Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem fogadnánk örökbe tesó/sógo...

Nem fogadnánk örökbe tesó/sógor gyerekét?

Figyelt kérdés

Férjemmel 8. éve vagyunk házasok, 10+ éve együtt. Kis tini románcnak indult, végül felnőttünk egymás mellett, tényleg mondhatom jóban-rosszban.

Idő közben külön-külön kikristályosodott bennünk, hogy nem akarunk gyereket, így mikor kiderült, hogy a másik sem, tudtuk, hogy egymásnak rendelt az ég :)

Ugorjunk előre napjainkra, tesóm párja terhes, férjem nővérének 2 gyereke van, kicsik még, 2-5 évesek. Nem is tudom már milyen szörnyű hírek hatására valahogy előjött, hogy ha velük történne valami, ki vigyázna a gyerekekre, mik ennek a jogi lehetőségei stb. Aztán sógornőm valahogy kinyögte, ő arra gondolt, hogy mi nevelnénk a gyerekeket, ha velük valami ne adj isten történik, mint legközelebbi hozzátartozó (egyébként szülők is élnek még). Némi lesokkolódás után mondtuk, hogy kedves a gondolat, de ne is rendezkedjenek be rá esetleg ügyvéddel vagy bárhogy mert nem fogjuk vállalni, hiszen ha akarnánk 1-2(-sok) gyereket nevelni, csinálnánk magunknak. Valószínűleg ha lenne saját, hamarabb mondanám, hogy éppen “elfér”, de a 0-ról két közepesen idegen gyereket biztos nem. Esetleg 15-17 évesen, ha már csak pár évet kell kihúzni és elég értelmesek egy jó viszonyhoz es együttműködéshez, talán. Természetesen szörnyű balhé lett belőle, férjem is kap alaposan belőle, de én, mint nő főleg.

Tudom, elképzeltem, tesóm vagy sógornő gyereke megy állami gondozásba miközben megtehetnénk mondjuk, hogy neveljük, “csak” nem akarjuk, szörnyen hangzik, de nem lennénk rá képesek, egyikünk sem. Viszont most az egész család szörnyetegnek tart minket, anyuékhoz is valahogy visszajutott a sztori, ő is teljesen ki van rám (ő is csak rám, olyan érdekes ez)..

Tényleg sátán fattyai vagyunk érte?

2022. jan. 15. 01:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/108 anonim ***** válasza:
34%
Gondolom a kérdező is a kinyalt seggű generáció része, azért előbbvaló (a valószínűleg soha be nem következő) tragédia esetén a saját kényelme, mint az unokahúga\unokaöccse biztonsága meg élete. Az állami gondozott gyerekek félelmetesen nagy arányban bántalmazottak fizikailag, szexuálisan, vagy mindkét módon. Pedig sokuknak vannak rokonai, csak azoknak a kényelme fontosabb a gyerek normális életénél.
2022. jan. 15. 09:21
 32/108 anonim ***** válasza:
76%

Aki ennyire amellett van, hogy igenis örökbe kell fogadni a nem akart gyerekeket, azok hány gyereket fogadtak örökbe eddig? Jah, hogy egyet se, mert nincs rá hely/pénz/idő/energia/kedv? Vagy az a baj, hogy a sima állami gondozott gyereket nem egy rokonod potyogtatta ki?

Aki magas lóról beszél, elfelejt valamit. A kérdező félidegennek írta azokat a gyerekeket, tehát nem kötődik hozzájuk jobban, mint bármelyik másik tág környezetén belüli gyerekkel. Ha mindkét szülővel történik valami, akkor is nagyon valószínű, hogy megoldható a dolog anélkül, hogy ők fogadják be, de itt a teljes család más farkával akarja verni a csalánt. Azt mondják, hogy logikus, hogy a kérdezőékhez kerül, mert nekik nincs, mindenki másnak van, tehát kijelentik, hogy bárki másnak kényelmetlenebb, így nekik kell meghajolni erre. Ez is önzőség, épp az, amit a kérdezőéken kérnek számon. (Aki arra rendezkedik be, hogy ketten élnek, annak épp annyira útban lenne +2 gyerek, mint annak, akik 4-es életre rendezkedtek be.)

Aki szerint vállalhatatlanul önző dolog nem befogadni egy nem akart gyereket, az nagyon remélem, hogy hétfőn elmegy egy árvaházba ismerkedni. Jah hogy nem akarod? Végtelenül önző vagy!

2022. jan. 15. 09:28
 33/108 anonim ***** válasza:
77%
Szard le, én sem vállaltam volna tesóm gyerekét, aki amúgy egy elkényeztetett hülyegyerek, a gatyám ráment volna a felnevelésére amilyen igényei vannak. Mikor meghalt anyám, nővérem lett a gyámom (féltestvérek vagyunk), hát abból nem volt köszönet, semmit sem törődött velem. Ezt a viselkedést adtam volna vissza a gyerekének, ha baj lett volna. 18 éves lesz a gyereke idén, így ez a veszély nem fenyeget már.
2022. jan. 15. 09:35
 34/108 anonim ***** válasza:
37%

Hát érdekes hozzáállás. Én sem akarok gyereket, de tesóm kislányát nem hagynám állami gondozásba menni. Főleg, hogy azért a legnagyobb szíváson nálatok már a szülők túl vannak. Tehát az otthonmaradós, pelenkázós dackorszaknak mindjárt vége. Ha van más, aki tisztességgel felneveli, akkor még mondhatjátok, hogy legyen inkább ő, de én nem tudnék türörbe nézni, hogy az unokahúgom árvaházban van, ki tudja épp mit kapott ott vacsorára, mert az állami étkeztetést ismerve nem sok jót, vagy épp hogy bánnak vele miközben én simán megtehetném anyagilag, hogy nálam legyen. Szóval az én válaszom, hogy ha van más jelölt, akinél jó helye lenne, vagy baj esetén segitenél átmenetileg és találnál valakit akinél jó helye lenne, az elfogadható, de ha simán állami gondozásba dobnátok őket, akkor valóban undorító emberek vagytok.

A taktikai hibát meg ott követted el, hogy egy kb 1/10000 esélyű dolgon összeveszel velük. Egyérteű volt, hogy ezen mindenki halálra sértődik és gondolom úgysem néznéd végig, hogy állami gondozásba mennek, szóval azért valamennyit csak segítenétek.

2022. jan. 15. 09:42
 35/108 anonim ***** válasza:
81%

36-os nővérem simán elnézte, sőt le sem szarta, hogy engem az érzelmi bántalmazó apánk nevel. Anyagilag megvolt mindenem, de érzelmileg semmi. Inkább nőttem volna fel egy szegény, de boldog családban. Amikor meg elmondtam tesómnak valami kis csajos dolgot, lehettem vagy 13-14, apánknak úgy adta vissza, hogy engem feketítsen be vele. Tudod hol neveltem volna egy ilyennek a kölykét... nem felejtek ám. Lehet ezt is lepontozni mint a 35-ös hozzászólásomat.

Ha te erre azt mondod, hogy vígan, mosollyal a szádon vennéd magadhoz az ilyen testvér gyerekét gond esetén, azt mondom hazudsz.

2022. jan. 15. 09:48
 36/108 anonim válasza:
15%
Jézusom milyen emberek vannak, tényleg megérett az ember a kipusztulásra…
2022. jan. 15. 09:53
 37/108 anonim ***** válasza:
86%

Én sem szeretnék gyereket, és ez már annyira kikristályosodott, hogy tudatosan is ilyen párt keresek magam mellé. DE ha a férjem vagy az én nővérem gyerekei elárvulnának, habozás nélkül örökbefogadnám őket. Ez nem kérdés.

Nem gondolnám, hogy szörnyetegek vagytok. Ez is egy vélemény, de én is úgy gondolom, hogy ha valóban megtörténne a dolog, másképp döntenél.

33N

2022. jan. 15. 09:53
 38/108 anonim ***** válasza:
83%
Az a "család" ahol egy nem is létező problémára adott nem tetsző válasz ekkora vihart kavar, tényleg egy eszement bagázs. Arra azért számíts kérdező, hogy minden nappal többen fognak szúrós szemmel nézni rátok. Tudod, még csak a te családodig jutott el a "jó híretek", mire körbejárja a várost már ti lesztek azok aki zaciba dobták a meghalt tesók gyerekeit.
2022. jan. 15. 09:57
 39/108 anonim ***** válasza:
80%
Szarni kell az ilyen véleményre. A köpködők vegyék akkor magukhoz a gyerekeket baj esetén. Jaaa hogy az már nem, de fikázni jó.
2022. jan. 15. 09:59
 40/108 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként mért írják néhányan, hogy már az is világpusztító probléma, ha valaki nem akar gyereket? Vegyünk már észre, hogy a túlnépesedés jelenleg baromi nagy probléma, hatalmas katasztrófákat okoz a jelenben is, a jövőben meg pláne...

Miért baj az, ha valaki nem akar gyereket? Még akkor is, ha a saját kényelméről van szó. Tegyük fel, hogy én nem vagyok lemondó típus és nem szívesen áldoznék fel akár napi 1-2 órás szabadidőmet sem (ami hozzáteszem, édeskevés idő, ha egy gyerekről van szó). Akkor is rám erőltetnétek, hogy vállaljak gyerekeket? Dehogy is! Ha valaki ezt belátja, az TUDATOS! Bárcsak sok olyan ember látná be, hogy nem képes a gyerekvállalásra / nevelésre, akire ez igaz...

2022. jan. 15. 10:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!