Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?
Sehogy.
Max ajánld fel hogy fizetsz érte valamennyit. De amúgy ha nem lenne ennyivel idősebb a nagy, és lenne egy 10 meg egy 9 éves, hogy oldanád meg? Mert azt javaslom akkor mostanra is. Ez a szívás benne, ha nagy korkülönbséggel lesz tesód, lehetsz az ingyen szitter.. (Én is így jártam, SOHA nem fogom megbocsátani a szüleimnek hogy minden rohadt hétköznap rámsózták uh nem mehettem tőle sehova).
Az attól is függ,hogy azidő alatt mit csinálna. Mégha csak az énidejéből is vennétek el azt a két órát,az sem lenne fer.
Értem a problémádat,nekem is ennyi idősek a lányaim. Nálunk magától alakult ki,hogy mikor ki hozza viszi a kisebbet. Messze van az iskola,és nincs autónk. De ő már 9 évesen el van otthon egyedül pár órát.
Erőltetni nem szabad,mert az csak utálatot fogsz szülni.
Inkább jutalmazzátok. Itt nem feltétlenül pénzre gondolok.
Azt nem értem, miért gondolod, hogy nem sok, amit kérsz tőle. A tesót elhozni a suliból mondjuk fél óra. Utána “figyelni” kell rá, azaz az ő felelőssége egy 9 éves gyerek kb 2 órán keresztül. Azért nem hinném, hogy ne kellene vele foglalkozni, ráadásul addig a 17 éves el se mehet otthonról, pedig lehet, hogy szeretne.
A 9 éves gyerek a ti felelősségetek, nem az övé. Nyilván egy-egy alkalommal kérhetsz ilyet, de ez igenis nagy dolog.
Erre van eszed, hogy rásózd a nagyobb gyerekedre a kisebbet.
Át kellett volna gondolni ezt a gyerekvállalást!
Bármi történhet és ráterheled egy kamaszra ezt a felelősséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!