Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?
"Ha mi még nem tanulnánk vele napközin kívül, akkor semmit nem tudná" Tehát akkor mégiscsak tanulni kellene vele, nemcsak otthon lenni.
Járjon haza a kicsi egyedül, játsszon, pihenjen, amíg hazaértek, akkor tanuljatok vele 7-ig.
Vagy egyikőtök váltson munkahelyet. Ilyen közel minimálbéres xar meló xar időbeosztással Budapesten tömegével van.
Mert mindenáron szaporodni kell, meg cuki-muki a gyerek, az lényegtelen, hogy adott-e hozzá minden körülmény. Na meg aztán lehet nyavalyogni, hogy más(ok) ugyan mér nincsenek elragadtatva attól, hogy ők gyereket vállaltak szar idő beosztás mellé. Ezért min. kitüntetést várnak. Csináltak a nagyobbnak egy tesót rendszeres programnak. Most meg megvannak sértődve, hogy az még sincsen elragadtatva a helyzettől.
1.Egyikőtök elmehetne Aldiba vagy Lidlbe pénztárosnak (a ti végzettségetekkel elérhető, megfizetett munka), legalább azokon a heteken, amikor reggeles a műszak, hamarabb hazaérne és nem lenne a nagynak minden hetén minden délutánja elbaxva.
2.Azt sem tudom, az miért nem jó megoldás, hogy a kicsi mondjuk 1-2-3 hét alatt a nagy segítségével megtanul egyedül hazamenni, ez után az időszak után pedig kapna a kicsi pihenőidőt a suli után 6ig, amíg hazaértek, majd utána ti foglalkoznátok vele. Ja, az megterhelő lenne nektek munka után? Inkább terhelitek a nagyot?
Megint ott tartunk, hogy csak az a jó nektek, ha más f.szával veritek a csalánt, és még elvárjátok, hogy kötelességének érezze, netán élvezze.
Szar munkátok van, ami nem fizet elég jól egy szitterhez. A nagy testvértől meg elvárnátok, hogy pótszülőként vigyázza, felügyelje és beárulja a kisebb gyereket, aki nem fogja felnőttként komolyan venni a testvérét. A vége állandó veszekedés lesz és a 17 éves elzárkózása.
Értem, hogy nincs más, de mi a francért hiszitek, hogy mindig kell és akad valaki, aki ingyen, bármikor és csupa jószívűségből támogatja az életformátokat, amit egyedül nem tudtok fenntartani?
A fővárosban rengeteg munka van, egyikőtök igenis váltson munkát, ha csak harmadik fél bevonásával működik a család.
Kérdező, akkor egyikőtök váltson munkahelyet. Biztosan nem egyszerű, de értékesíteni meg árut kiadni máshol is tudtok.
Korábban többször hozzászóltam,
és megértem, hogy nehéz, de ahogy máshogy írják, nem várhatjátok azt, hogy kizárólag más oldja meg helyettetek a ti szülői feladatotokat.
A nagy testvér nem szülő és ha ilyen feladatot adsz neki, megromlik a kapcsolata a testvéreknek (azt várod, hogy “árulja be”, hogy tv-zett) és veszélyezteted a nagyobb gyerek tanulását (mert ugye akkor mégiscsak ellenőrizni kell még a napközis munkáját is és nincs el egyedül nyugiban a kisebb gyerek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!