Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem fogadnánk örökbe tesó/sógo...

Nem fogadnánk örökbe tesó/sógor gyerekét?

Figyelt kérdés

Férjemmel 8. éve vagyunk házasok, 10+ éve együtt. Kis tini románcnak indult, végül felnőttünk egymás mellett, tényleg mondhatom jóban-rosszban.

Idő közben külön-külön kikristályosodott bennünk, hogy nem akarunk gyereket, így mikor kiderült, hogy a másik sem, tudtuk, hogy egymásnak rendelt az ég :)

Ugorjunk előre napjainkra, tesóm párja terhes, férjem nővérének 2 gyereke van, kicsik még, 2-5 évesek. Nem is tudom már milyen szörnyű hírek hatására valahogy előjött, hogy ha velük történne valami, ki vigyázna a gyerekekre, mik ennek a jogi lehetőségei stb. Aztán sógornőm valahogy kinyögte, ő arra gondolt, hogy mi nevelnénk a gyerekeket, ha velük valami ne adj isten történik, mint legközelebbi hozzátartozó (egyébként szülők is élnek még). Némi lesokkolódás után mondtuk, hogy kedves a gondolat, de ne is rendezkedjenek be rá esetleg ügyvéddel vagy bárhogy mert nem fogjuk vállalni, hiszen ha akarnánk 1-2(-sok) gyereket nevelni, csinálnánk magunknak. Valószínűleg ha lenne saját, hamarabb mondanám, hogy éppen “elfér”, de a 0-ról két közepesen idegen gyereket biztos nem. Esetleg 15-17 évesen, ha már csak pár évet kell kihúzni és elég értelmesek egy jó viszonyhoz es együttműködéshez, talán. Természetesen szörnyű balhé lett belőle, férjem is kap alaposan belőle, de én, mint nő főleg.

Tudom, elképzeltem, tesóm vagy sógornő gyereke megy állami gondozásba miközben megtehetnénk mondjuk, hogy neveljük, “csak” nem akarjuk, szörnyen hangzik, de nem lennénk rá képesek, egyikünk sem. Viszont most az egész család szörnyetegnek tart minket, anyuékhoz is valahogy visszajutott a sztori, ő is teljesen ki van rám (ő is csak rám, olyan érdekes ez)..

Tényleg sátán fattyai vagyunk érte?

2022. jan. 15. 01:12
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/108 A kérdező kommentje:
Aztamindenit, úgy látom, komolyabb a kérdés, mint elsőre gondoltam; sokatokban megmozgatott valamit. Néhányatok tanácsát megfogadva végül jeleztük, hogy aki szerint mindenáron családban kell maradnia a gyerekeknek; ők lesznek a legjobb opciók, ugyanis olyan elszántak, amilyenek mi sose leszünk. Egyelőre tűzszünet van, mostmár csak azért imádkozom, hogy tényleg sose kerüljünk ebbe a helyzetbe. Tesómmal való kapcsolatomon úgy veszem észre, nem ejtett csorbát az eset, sógornő már nehezebb eset, bár ő az egész tényt sem tudta soha feldolgozni igazán, hogy más életút is van az övén kívül
2022. jan. 18. 13:46
 102/108 anonim ***** válasza:
86%
101. Nagy valószínűséggel nem kerültök, erre nem is kell ráparázni a továbbiakban! Sógornő ezek szerint az az ember, aki nem tudja azt megemészteni, hogy nem vágyik mindenki gyerekre. Témától függetlenül sem tudtam azokat megérteni, akik tényleg azon emésztik magukat, hogy nem mindenki él úgy, mint ők maguk. Aztán persze van a nagy sértődés, ha valaki leállítja őket a vérbe.
2022. jan. 18. 14:41
 103/108 anonim ***** válasza:
1%
őőő... miért is tagadnám le? nem kicsit van üldözési mániád :D akkor itt aki egyetért a kérdezővel és 4 pipája van az mind te vagy? :D
2022. jan. 18. 20:21
 104/108 anonim ***** válasza:
85%

Hát, én úgy gondolom, hogy a tesódek kezelték ezt rosszul.

Amikor terhes lettem a keresztszülők választáskor (bármennyire is morbid dolog ez), ezt is számításba vettem. Nekem nincs testvérem, férjemnek van egy bátyja, aki abszolút nem gyerek kompatibilis. Eljátszik vele meg minden, de nem túl lelkes, így nem látom értelmét rapakolni ezt a felelősséget. Udvariasságból persze megkérdeztük, de nem sértődtünk meg amikor nemet mondott.

Ha velünk történne valami, akkor a kislányunk a keresztanyjához kerülne, aki egy gyerekkori barátnőm. Jól kijönnek, közösen programoznak, a kislány rajong érte, nem mellesleg olyannak tartom, aki egy egészséges, értékes embert tudna nevelni belőle. Senkire sem szabad ráerőltetni a gyerekezést, mert abból jó még nem származott.

(És persze a piszkos anyagiak: megtakarítás és örökség, ez fedezné a nevelési költségeket)

2022. febr. 7. 18:27
 105/108 anonim ***** válasza:
91%

104!

Azt ugye tudod, hogy hivatalosan a keresztszuloseg nem rokonság és a világon semmit nem jelent? Hacsak nem voltatok a gyamhivatalban gyamkijelolo nyilatkozatot tenni, fel se merül majd ő, mint lehetséges gyam?

2022. febr. 7. 18:30
 106/108 anonim ***** válasza:
92%
105: Persze. Le van papírozva minden, család tud róla, meg lett beszélve.
2022. febr. 7. 18:36
 107/108 anonim ***** válasza:
38%
Jól tettétek 106-es! Annyira gáz ez a rokonsági mánia, nem egy esetben van olyan, hogy a gyereken senki sem segít a családból, de egy rendes keresztszülő meg igen. Mintha a hülye genetika garancia lenne bármire is.
2022. febr. 7. 18:45
 108/108 anonim ***** válasza:
75%
Örülök, 106.
2022. febr. 7. 18:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!