Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem fogadnánk örökbe tesó/sógo...

Nem fogadnánk örökbe tesó/sógor gyerekét?

Figyelt kérdés

Férjemmel 8. éve vagyunk házasok, 10+ éve együtt. Kis tini románcnak indult, végül felnőttünk egymás mellett, tényleg mondhatom jóban-rosszban.

Idő közben külön-külön kikristályosodott bennünk, hogy nem akarunk gyereket, így mikor kiderült, hogy a másik sem, tudtuk, hogy egymásnak rendelt az ég :)

Ugorjunk előre napjainkra, tesóm párja terhes, férjem nővérének 2 gyereke van, kicsik még, 2-5 évesek. Nem is tudom már milyen szörnyű hírek hatására valahogy előjött, hogy ha velük történne valami, ki vigyázna a gyerekekre, mik ennek a jogi lehetőségei stb. Aztán sógornőm valahogy kinyögte, ő arra gondolt, hogy mi nevelnénk a gyerekeket, ha velük valami ne adj isten történik, mint legközelebbi hozzátartozó (egyébként szülők is élnek még). Némi lesokkolódás után mondtuk, hogy kedves a gondolat, de ne is rendezkedjenek be rá esetleg ügyvéddel vagy bárhogy mert nem fogjuk vállalni, hiszen ha akarnánk 1-2(-sok) gyereket nevelni, csinálnánk magunknak. Valószínűleg ha lenne saját, hamarabb mondanám, hogy éppen “elfér”, de a 0-ról két közepesen idegen gyereket biztos nem. Esetleg 15-17 évesen, ha már csak pár évet kell kihúzni és elég értelmesek egy jó viszonyhoz es együttműködéshez, talán. Természetesen szörnyű balhé lett belőle, férjem is kap alaposan belőle, de én, mint nő főleg.

Tudom, elképzeltem, tesóm vagy sógornő gyereke megy állami gondozásba miközben megtehetnénk mondjuk, hogy neveljük, “csak” nem akarjuk, szörnyen hangzik, de nem lennénk rá képesek, egyikünk sem. Viszont most az egész család szörnyetegnek tart minket, anyuékhoz is valahogy visszajutott a sztori, ő is teljesen ki van rám (ő is csak rám, olyan érdekes ez)..

Tényleg sátán fattyai vagyunk érte?

2022. jan. 15. 01:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/108 anonim ***** válasza:
89%

"tesóm vagy sógornő gyereke megy állami gondozásba..

Viszont most az egész család szörnyetegnek tart minket"

Megmondanám nekik (azoknak akik szörnyülködnek), hogy szabad a pálya! Vállalják ők a gyerekeket!

Egyik se vállalná, szóval be lehet kussolni, nem kell álszenteskedni. Majd ha ők "különbek" lesznek, akkor pofázzanak. Addig meg be lehet kussolni.

2022. jan. 15. 10:03
 42/108 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó, pontosan! Teljesen egyetértek veled.
2022. jan. 15. 10:05
 43/108 anonim ***** válasza:
25%

Látom, pörög a gumicsont... :-D

Tipikus kamukérdés, kérdező eltűnt!

2022. jan. 15. 10:06
 44/108 anonim ***** válasza:
93%
45 - Ha így is van, nem kizárólag a kérdezőről, hanem egy társadalmi jelenségről van szó, amiről megéri beszélni.
2022. jan. 15. 10:17
 45/108 anonim ***** válasza:
85%
Nekem ebben az esetben csak az nem tetszik, hogy nagy pofával kijelentették, hogy rátok gondoltak és kész. Meg sem kérdeztek, nem is beszéltek veletek erről. Esetlegesen a hátatok mögött intézjedni ritka patkányság. Az meg, hogy az egész család ezért fúj, bolondokháza. Normális nincs a családban?
2022. jan. 15. 10:27
 46/108 anonim ***** válasza:
15%

36os és erről mint a gyerek tehet igaz?

Tehát téged nem zavarna, ha meghalnál és a te gyereked intézetbe kerülne naponta vernék, megaláznák, szexuálisan bántalmaznák, holott élhetne máshogy is?

2022. jan. 15. 10:44
 47/108 anonim ***** válasza:
72%
Én sem nevelném őket. Ez van. Ne szüljön 20x gyereket akiket persze, ha véletlenül történne valami rám sózná. Azt írtad, hogy ismeretlenek a gyerekek, gondolom a 0 kapcsolat tartás miatt. Alapból nem akartok gyereket a nő meg sorra szüli őket, aztán ha van valami neked akarja le passzolni, gondolom tudja, hogy nem akartok gyereket, de láthatóan őt ez nem érdekli. Pénzt, bármit rakott félre a gyerekeknek amiből nevelni lehetne, ha esetleg elhunytak? Gondolom nem azt is majd más oldja meg helyettük. Nem venném át őket, és ebbe szerintem senki nem kényszeríthet bele titeket. Sokan mondják, hogy jobb lenne mint a nevelő otthon, csak hogy nem fogják ők sem úgy szeretni őket, mintha a saját gyerekei lennének, mert alapjáraton nem akarnak gyereket.
2022. jan. 15. 10:50
 48/108 anonim ***** válasza:
79%
47-es, nem lesz gyerekem mert nem szeretem őket. Szüljön a franc.
2022. jan. 15. 10:53
 49/108 anonim ***** válasza:
65%
Nem nevelném őket, egyet sem. Ha még élnek a nagyszülők, akkor ők nevelhetik, ha nem, akkor sajnos állami gondozás, ez van.
2022. jan. 15. 10:54
 50/108 anonim ***** válasza:
82%

Lehet, hogy durva hasonlat de ugyan úgy vagyok ezzel a témával, mint a megörökölt kutyával amikor ugrik az állatvédelem, hogy bezzeg a kutya nem kell csak a pénz. (megteszem hatalmas állatbarátként 3 kutyával)

Nem voltam ilyen helyzetben de most aki megörökli a nagyon vidéki mami 2db 60 kilós akármilyét egy pesti panelba amellé, hogy kvára nem akar kutyát, mi az istenért elítélendő, hogy nem hurcolja haza magával, hanem gazdát keres nekik VAGY a nagy távolság miatt egy menhelyre bízza, hiszen ki sem tud járkálni etetni amíg gazdisodnak.

Azért ehhez igen is olyan beállítottság kell, plusz a gyereknek is olyannak kell lenni, hogy érezd, elférne az életedben.

Nekem van olyan rokon kislány és kisfiú is aki szó nélkül jöhetne, viszont van olyan nagyobbacska kisfiú (7.5 éves) is aki akkor sem ha a hátára pakolnának még 300millió ft költőpénzt mellé. Pedig pont az utóbbinak lennénk mi az egyetlen lehetősége ha bármi lenne mert az egyik nagyszülő alkesz a másik rokkant, másik nagyszülői oldal pedig a karácsonykor híradóban mutogatott cigány putri fehér verzióban. És be is zárult a kör.

Nem minden gyerek egyszerű. Aláírom, hogy a szülő hibája (legalábbis ami a mi oldalunkon van az maximálisan) de te akkor is csak a totál elbaszott gyereket kapod akit el sem bírsz viselni, aztán onnan már nyugtatgathatod magad, hogy nem ő tehet róla…. akkor is vele van bajod kész pont.

És semmit nem vállalnék ami nem fér bele az életembe, és ezen nem változtatna az, hogy a rokonaim ezt máshogy gondolják.

2022. jan. 15. 10:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!