Szerintetek ezzel ösztönözni akarják a nőket arra, hogy htb-k legyenek?
Aki néz TV-t, gondolom, látta már azt az Aldi háziasszonyos reklámot.Nem értem mire jó ez, miért jó,hogy a nők versenyeznek,hogy ki a legnagyobb háziasszony..
Ezen kívül szokott menni minden este a Gyanú Árnyékában c. műsor, aminek az elején mindig elmondják,hogy a házaspárnak milyen munkája van és általában a nő mindig otthon van háztartásbeliként és gyerekeket nevel+kiszolgálja a férfit.A férj meg rendszerint sosem csinál otthon semmit, mindig kihangsúlyozzák,hogy a nő mindent a férfi elé tesz. Ez kb. 10ből 9 alkalommal így van.
Ezt egyébként egy blogon olvastam, ahol a blogoló azt fejti ki,hogy a TV a régi családmodellt élteti és hangsúlyozza,hogy most is így kellene lennie a dolgoknak.
Ugye tudjuk,hogy a média nagy úr és sokakat irányít. Valami keresztény idea lehet a háta mögött?
Szerintetek?
Próbálhatnák ösztönözni, kérdés, hogy mennyire lesz eredményes. Gyanítom, hogy semennyire. Amúgy sem túl szimpatikus a mai nők szemében a háztartásbeliség (szerintem semmi kivetnivaló nincs benne), ráadásul manapság még két keresetből sem egyszerű megélni, ezért általában a nők is dolgoznak.
Úgy gondolom, ez semmi ahhoz képest, amiről pár hónapja beszéltek a nagyokos emberek, hogy a nőket minél több gyerek szülésére buzdítsák.
Az Aldi csak egy általános jelenségre épít, miszerint a legtöbb háztartásban a nő főz.
A gyanús izé meg a lecsúszott réteg életét mutatja be. Ott ez a módi.
Az a baj, hogy hiába propagálják ezeket az ősprimitív, korlátolt "családmodellt", az emberek még ha akarnának se tudnának így élni, mivel egy fizetésből nem lehet megélni, családot eltartani!
Manapság mindkét félnek dolgoznia kell, ha egy családot el akarnak tartani, szóval bármennyire is próbálkoznak, puszta anyagi okok miatt úgysem fog teljesülni a háztartásbeli nők elszarapodása. A férfiak 95%-a nem keres ahhoz elég jól, hogy 3 (vagy több) embert eltartson.
vagy a gyes, gyed
akkor szülnének a nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!