Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?
Az a baj hogy itt senkinek nincs TELJESEN igaza se annak aki azt írta (többek közt én is)hogy nem nagy elvárás a nagytól se annak aki azt írja hogy munkahelyet kell váltani annak se aki azt mondja hogy minek csináltak gyereket
Az arany középutat kellene megtalálni
Mondjuk a más szülőkre bizás pofátlanságnak tartom annak a szülőknek is meg van a saját baja azok akik írták hogy félorával hamarabb menjen jöjjön a munkába hát nagyon jó munkahelyetek van arra meg hogy ti is megtennétek a másik szulőértmar bocs de a saját gondotokat se birjátok megoldani pedig az saját család
A kérdező azt mondta, hogy ez egy újkeletű probléma. A nagyobbat pl el tudták hozni 7.-es koráig. Jó eséllyel ez a szituáció se állna fent tovább mint 1 v. max 2 év.
Erre otthagyni egy biztos állást felelőtlenség lehet, babiszitterek pedig manapság nem 1-2 ezer forintért vállalják ezt.
Kompromisszum kellene elsősorban, de ezt mi nem tudunk javasolni, mert nem ismerünk minden részletet.
*viszont sokadszorra se sikerül megválaszolni, hogy minek gyereket vállalni ha nincs rá kapacitás. Szóval kifejtenéd hogy miért jó ez?"
Erről ne is álmodj, sosem fogják megválaszolni az ilyenek, mert csak annyit tudnak, hogy szaporodni kell és kész, akár mások terhére is. Egyszerűen képtelenek megérteni, hogy valójában senkit sem érdekel az ő gyerekük, és az, hogy szaporodtak. Ha tudtak védekezés nélkül dugni, akkor oldják meg, de önállóan a minden vele járó problémát. Nem másokra kellene végre mutogatni, hogy neki mi is a kötelessége szerintük az ő gyereke körül, hanem saját magukra.
215!
De nem a mama meg a sógornő vállalta a gyereket, hanem a szülők
Sógornő? Azért ez egy vicc. Ha a sógoromék babát akarnak nekem ahhoz mégis mi közöm? :D gondolkozz már…
Nem értem, akik védik a kérdezőt. Nagyon sok család van, ahol két szülő dolgozik és nincs segítségük. És megoldják. Úgy, ahogy írtuk. Ha műszakokban dolgoznak, akkor úgy kérik a beosztást, hogy mindig legyen valaki, aki hozza és aki viszi a gyereket. Ha irodai munkát végeznek, akkor igenis van olyan sok helyen, hogy rugalmas munkaidő, home office, részmunkaidő- és persze nem mindenhol, de hogy két szülő közül
az egyiknek sincs semmi ilyen lehetősége, és minden nap fél 6-rá lehet csak hazaérünk, az nem túl életszerű.
És igen, reális lehetőség a munkahelyváltás. Én pl azért NEM váltok munkahelyet, mert heti 3 nap
home office-om van és rugalmas munkarendem- máshol kereshetnék többet és jobb lenne a munka is, de kibekkelem, amíg kicsik a gyerekek. Az én felelősségem és a férjemé. Nyilván örülünk, ha a nagyszülők segítenek, vagy valamelyik osztálytárs szülei elviszik a fiamat 1-1 délutánra (cserében nyilván néha nálunk is vannak vendég gyerekek, de nem vállalnám be minden nap, bármilyen rendesek is).
Én szerintem 17 évesen lettem volna annyira g.ci, hogy azon álljak bosszút hirtelen felindulásból, aki ne tehet semmiről.
Itt konkrétan a kistestvéren. Hogy csapja el valami. Kiskorúként amúgy sem tud az én felelősségem lenni, ha történik vele valami. Amíg nem gyújtja mindkettőnkre rá a házat, csinálhatna bármit. Legalább nem varrják többet a nyakamba a kis vakarékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!