Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha örökölök egy lakást,...

Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?

Figyelt kérdés

Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?

hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...

mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...

Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...

Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.

Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...

Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...

Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...

2020. máj. 9. 10:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/134 anonim ***** válasza:
93%
ezt a fenti sorozatot lementem - regénybe illő példa, hogy a gyűlölet és bosszúvágy hogy teszi tönkre a magát gyűlölködőt és bosszúra vágyót!
2020. máj. 9. 12:49
 72/134 anonim ***** válasza:
90%
Fuj, te tényleg egy ritka undorító "ember" vagy. Remélem az utolsó forintodat is ügyvédre fogod költeni, mert a világon NINCS az az ügyvéd, aki ki tudná zárni a testvéreidet a jogos örökségükből!!! Az akkor is jár nekik, ha még 5 oldalon át hisztériázol és vergődsz. MEG FOGJÁK KAPNI A PÉNZÜKET! Pont. Így vagy úgy, de megfogják. És ha belegebbedsz sem fogsz tudni SEMMIT sem tenni ellene, ugyanis nem állsz a törvény felett, ennyi! A ház NEM A TIÉD, a szüleidé volt, ők pedig teljesen egyértelműen mind a három gyerekükre hagyták, nem csak arra, akiból annyi telt, hogy a nyakukon élősködőtt.
2020. máj. 9. 12:53
 73/134 anonim ***** válasza:
99%
A testvérei helyébe utána néznék, hogy lehet e visszamenőleg alb~rlet díjat követelni tőled. Aztán úgy bacnálak ki mint azt a bizonyos macskát.
2020. máj. 9. 12:55
 74/134 anonim ***** válasza:
18%

Nem olvastam el minden hozzászólást, de nagyjából képbe vagyok miről van szó. Azt megtudod csinálni hogy nem mész bele az eladásba mivel te is tulajdonos vagy így a te írásbeli bele egyezésed is szükséges ehhez azokat meg nem írod alá. Évekig el lehet húzni, aztán ők belefáradnak és rád fogják hagyni. Perre is lehet vinni a dolgot de nagyon nem fogtok elérni semmit csak azt hogy esz egy jó magas perköltség amit fizethettek plusz ügyvédi díjak amiket szintén perkálni kell. Gondolom te sem akarod ezt.

Vagy marad az hogy közösen meg egyeztek szépen kivásárolod őket mert az örökség az nekik is jár!

Ők jól járnak mert a pénzüket megkapják, te is jól jársz mert tiéd marad a ház.

A másik az hogyha perre viszed a dolgot egyetlen egy olyan ügyvédet sem találsz aki megszerzi neked a teljes tulajdont mert törvényileg övéké is. Azt meg nem fogja senki elfogadni hogy te tartod fenn te fizeted a számlákat stb... Persze ha tudod igazolni hogy x összeget belefektettél felújításba, vagy akármi másba az jó kiindulási pont, de azzal maximum több haszonra lehetsz jogosult ha eladásra kerülne maga a ház. Ez akkor jön jól ha abban maradnak a tesóid hogy elfogadják azt hogy te megvásárold az ő tulajdonrészüket akkor lehet arra hivatkozni hogy mivel neked benne van a pénzed bizonyos dolgokba így nyilván téged illet a nagyobb érték, tehát olcsóbban megveheted az ő tulajdonrészüket.

Ha megmindenképp azt akarják hogy adjátok el közösen és osztozzatok abba egyszerűen nem mész bele. A papírokat nem írod alá és ennyi, vagy olyan vételi árat követelsz amennyiért a kutya sem fogja megvenni és akkor előbb utóbb ráunnak a tesóid, főleg hogy nincsenek rászorulva.

2020. máj. 9. 12:58
 75/134 anonim ***** válasza:
96%

Én jót mulatok, hogy hogy be fogod sz*opni, mint a torkos borz. :DD Mert befogod. Nem kicsit, nagyon. A testvéreidet a világ legjobb ügyvédje sem fogja tudni kizáratni az örökségből, ugyanis pontosan ugyanannyi joguk van, mint neked. Baromira nem anyagi helyzet függvénye az örökség, hanem egy jog. A szülők után örökölték, amit senki nem vehet el tőlük és ami nem csak annak jár, aki olyan nyomorult, hogy képtelen volt saját ingatlant venni, helyette a szülei nyakán és házában élt.

A saját bosszúvágyad fog padlóra küldeni, de meg is érdemled. :D A testvéreid meg fogják kapni a nekik járó jogos pénzüket, ha belefeszülsz is. Törődj szépen bele, mást úgy sem tehetsz. De legalább ráköltöd az utolsó forintodat is az ügyvédre, totál feleslegesen. :D

Ritka gusztustalan vagy egyébként, hogy láthatóan neked sincs semmi szükséged a házra, sem a pénzre, hisz elvileg zsebből ki tudnád őket fizetni és milliókat is ki tudsz csengetni az ügyvédnek, ellenben a testvéreidet szidod ugyanezért! Fújj....

Neked lehet, nekik nem.. Értem.

2020. máj. 9. 12:58
 76/134 anonim ***** válasza:
96%

Azért hazudozhatnál okosabban is.

"Nem! én nem lettem prosituált, hanem “elég” volt a közalkalmazotti egészségügyis fizetés... Tehát nem kerestem össze külföldön egy lakás árát..."

Ehhez képest most már ott tartunk, hogy millióid vannak, sőt ingatlanjaid, amiket kiadsz. Az egészségügyis fizetésedből.

"Nem fogom kifizetni őket, ebbe a lakásba egy forintott nem adtak bele soha! Amíg a szüleim éltek sem voltak kíváncsiak rájuk!"

Nos, ha vannak számláid, azt a részt visszakapod. A szüleid ennek ellenére mégis úgy döntöttek, hogy az örökség a hármótoké egyenlő mértékben.

"17évesen az egyik a másik 18évesen lelépet, de 20 év múlva persze jönnének a jussukért, aha perszeee..."

Az örökségnek semmi köze hozzá, hogy ki hol él.

"Nem azért nincs külön lakásom mert nem tehetem meg hanem mert ebbe a lakásba fektettem a pénzem!"

Tehát ezek szerint azért nem mész máshova mert te egy olyan lakásba fektetted a pénzed, amiről pontosan tudod, hogy harmadrészt a tulajdonod, és még bérleti díjat sem fizettél a testvéreidnek. Tehát ahelyett, hogy a sgged vernéd a földhöz, hogy bérleti díj nélkül lakhattál ott, még neked áll feljebb.

És közben megállás nélkül hazudozol. Széééép. Nagyon szép.

2020. máj. 9. 12:59
 77/134 A kérdező kommentje:

Nah még valami? :D

pénzéhes vagyok!

Élősködtem, szüleimen!

Én vagyok lassan már Voldemort nagyúr :D

Undorító vagyok mert védem a családi “örökséget”

Csak nevetni tudok rajtatok!

Itt mocskolódtok bele élve magatokat a helyzetbe névtelenül...

A törvény az törvény! Így vagy úgy fognak örökölni, de max az gyerekeik vagy az unokáik... ;)

Ezt garantálom...

2020. máj. 9. 13:02
 78/134 anonim ***** válasza:
99%
Nagyot fogsz koppanni kérdező.
2020. máj. 9. 13:05
 79/134 anonim ***** válasza:
100%

"B-tervként, inkább vigye a bank fillérekért minthogy milliókat, kapjanak olyanok, akik a szüleim jóhiszeműsége miatt örökölhettek ebből a házból, mégha megsem érdemlik, még jó hogy a többi ingatlannál amik bérbe vannak abból egy forint sem üti a markukat, lehet engem névtelenül sértegetni, pénzéhesnek nevezni, akkor is annyit érdemelnek mint amennyit beletettek!"

Kerdezo, teged a gyulolet annyira elvakitott, hogy nem latod a fatol az erdot. Barmi lesz a haz sorsa, a testvereid reszesulni fognak azokbol a milliokbol. Kerdes, hogy magaddal mennyire szursz ki kozben. De igazabol egy ilyen makacs, hajthatatlan ember meg is erdemli a sorsat. Legegyszerubb lenne, ha most gyorsan felgyujtanad, es akkor nem maradna senkinek semmi, de jo...

2020. máj. 9. 13:07
 80/134 anonim ***** válasza:
100%

1 ügyvéd

2 ha az értéknövelő beruházásokat te fizetted változhattak a tulajdonviszonyok

3 kérhetnek tőled visszamenőlegesen is használati díjat a saját tulajdonrészükre

4 közös tulajdon megszüntetése iránti pert kezdeményezhetnek (meg fogják nyerni és árverezés lesz)

5 legjobban akkor jösz ki, ha megegyeztek és kifizezed őket

2020. máj. 9. 13:10
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!