Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha örökölök egy lakást,...

Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?

Figyelt kérdés

Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?

hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...

mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...

Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...

Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.

Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...

Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...

Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...

2020. máj. 9. 10:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/134 anonim ***** válasza:
27%

Jelenlegi gazdasági, szegénységi, munkanélküliségi időben már nem igazán kizáró ok a résztulajdon megvásárlása.

Kredenc felső polca az enyém...., másik szoba az enyém...

Fürdőt, wc-t közösen használjuk. Ezért kifizetem a 2 milliót.

2020. máj. 9. 10:56
 22/134 anonim ***** válasza:
93%

#21: Igen, ez pontosan így van. Tök jó, hogy leírtad ezt az "oldalát" is a történetenk.

"Amíg a per zajlik, addig a testévreid kérhetnek bérleti díjat tőled az ingatlan használat kétharmadáért. Ugyanis az az ővéké, nem a tied."

Bizony ám! És ha tényleg akkora az a ház, akkor ez a bérleti díj nem lesz kevés.....

2020. máj. 9. 10:57
 23/134 anonim ***** válasza:
94%

# 20: megvan mindenről a számlád, amit az ingatlanba fektettél...??

(anyag, munkadíj, stb. stb.)

Ha bírósági szakaszba kerül az ügy, akkor ezeket lobogtathatod, és a kivásárlás v. eladás utáni osztozkodásnál a javadra fogják írni.

De ha erről semmi bizonyítékod nincs, akkor úgy jártál. Marad a háromfelé történő osztás.

2020. máj. 9. 11:00
 24/134 anonim ***** válasza:
88%

Te aztán méretes fsz vagy, kérdező!

Azért arra kíváncsi lennék, hogy fordított esetben mennyire verdesnéd a popódat a földhöz, hogy neked igenis jár, ami jár!

Jó, hogy vannak törvények!

2020. máj. 9. 11:02
 25/134 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudod őket kizarni.

Vagy kifizeted őket, vagy ha bíróságra mennek, akkor kényszer eladás lesz.

2020. máj. 9. 11:03
 26/134 A kérdező kommentje:

Inkább vigye el a bank fillérekért, nem számít mennyit fektettem bele, a szüleim halála után, ők egy forintot nem raktak bele nem voltak itt mikor szüleimnek szükségük lett volna rájuk...

Egy pohár vizet nem adtak egyiknek sem, de juss az kellene...

Hát ilyen világban élünk...

Vegyél fel hitelt, rakd rendbe a házat, aztán megjelennek, az örökösök is... :)

Köszönöm a választ annak, aki leírta részletesen, hasonló esett által vásárolt ingatlani ügyét.

2020. máj. 9. 11:04
 27/134 anonim ***** válasza:
94%

#25: Na igen...

Az a baj, hogy nem lát tovább az orránál és a személyes sértettségén túl.

És nem képes felfogni, hogy a törvény az törvény. Nem családi viszonyok alapján szelektíven érvényes...

2020. máj. 9. 11:04
 28/134 anonim ***** válasza:
88%

27: KOMMUNIKÁCIÓ!

Ezt a testvéreiddel kell megbeszélned!

Próbáld forintosítani a szüleidre fordított ápolás munkadíját, meg a házba fektetett pénzeket. És beszéld meg velük, hogy fogadják el, hogy ezt levonod az ő örökségrészükből.

De akkor is ki kell fizetned őket.

2020. máj. 9. 11:06
 29/134 anonim ***** válasza:
81%

El vagy te tájolva kérdező! Azt hiszed bárkit meg fog hatni a személyes sértettséged és hisztid? El kell szomorítsalak, senki nem fog érdekelni. a testvéreid pontosan UGYANOLYAN örökösök, mint te, ha 3x fejre állsz és 2x újraszületsz sem fogod tudni őket kizárni a jogos örökségükből. Pont. Minél előbb felfogod ezt, annál jobb. Olyan nincs, hogy eladatni nem engeded, de kivásárolni sem vagy hajlandó. Nem-nem, álomvilágban élsz. Vagy szépen kifizeted az Ő részüket vagy majd a bíróság fogja eladatni veletek és akkor elhiheted, hogy nem kicsit fogtok bukni rajta.

Agyilag amúgy nem utod meg egy 6 éves szintjén sem, hogy képes vagy inkább szarert-húgyért eladni, csak hogy te megmutasd...:D Ennek mondjuk úgyis te fogod a legjobban meginni a levét, mert majd ott állsz ház és pénz nélkül, ugyanis ha a bíróság adja el és még azt 3 felé is osztják, nem sok marad belőle, abból te házat nem veszel. :)

Ja és arra készülj, amit már többen írtak: köteles leszel BÉRLETI DÍJAT fizetni a tesóidnak 2/3 arányban, ugyanis az nem a te részed, hanem az ÖVÉK. Szóval készülj, mert ezt minden irányból te fogod becopni.

Legalább megtanulod a saját károdon, hogy semmit nem érsz el a sértődött hisztivel.

2020. máj. 9. 11:07
 30/134 A kérdező kommentje:

Igen mindenről vannak számláim, arra azért oda figyeltem... 👏🏻

És a kérdésre a válasz az egyiknek, mit csinálnék fordított helyzetben, én soha nem voltam egyikre sem rászorulva!

Ti nem értitek a lényeget!

Ha eladnánk a házat akkor sem lenne probléma vehetnék egy másikat akár most is!

Az erkölcsi dolgok itt a problémák, hogy a szüleim házát áldoznák fel csak hogy még több legyen nekik, kitudnám vásárolni őket, de nem fogom, mert aljasak voltak!

Ennyi a történet lényege...

Törvény ide vagy oda, nem érdemlik meg, hogy pénzhez jussanak belőle...

Szóval húzom az időt míg tudom, aztán majd max viszi a bank fillérekért...

2020. máj. 9. 11:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!