Szerintetek ha nem töltöm velük a Karácsonyt, akkor az szemétség lenne tőlem? (sógor-sógornő páros)
"Ami a látogatást illeti, ha minimum felerészben a párodé a lakás/ház, ahol laktok, akkor ha a párod nem bánja mehetnek oda ünnepelni a testvéréék is. Neked pedig nincs más választásod, mint eltűrni. Hiszen joga van látogatókat fogadni. Maximum beszélhetnél vele, hogy közölje már velük négyszemközt vagy mindenki előtt, hogy ne legyenek ennyire bunkók, hogy téged ennyire negálnak."
Ez egy orbitális fasz...ság, már ne haragudj!
Nálunk, férjemé a ház egy az egyben (ő tulajdona, én jöttem ide). De: SOHA nem várná el, hogy itt olyat fogadjak és vendégül lássak, aki velem utálatos. Nálunk úgy van a demokrácia, hogy mindkettőnk OTTHONA, és ezért ha BÁRMELYIKÜNKNEK valaki nem szimpatikus, azt a másiknak sem kell elviselnie, tolerálnia.
12-es: Nem az ő otthona. A KETTŐNK otthona.
Tulajdonviszonyokat ha nézzük, akkor igaz, az ő háza, és nem is állítottam, hogy az én házam.
Viszont neki nem célja, hogy rosszul érezzem magam a KETTŐNK otthonában. Akinek a férje ennyit nem tesz meg, az nem jól választott.
Nekünk is vannak ilyen rokonaink, akik évről évre kevesebbet esznek, a gyerekeik egyre pofátlanabbak, pedig direkt olyanokat főzünk amiket megesznek. De mindig van kifogás, hogy bereggeliztek vagy bevacsoráztak előző este, gyomorégés, másnaposság, diéta, nem szereti, ugyanez van otthon is stb. lassan 15 éve. Mi már nem foglalkozunk velük, megfőzzük, aki akarja megeszi aki nem, az nem. Beszélgetni egyelőre még beszélgetnek, de a 2 unokatestvérem a karácsonyi stb ebédnék is nyomogatja a telefonkát, messenger, játék és egyebek, de a szülőkön kívül senkinek sincs "joga" rájuk szólni, ők pedig nem teszik.
Ezentúl csak hármasban ünnepeljetek vagy esetleg próbálkozzatok meg azzal, hogy más főz vagy máshoz mentek, Bunkó és irigy rokonok mindig vannak és lesznek, sajna nem lehet mit tenni... :(
De akkor miért kell összejárni, ha az egyik félnek ez láthatóan nyűg és teher? Vagy próbálgatja a másik fél tűréshatárát?
Nálunk volt ilyen családtag, kóstolgatott, kóstolgatott (engem), feszítette a húrt évről évre. Aztán amikor egyszer, határozottan (de nem indulatosan), korrektül közöltem karácsony előtt kb. egy hónappal, hogy nekem többet nincs igényem a karácsonyi kapcsolattartásra, akkor kerekített ám nagy szemeket.
Mondjuk a mai napig nem értem, hogy miért lepődött meg, amikor ezen "dolgozott" kb. 10 évig. (Nekem azóta laza, felszabadult karácsonyaim vannak, férjemnek is.)
11.
Lehet, hogy nálatok így van, ahogy írod, de sok helyen meg másképp. Elég sok anyós problémáról olvastam már itt, ezen az oldalon, ahol a feleségnek fogalmazzunk enyhén, nem szimpatikus az anyós, mégis rendszeresen látogatja a fiát, a feleség pedig ezt tűri, akkor is, ha anyós pofátlan vele, beszólogat, rendezkedik, stb. Tűri, mert ez az elvárás, tűrnie kell, hiszen nem az övé az ingatlan. Mégis fogadják, vendégül látják anyóst.
Most, hogy anyósról vagy sógorról van szó, olyan mindegy. Nemcsak a férj anyjának van joga meglátogatnia a fiát, hanem a testvérnek is.
Lehet
A sógor ill. anyós (szituációtól függ) pedig azért engedi meg magának azt a stílust, amilyet, mert ő van otthon.
Más házában, (a meny ill. sógornő házában) nem engednének meg maguknak szemét viselkedést. Mert repülnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!