Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?
26-os: nagyon sok 2 gyerekes ismerősöm van, de mind megoldja, hogy menjenek együtt nyaralni, ezt a luxust senki nem engedheti meg magának, hogy a két szülő felváltva van otthon a gyerekkel egész nyáron. Anyagilag emelkedő sorrendben a lehetőségek: suliban nyári ügyelet, néhány szülővel felváltva vigyázni 2-3, bevállalósabbak kertes házzal 4-5 gyerekre (ebben a korban már nem nagyon kell nekik szoros felügyelet) rotálva, munkahelyre bevinni egyszer-egyszer (nyilván ez erősen munkakör és munkahely függő, de átlag adminisztratív területen még nem hallottam olyat, hogy nem engedi ezt a munkahely, nagyszülők/rokonok, suli napközis tábora, önkormányzat napközis tábora, fizetett segítség, fizetős táborok és még biztos van pár, ami nem jutott eszembe.
Az alapkérdésben azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy 2. gyereket ti vállaltatok, nem jogos az idősebbre sózni mindennap, nektek kell megoldanotok. Néha-néha megkérhető, fizetség ellenében, de egy 9 éves gyereket 10 percnyire lévő suliból már szépen rá lehet szoktatni az egyedül hazajárásra és fokozatosan az önállóságra, egyedüllétre.
157 Milyen fizetségre gondolsz?
Komolyan kérdezem te mivel oldanád meg a fizetést?
Ferjem es a volt felesege a kovetkezok szerint osztjak meg a nyari szunetet: itthon van a gyerekkel a ferjem is egy hetet, meg az anyja is. Az anyja be tudja vinni az irodaba is ha ugy van, a ferjem a gyarba ertelemszeruen nem. Aztan vannak a taborok. Erzsebet tabor, kezilabda tabor, ferjemmel a munkahelyunk is biztosit kedvezmenyesen tabort, szoval vannak lehetosegek. Iden nyaron lesz 9 eves, szerintem azert el lesz otthon o is reggel fel 8tol delutan fel 5ig, mig hazaer az anyja. Szerintem ahogy nagyobb lesz, nem kell ennyit pesztralni.
En siman voltam otthon egyedul, mikor a szuleim dolgoztak, a batyam meg a haverjaival logott. Nem haltam bele, nem utott agyon az aram, betorni sem akartak es nem is gyujtottam magamra semmit. Mondjuk en 27 eves vagyok, lehet akkor mas vilag volt, bar tablet akkor meg nem volt csak szamitogep meg mesecsatorna.
Kérdező, szóval a 9 éves egy kis hebrencs, akit csak a tv kötne le, de azt nem szabad, ergo a nagy gyereknek kellene lekötnie és/vagy fegyelmeznie. Szóval mondjuk végez a suliban a nagy 3-kor, utána hazamegy, ledobja a táskát, rongyol a kicsiért, akit szórakoztatnia kell 6-ig, mert tv-znie tilos. De ugye ti fáradtan jöttök haza a melóból, úgyhogy addigra akkor dobjon már össze egy vacsit a nagy, és így akkor f7-kor neki is állhat tanulni. Minden nap. Szerintem ez nem fair. Heti egyszer szódával elmegy, de minden nap nem. Nem kell szülői feladatokat ellátnia.
Valaki felvetette, hogy biztos nincs gyereke a titeket kritizálóknak. Nos, nekem is 2 van, 8 és 5 évesek. Elhiszem, hogy nem egyszerű megoldani, de tudod, elég nehéz elképzelni, hogy milyen munkátok van, hogy egyikőtöknek sincs se home office, se rugalmas munkarend, se tervezhető beosztás. Sőt, bár Bp belvárosában laktok, mindketten napi 1,5-2 órát utaztok, ez indokolja, hogy 6-ra értek haza (mert ugye a kisfiút 7:45-kor legkésőbb leadja egyikőtők a suliban, a másik meg bent lehet már f8-kor a melóhelyen). Szóval, amit mondani akarok, meg kell tudnotok oldani, legalább részben, ha ennyire rugalmatlan a munkahelyetek, akkor váltsatok.
Nyaralás: értjük amit írsz. Azt nem értem, hogy ha van 11 hét szünet, akkor te otthon vagy 4 hetet, az asszony 5 hetet, és 2 hetet megy táborba a kicsi. Na de mi lenne, ha 3 hetet menne táborba, és lenne egy hét, amikor mindketten szabin vagytok, és akkor mehetnétek nyaralni. Egyébként szerintem ilyen felállással érthető lenne, hogy a nagyot megkéritek, hogy néha vigyázzon 1-1 napot vigyázzon a kicsire a szünetben , hogy az így megspórolt napokból el tudjatok menni nyaralni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!