Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?
Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?
hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...
mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...
Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...
Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.
Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...
Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...
Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...
Most tisztázzuk (pontosabban tisztázd magaddal!), hogy ki tudnád-e őket vásárolni, vagy nem?
Az elején azt írtad, hogy még a felújításokra is hitelt vettél fel, most pedig már elő tudnál venni 15-15 milliót a két testvérnek, ha akarnál?
" tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb"
Még szép, hogy fizeted a számlákat, ha ott élsz.
Most meg kéne dicsérni téged, hogy fizetted a rezsit, amit TE használtál el??:D Ahelyett, hogy milliókat toltál egy házba, ami nem a tiéd, inkább saját házat vettél volna. De nem, inkább utólag hisztizel, hogy bezzeg te fizettél ezt meg azt és nekik amúgy is van házuk. Na és?? Az örökség nem annak függvénye, hogy kinek mije van! Ha jól sejtem senki nem kényszerített, hogy a szüleid nyakán és házában élj. Amúgy semmire nem mész ezzel az ovis hozzáállással, a testvéreid ugyanúgy meg fogják kapni a jogos pénzüket, ha megfeszülsz is, ennyi. Törődj bele, nem zarhatod ki őket, a pénzüket így vagy úgy, de meg fogják kapni, te meg majd ügyesen vallba veregetheted magad, hogy direkt bírósági útra terelted az ügyet és elárvereztetted a szeretett szüleid házát, plusz buksz rajta egy valag pénzt. Biztos büszkék lennének rád...:)
Amúgy erdekes, hogy előbb jöttél a hitellel, hogy abból újítottad a lakást, most meg hirtelen már lenne 30 millád kifizetni a tesoidat..:D Oké.
Ennyi információból ítélkeztek, sértegettek, trágár szavakkal illetek, és csak a pénzt tudtátok kiemelni a leírtakból....
Mit képzelsz magadról? Mi az hogy tisztázzam magam?
A válaszolók többsége még a kérdésre sem tudott konkrétan válaszolni emberséges módon!
Én nem adom el az ingatlanjainkat, hanem bérbe adom!
Így sok helyről jön be kissebb-nagyobb összeg!
Így nem kell egy lakást sem eladnom! Mert mindig van belőle pénz!
Azonban, ha nagyobb felújításáról van szó 15-20 milliós összegről nyilván nem adok el egy örökölt lakást sem hogy kifizessem, hanem hitelt veszek fel, így a bérbe adott ingatlanokból vígan fedezni tudom a törlesztést!
Igen ragaszkodom ehhez a házhoz ez az egyetlen, amiből nem lettek a testvérek kizárva mert ez volt a “családom otthona” De szerintem álmukban nem gondolták a szüleim sem hogy ez lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!