíztak rám egy kisgyereket amikor még gyerek voltam magam is. Anyukámmal ezt csinálták az ő szülei, tanult belőle, amiért hálás vagyok neki. 🫶

És igen, nyilván emberi kötelesség segíteni, de te már megint kevered a dolgokat ugyanis ennek nem szabadna egyszemélyes felelősségnek lennie, pláne ha az illető maga nem szeretné vállalni.

2024. jan. 25. 16:48
 123/244 anonim ***** válasza:
89%

“Milyen alapvető kötelezettséget csinálsz helyette?”

Mással akarja felneveltetni kb a gyerekét. Minek a (többedik) gyerek, ha nincs rá kapacitás?

2024. jan. 25. 16:50
 124/244 anonim ***** válasza:
5%
Ja,122.Te is olyan gyerek voltál,hogy 17 évesen még gyerek vagy,pár hónap múlva meg már nagy,okos,szavazati joggal rendelkező felnőtt?Ja, akkor értem már.121,a te életed a túlzás kategória,az nincs rendben.Az,hogy én a 17!!!éves gyerekemet megkérem,hogy 2 órát maradjon otthon hétköznap,hogy tudják pénzt keresni,hogy rendesen éljünk,az nem bébiszittelés kategória.Pláne nem,ha egy 9!!!évesre kell"vigyázni".
2024. jan. 25. 16:52
 125/244 anonim ***** válasza:
14%
123🤣Az a mással való felneveltetés,hogy délután 2 órát egy lakásban kell tölteneda saját testvéreddel?🤣🤣🤣ugye te egy kisgyerek vagy?Felnőttként ekkora baromságot nem írhatsz.
2024. jan. 25. 16:54
 126/244 anonim ***** válasza:
83%

Nem.

Felnőtt vagyok, aki magának vállalna gyereket, nem azért hogy rendszeresen, napi gyakorisággal valaki másra bízzam.

Továbbra se tudott senki válaszolni arra, hogy minek a gyerek ha nincs rá idő és energia…?

2024. jan. 25. 16:57
 127/244 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező kommentje: "Ezek szerint ross szülők vagyunk" Te mondtad.

Százan leírták, miért rossz ez a nagynak, főleg, ha kényszer. Arra nem válaszoltál, mit tennél, ha nem lenne a nagy? Hogy oldanád meg? Mert megoldanád.

Szóba jöhető lehetőségek:

-bébiszitter

-egyik nap te, másik nap a feleséged jön el korábban a munkahelyről, másnap annyival tovább maradtok bent.

-valamelyikőtök átmegy 6 órára, részleges home-officeba

-az iskolában ott hagyni a napköziben az ügyelet végéig a kicsit, ami lehet öt vagy hat óra, akkor azt kell megoldani, hogy addigra odaérjen valamelyikőtök érte.

A nyaralásra is xar kifogásokat hozol. Minek dolgoztok ennyit, ha 3-4 hét tábort nem tudtok kifizeti? (összespórolni, plusz egy balcsis nyaralás.) Nem kell csili-Vili angol-műlovaglás táborba vinni. Nagyon basic táborok vannak 40.000 Ft-tól, ha 4 ilyenre elviszed az 160000. Egy kétkeresős család csak ki tudja gazdálkodni. Hacsak nem népművelő-szabad bölcsész páros vagytok. Akkor viszont meg nem kéne lefinnyogni az ingyenes napközis tábort. Lehet, hogy nem tetszett, de azért nem egy koncentrációs tábor, könyörgöm.

2024. jan. 25. 16:59
 128/244 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem ez a kérdés már nagyon túl van tárgyalva 128 válasszal. Nem tudnátok ezt privátban folytatni?
2024. jan. 25. 17:01
 129/244 anonim ***** válasza:
100%

Én csak nemrég érkeztem, hadd szórakozzak màr én is 😃🍿

2024. jan. 25. 17:03
 130/244 anonim ***** válasza:
1%
127.Nem mindenkinek olyan a munkahelye,hogy el lehet hamarabb jönni,és nem segédmunkára gondolok.Home office sincs mindenkinek,a 6 óras munkabér meg annyival kevesebb,hogy akkor pont valami extraról le kell mondani.Vannak,akik ketten is olyan szarul keresnek,hogy jó,ha kifizetik a hitelt,vagy az albit,rezsit,kaját,nemhogy ilyen kérdést feltenni,hogy akkor minek dolgoztok annyit,hogy a nyáron nem tudsz kifizetni egy majd egy fizetésnyi tábort,plusz még nyaralást.Nem mindenki örököl,vagy kap segítséget otthonról, akkor pedig marad az albérlet,vagy hitel.Nem hiszem,hogy ezzel újat mondtam.Jöhet az akkor minek gyerek duma,de az igazság az,hogy albérletben is fel lehet nevelni egy gyereket,van aki nem is akarja magát valahova lekötni.Bébiszittert is írtam,hogy fel lehet venni persze,csak az is a luxus kárára megy.Pl nincs a nyáron még egy strand sem.Valljuk be,hogy azért nem kérnek lehetetlent a nagyobbtól,ennyi "áldozatot"hozhatna a saját érdekében is.Ha nem lenne a nagy, akkor valószínűleg még akkor is több pénz maradna bérükből,ha bébiszittert fogadnának amúgy,mert egyél kevesebb embert kell eltartani.De válaszoltak erre is amúgy,hogy eddig volt más segítség,most nincs.Miután kb 1,max 2 évet kell kibékülni ameddig a kicsi is nagy lesz, szerintem teljesen vállalható,hogy saját családon belül megoldják.De nem is kell tovább ezt magyarázni.Az ilyen rossz szülők mint mi,simán azt mondjuk,hogy segítened kell ebben,és kész.Aztán majdcsak feldolgozza a gyerek ezt a hatalmas traumát a fűtött lakásban, az Xbox,vagy a telefon mellett,miközben van lehetősége egyetemre járni,és amellett is csak akkor diákmunkázni,és csak annyit,amennyit ő szeretne.Én nem tudom mi van veletek.Akkora ügyet csináltok ebből,mintha a bányába küldte volna dolgozni a gyereket,miközben ő iszik,dohányzik.Annyit merészelt kérni az amúgy is otthon tanuló gyerektől,hogy ne menjen el otthonról ameddig nem érnek haza.
2024. jan. 25. 17:16
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!