Hogyan lehetne ösztönözni egy kamaszt, hogy vigyázzon a testvérére?
Jajj már 19, akkor is derogált neki, azért mert szeretett, mert tisztelte a szüleidet, legfeljebb nem drámázott miatta, vagy nem láttad. Egyformák sem vagyunk. Van gyerek, aki már 17 évesen kirepülne, van aki még 26 évesen se önálló..
Gyereket nevelni, nem a másik dolga, akkor sem, ha anyának, apának dolga van.
19!
Anno én is élményem a húgomért. De mint írtam, nem szerettem. A hugomat igen, azt nem, hogy minden áldott nap mennem kellett érte és vigyáznom kellett rá. Nem a gyerek dolga
"Évek óta emiatt nem tudunk elmenni nyaralni, "
Amikor legyártottátok őket, akkor kellett volna előre gondolkodni. A gyerekre vigyázás meg csak a szülők dolga, nem a tesóé, főleg nem mindennap. Nem más hátára vállalunk gyereket kérdező, hanem a sajátunkra. Ideje megtanulnod.
Nincs itt akkora gond, egy kicsit ti vagytok paraszülők.
A 17 éves jól tanul, segít a házimunkában, én többet nem is kérnék tőle. Néha-néha vállalja az öcsit, de minden nap, az sok.
Ekkora gyerekek már önállóak, estére még nem hagynám egyedül, de a suliból hazajönni már simán.
10 percre van a suli. A kicsi 9 éves. Nincs lába vagy mi? Fogyatékkal él? Mert max akkor lehetne pesztrálni. Haza tud az a gyerek menni egyedül is, írsz szépen az osztályfőnöknek, hogy Pistuka ezentúl órák után egyedül megy haza.
Amikor terveztétek a gyerekeket, nem gondoltatok arra, hogy egyszer majd felnőnek és lesznek ilyen gondok?
Minek kell valakinek mindig otthon lenni? Felgyújtják a házat, ha üres? Vagy nincs zár az ajtón? El lehet menni nyaralni EGYÜTT, családként is. Hagyjátok felnőni és önállósodni azt a szerencsétlen gyereket. Mindkettőt. Ezzel a hozzáállással csak azt éritek el, hogy gyűlölni fogják egymást meg titeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!