Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehetne ösztönözni egy...

Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?

Figyelt kérdés
17 és 9 éves fiaim vannak. A nagyobbikat sosem lehet megkérni, hogy vigyázzon a testvérére, amíg nem vagyunk itthon. A házimunkában segít mindig, jól tanul, de erre egyszerűen nem tudom rávenni. Nem sokat kértem tőle, csak annyit, hogy menjen le érte az iskolába 4-re és 6-ig figyeljen rá, ameddig vagy én vagy az anyjuk nem ér haza. Hogyan lehetne megértetni vele, hogy ezzel sokat tudna nekünk segíteni?
2024. jan. 25. 08:20
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/244 anonim ***** válasza:
100%
Mi lesz a megoldás, ki megy a gyerekért?
2024. jan. 26. 08:56
 182/244 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap beszéltünk vele. Kiderült, hogy azért nem szeretne ebben segíteni, mert cikinek gondolja, hogy a kicsiért el kell mennie és fél attól, hogy a barátai is ezzel fogják szivatni.

És mi volt rá a ti válaszotok? Hogyan tovább?

2024. jan. 26. 09:03
 183/244 A kérdező kommentje:
5-ig tud maradni a kicsi a suliban, mert a napközi után addig van ügyelet, aztán csak lesz valaki, aki be tud segteni. Nekünk a munkaidő fél 6-ig tart, így esélytelen, hogy beérjünk érte.
2024. jan. 26. 09:05
 184/244 A kérdező kommentje:
Majd körbekérdezünk az osztálytársak szüleinél, hogy lehetne-e valamelyiknél, amíg nem tudunk érte menni.
2024. jan. 26. 09:06
 185/244 anonim ***** válasza:
11%
Hát ha neki ciki, akkor fizess vki idegennek. Mi egyik szomszéd nyugdíjas anyukáját kértük meg, konkrétan a fél fizetésem volt, amit elkért. Úgyhogy ezek után én is nyugodtan mondanék nemet a nagytesónak, hogyha kér vmit, hogy nézd fiam, ennyit keresünk, ennyi a szitter, így jártál.
2024. jan. 26. 09:13
 186/244 anonim ***** válasza:
100%

De miért kell érte menni? Adtok neki egy telefont (ha nincs eleve neki), és azalatt a 10 perc alatt, amíg hazabattyog a saját lábán, addig beszélgettek vele, ha nagyon féltitek.

Ha ti mondjuk hatra értek haza, az is csak 50 perc egyedüllét. Addig átolvas egy-két oldalt a tankönyvből, játszik, megnéz egy rajzfilmet... Szerintem kifejezetten örülne annak a napi 1 órának, amíg önmaga lehet. Egy gyereknek is kell én-idő - a fiatalabbnak és az idősebbnek is.

2024. jan. 26. 09:17
 187/244 A kérdező kommentje:
#186 Kicsi még ahhoz, hogy a belvárosban egyedül mászkáljon, hiába csak 10 perc. A nagy is csak 7-es korától ment egyedül.
2024. jan. 26. 09:19
 188/244 anonim ***** válasza:
84%

Majd körbekérdezünk az osztálytársak szüleinél, hogy lehetne-e valamelyiknél, amíg nem tudunk érte menni

Neki szinten ingyenes segítséget kérni valakitől elég bunkó dolog. Sajnos sokan nem tudnak nemet mondani, és bevállalják, mert nem tanulták meg meghúzni a határaikat, de most tényleg, ti rendben találjátok azt, hogy valaki állandóan szívességet tesz nektek?

2024. jan. 26. 09:21
 189/244 A kérdező kommentje:
Ha fordított helyzetben lennénk, akkor mi is segítenénk, ha egy osztálytárs szülei lennének hasonló helyzetben.
2024. jan. 26. 09:22
 190/244 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyerekre vigyázni - főleg, ha a saját szülei által is hebrencsnek van titulálva - felelősség. Az, hogy a ti prünytőkéteknek 9 évesen is még szoiros felügyelet kell, a ti dolgotok. Meg kell fizetni a szittert is, hogy ne csak tengjen-lengjen mellette valaki, akinek ciki, és nehogy meglássák... hanem tényleg fogja a kezét, ill. odafigyeljen rá! Aztán ha úgy jár a nagytestvérrel, mint az LLJunior gyereke, vagy az a kislány, aki a keresztanyja "felügyelete" alatt kimászott a tetőablakon, és meghalt?

Menjél fél órával hamarabb dolgozni, hogy annyival hamarabb eljöhess, és vidd haza, ha ennyire félted. Az meg, hogy suli után képes lenne a gyerek a felügyelet nélkül a tv előtt kikötni...majd pont a 17 éves testvére fogja ettől visszatartani, nem? Van egyáltalán tekintélye előtte vagy bármi, ami alapján joggal feltételezed, hogy szót fogadna neki?

2024. jan. 26. 09:25
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!