Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem fogadnánk örökbe tesó/sógo...

Nem fogadnánk örökbe tesó/sógor gyerekét?

Figyelt kérdés

Férjemmel 8. éve vagyunk házasok, 10+ éve együtt. Kis tini románcnak indult, végül felnőttünk egymás mellett, tényleg mondhatom jóban-rosszban.

Idő közben külön-külön kikristályosodott bennünk, hogy nem akarunk gyereket, így mikor kiderült, hogy a másik sem, tudtuk, hogy egymásnak rendelt az ég :)

Ugorjunk előre napjainkra, tesóm párja terhes, férjem nővérének 2 gyereke van, kicsik még, 2-5 évesek. Nem is tudom már milyen szörnyű hírek hatására valahogy előjött, hogy ha velük történne valami, ki vigyázna a gyerekekre, mik ennek a jogi lehetőségei stb. Aztán sógornőm valahogy kinyögte, ő arra gondolt, hogy mi nevelnénk a gyerekeket, ha velük valami ne adj isten történik, mint legközelebbi hozzátartozó (egyébként szülők is élnek még). Némi lesokkolódás után mondtuk, hogy kedves a gondolat, de ne is rendezkedjenek be rá esetleg ügyvéddel vagy bárhogy mert nem fogjuk vállalni, hiszen ha akarnánk 1-2(-sok) gyereket nevelni, csinálnánk magunknak. Valószínűleg ha lenne saját, hamarabb mondanám, hogy éppen “elfér”, de a 0-ról két közepesen idegen gyereket biztos nem. Esetleg 15-17 évesen, ha már csak pár évet kell kihúzni és elég értelmesek egy jó viszonyhoz es együttműködéshez, talán. Természetesen szörnyű balhé lett belőle, férjem is kap alaposan belőle, de én, mint nő főleg.

Tudom, elképzeltem, tesóm vagy sógornő gyereke megy állami gondozásba miközben megtehetnénk mondjuk, hogy neveljük, “csak” nem akarjuk, szörnyen hangzik, de nem lennénk rá képesek, egyikünk sem. Viszont most az egész család szörnyetegnek tart minket, anyuékhoz is valahogy visszajutott a sztori, ő is teljesen ki van rám (ő is csak rám, olyan érdekes ez)..

Tényleg sátán fattyai vagyunk érte?

2022. jan. 15. 01:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/108 anonim ***** válasza:
72%
Eszement bagázs, fütyüljetek rájuk.
2022. jan. 15. 01:21
 2/108 anonim ***** válasza:
83%
Most ha nem lenne senkijük akkor kiket okolnának érte, hogy nem lesz ki örökbe fogadja őket?
2022. jan. 15. 01:56
 3/108 anonim ***** válasza:
85%
Elég érdekes kérdés. Én sem akarok gyereket, soha nem is akartam, de ez a helyzet nem is a gyermekvállalási kedvről szól, hanem hogy fontosabb-e a kényelmem mint az esetlegesen elárvult gyerek testi-lelki biztonsága. Nem állítom hogy anyaként viselkednék, de hogy nem hagynám állami gondozásba, totális kiszolgáltatottságba süllyedni a gyereket, az biztos. Magamhoz venném, mert tudom milyen rémséges dolgok történhetnek egy állami gondozottal. A gyereknek meg több mint elég trauma a szülők elvesztése, nem hiányzik az elárultság érzése is mellé, mert a rokonnak nem kényelmes a jelenléte. Itt egy gyerek cserbenhagyásáról vagy nem cserbenhagyásáról beszélünk kényelmi alapon.
2022. jan. 15. 02:15
 4/108 anonim ***** válasza:
90%
Illene olyat keresni, aki maga is vállalná, és akit a gyerekek is szeretnek, közeli a kapcsolat.
2022. jan. 15. 02:17
 5/108 anonim ***** válasza:
81%
Csak a gyerek elhelyezése nem haveri alapon megy a törvény szerint.....
2022. jan. 15. 02:21
 6/108 anonim ***** válasza:
72%
Tesóm gyereke meg szép hogy magamhoz venném, akkor 7s ha nem akarnék gyereket. Bakker tesód gyereke és hagynad árvaházba jutni?
2022. jan. 15. 02:52
 7/108 anonim ***** válasza:
91%
Megértelek téged is, meg őket is. Bár ilyen esetben semmiképp sem hagynám tesóm gyerekét állami gondozásba kerülni (még ellenségemnek sem kívánom az állami gondozást, annál a híd alatt is jobb, korábbi munkám alapján láttam borzasztó dolgokat), viszont az 5. és a 6. kommentelők fogták meg a lényeget. Sz.r a törvény is, mert mi van akkor, ha van egy szuper barátnő, aki gyerekkorom óta milliószor közelebb áll hozzám, mint bármelyik testvérem, szívesen is vállalna el egy ilyen szerepet, akkor a törvény mégis mi alapján szól ebbe bele és tolná oda a gyereket, ahol nem fogadnák, pusztán azért, mert az illető genetikailag rokon? És ha ez nem jön össze, akkor meg jön a pokol (= állami gondozás).
2022. jan. 15. 03:16
 8/108 anonim ***** válasza:
93%

5-ös vagyok, anyukám sokat betegeskedett, mikor kicsik voltunk a tesómmal, és pont az egyik barátnőjére "hagyott" minket. (Szerencsére nem lett baja, felépült.) De hivatalos irat volt erről, szerintem ha ezt meg lehetett csinálni a 90-es években, biztos manapság is.

Az bszott volna be, ha valamelyik nagybátyámhoz kerülünk.

2022. jan. 15. 04:17
 9/108 anonim ***** válasza:
62%
Elég szar lehet a testvérekkel a kapcsolat ha a gyerekeik nektek közepesen idegenek. Szomorú
2022. jan. 15. 05:02
 10/108 anonim ***** válasza:
64%

Csak én nem vagyok képes megérteni ezt a helyzetet?

Ők ezt kitalálták, úgy gondolják, hogy tökéletes megoldás, nektek meg kuss van, és csak az IGEN az egyetlen jó válasz? Miért is kéne nektek kötelezően befogadni egyik pillanatról a másikba a gyerekeiket? Akik mellesleg most 3-an vannak... és ha öt gyerekük lesz, mert nekik az a jó? Akkor tegnapról mára gondoskodjatok öt gyerekről.

És tegyük hozzá, hogy 3 gyerek felnevelése anyagi vonzattal jár. Ezt ti álljátok? Vagy erre is tesznek félre pénzt, amit rátok hagynak erre az esetre? Vagy mindent a gyerekek örökölnek, ti meg oldjátok meg a dolgot saját zsebből?

Igen, csúnyán hangzik, hogy nem akarjátok vállalni. Az meg még csúnyábban, hogy nincs beleszólásotok a saját életetekbe, hanem kötelező jelleggel mindenki ezt várja el. Aki a kérdezőt szidja, az ébredjen már fel, és gondolkozzon el ezen is.

2022. jan. 15. 05:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!