Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?
Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?
hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...
mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...
Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...
Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.
Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...
Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...
Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...
Nem tudod kizárni őket!
A részüket ki tudod vásárolni. Ha meg tudtok egyezni az árban.
Ilyen nincs. Akármilyenek is, ők is ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, örökösök. Ha az egész ház neked kell, akkor fizesd ki szépen őket.
Neked is megvolt a lehetőséged külföldre kimenni és összekeresni egy lakás/ház árát.
Bank - hitel - ki kell fizetni a másik 2 testvért = béke van.
Másik 2 testvér tulajdonos lett, nem lehet őket kizárni.
Másik 2 testvér összefog, akkor polgári peres eljárásban kérhetik a közös tulajdon megszüntetését. Valaki nyomott áron megvásárolja az ingatlant, nincs ház, "nincs" pénz.
"hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs,"
-Egyéni szoc. problem.
Nem! én nem lettem prosituált, hanem “elég” volt a közalkalmazotti egészségügyis fizetés... Tehát nem kerestem össze külföldön egy lakás árát...
Nem fogom kifizetni őket, ebbe a lakásba egy forintott nem adtak bele soha! Amíg a szüleim éltek sem voltak kíváncsiak rájuk!
17évesen az egyik a másik 18évesen lelépet, de 20 év múlva persze jönnének a jussukért, aha perszeee...
Nem azért nincs külön lakásom mert nem tehetem meg hanem mert ebbe a lakásba fektettem a pénzem!
És eszem ágába nincs innen elmenni!
Ne ítélkezz míg nem ismersz.... ;)
# 7: senki nem ítélkezik, csupán leírtuk a törvényes lehetőségeket.
Toppantgathatsz, meg vindikálhatsz magadnak különféle vélt jogokat - de ettől semmi nem változik.
A törvény nem egyéni szociális problémákat vesz figyelembe, hanem a paragrafusok alapján. Mindenkire egyformán vonatkozik a törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!