Szerintetek ha nem töltöm velük a Karácsonyt, akkor az szemétség lenne tőlem? (sógor-sógornő páros)
Az ünnep napok is csak egyszerű hétköznapok. Attól mert az anyaszentegyház ünnepnappá kiáltotta ki ezeket, attól még ugyan olyan átlagos napok. Sajnos a mai korban már egyáltalán nem az a szerepe a karácsonynak, mint régen volt.
Még jó 20 évvel ezelőtt, húsvétkor mentem a régi rokonokhoz, de egyre jobban évről évre kiléptek ebből a dologból. Nem lehetett hozzájuk járni.
Lehet le leszek pontozva érte, de nem több egy egyszerű naptól szerintem. Ha így viselkednek veled, akkor meg is érdemlik. De amúgy párodtól miért nem kérdezed meg, hogy mi bajuk van veled?
Ignorálni kell őket,vagy nem menni.
Hasonló volt velünk,a rokonsággal sűrűn jártunk a nővéremhez meg a férjéhez,de folyton azt csinálták,hogy sima ismerősökkel kedvesek voltak,velünk meg bunkók és konkrétan lesz*rtak,aztán egyszer csak meguntuk és azóta nem megyünk,sokkal jobb is így.
Biztos van valami valós vagy képzelt bajuk veled, ha nem is szólnak hozzád. Ez azért elég nagy tiszteletlenség, hiszen a te otthonodba is mennek, te is ott laksz, nemcsak a testvér otthona az, amiben laktok, függetlenül attól, hogy kinek is a tulajdona.
De mégis valahogy próbálj meg nem foglalkozni velük. Akár persze meg is kérdezhetnéd őket nyíltan, hogy mi ennek az oka, mikor ott van anyós is, a párod is, és hogy nekik (anyósodnak, párodnak) mi erről a véleménye, ők is úgy érzik, hogy ez tiszteletlenség? Biztosan a te pártodat fognák szerintem! Csak ez meg lehet, hogy pont nem születésnapra való lenne, nem biztos, hogy jó ötlet lenne tönkretenni anyós születésnapját.
Ami a látogatást illeti, ha minimum felerészben a párodé a lakás/ház, ahol laktok, akkor ha a párod nem bánja mehetnek oda ünnepelni a testvéréék is. Neked pedig nincs más választásod, mint eltűrni. Hiszen joga van látogatókat fogadni. Maximum beszélhetnél vele, hogy közölje már velük négyszemközt vagy mindenki előtt, hogy ne legyenek ennyire bunkók, hogy téged ennyire negálnak.
Ha netán tiéd az ingatlan, akkor persze megmondhatod, hogy ide ne jöjjenek sógorék. De ha nem így van, akkor nem mondhatod meg, hogy csak anyós jöhet, sógor nem, mert ha a párod szeretné a testvérét is meghívni feleségestül, akkor joga van hozzá.
Előző, lehet, hogy a párja nem tud főzni, akkor nyilván nem kell neki. A kérdező döntötte el, hogy ő fog.
Bunkó rokonok hozzám nem jönnének. Az, hogy felerészben enyém a ház, számomra azt jelenti, hogy csak az jön, aki mindkettőnknek megfelel. De persze ha egy pár máshogy éli az életét, az is OK, az én párom akkor se hívna olyat, akit meglátva inkább én mennék el, ha csak az övé lenne a ház. Ez egyéni.
Kérdező, nem szemétség, hiszen nem oktalan hisztiből zárod ki őket, hanem mert okot szolgáltattak rá, bár a saját házatokba, a saját főztödhöz eleve azt hívtok, akit ti akartok. Bár tradicionális családi összejövetelek esetében azért illendő oknak lennie, de van.
Persze a tortát nyugodtan sütsd meg neki, hiszen ez is egyfajta ajándék számára, ha nálatok ez a szokás, hogy te sütöd meg neki. De a párodnak is ki kéne vennie a részét a készülődésből, és közösen főznötök, ha a tortát csak temagad sütöd is.
A sógorék úgysem esznek semmit, de ha mégis ennének valamit, a párodnak kell őket kiszolgálnia, hiszen az ő rokona. Neki kell készíteni valami ételt, vagy megmondani nekik, hogy szolgálják ki magukat, ott a hűtő, kamra stb., ha ő nem akarna nekik kaját készíteni, de a te főztödből nem ehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!