Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha örökölök egy lakást,...

Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?

Figyelt kérdés

Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?

hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...

mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...

Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...

Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.

Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...

Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...

Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...

2020. máj. 9. 10:24
 91/134 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaa, mert te aztán nem e pénz, a pénz, a pénz elvet fújod...😒😂 Végülis itt szidod a tesóidat, amiért jogosan igényt tartanának a saját örökségüre, mert hát elvileg "nem szorulnak" rá, miközben te láthatóan szintén nem szorulsz rá.... Logika b*szki. Azért szidod a másikat, amit te magad is csinálsz, szép.

Hidd el, seperc alatt el fog menni a kedved a pereskedéstől, mikor kiadják bérbe a részüket egy 8 tagú romacsaládnak.:D Márpedig, ha minimális eszük van, ezt fogják tenni és majd röhögnek a nyomorodon. Megérdemled.

2020. máj. 9. 13:35
 92/134 anonim ***** válasza:
100%
Gyűrű de hatalmasat fogsz koppanni kérdező, öröm lesz nézni:DDDD
2020. máj. 9. 13:38
 93/134 anonim ***** válasza:
100%

Akarom mondani hűűű de nagyot.*

;D

2020. máj. 9. 13:38
 94/134 anonim ***** válasza:
92%
Nyilvan a valaszolok a prolik, amikor te vergodsz es hazudozol itt a semmire. Ha annyira jol megy, hogy tobb ingatlanod van amit kiadsz (a logikad alapjan prstiskodasbol van, hiszen a testvereid is abbol szereztek kulfoldon), akkor nagyon egyszeru: eladod az egyiket es kivasarolod a testvereidet, akkor megmarad az altalad ugy vedett csaladi orokseg. Ami szinten nagy kamu indok, hiszen siman felaldoznad es elkotyavetyelned a szuleid (akiket ugy szerettel) orokseget csak azert, hogy a testvereiddel kiszurj. Nagyon intelligens ember vagy. Akinek tobb ingatlana van, az nyilvan szinten nem szorul ra a penzre, de te szamonkered a testvereiden a penzehesseguket, amikor a fokolompos itt te vagy. Mar azt se tudod miket hazudj, gyulolkodj itt ossze. Vegso soron szerintem ez egy kamu provokativ kerdes, amire te eppen most is matyizol a paneledben, hat egeszsegedre, pronyokam :D
2020. máj. 9. 13:44
 95/134 A kérdező kommentje:

Közben kitaláltam jobb dolgot, inkább költözök a feleségemmel egy a nevén lévő ingatlanba és ide beköltöztetek rászoruló embereket albérletbe, így a ház is megmarad pénz is lesz belőle és eladni sem kell hogy hasznot szerezzenek a testvérek, köszi az ötletet, valahol sajnálom a házat, de ez egy jó ötlet inkább én lépem ezt meg mint ők...

Ui.attól hogy nekem nincs a nevemen lakás még van a tulajdonomban ingatlan mint írtam már...

Nehéz lenne mindenkinek válaszolni, de a lényegesebb dolgokat már leírtam...

Tanulságos volt ez a kérdés feltevés, miszerint névtelen proliktól ne kérdezzek akik nem voltak még ilyen helyzetben ( tisztelet a kivételnek, akik a kérdésre kulturáltan válaszoltak)

Ha tudnátok mennyi ilyen jogtalan örökös van, akik csak azért örökölnek mert a szülök halogatják, a teljes körű végrendelet mosósítást, mert szegények azt hiszik még van idejük és mikor szükség lenne rá akkor már késő...

Hát a mi családunk is így járt ezzel a házzal, de mint írtam inkább a végsőkig elmegyek...

Ez ilyen...

2020. máj. 9. 13:44
 96/134 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy teljesen kamu, a kérdés még hihető. Csak ugye senki nem adott igazat, így addig csűrte csavarta a sztorit, hogy már maga is belezavarodott.

Véleményem szerint az eredeti, igazi sztori az, hogy van az örökség, amit a kérdező elfoglalt, gondolván, hogy a tesókat ha eddig nem érdekelte, akkor nem is fogja az ingatlan. Csak ugye most koppant egyet. Pénze nincs megváltani, és eladni sem akarja, hiszen nincs hova mennie, ezért kezdett kutakodni, hogy mihez kezdhetne.

2020. máj. 9. 13:49
 97/134 anonim ***** válasza:
92%
Ha nincs a neveden lakás, akkor nem a te tulajdonodban van ingatlan, hanem gondolom, az a feleségedé. Szánalmas ember vagy, de ezt már páran elmondtuk neked. Úgysem fogsz te ezzel törődni. Megváltozni meg pláne nem. Csak lököd itt a hülyeségeket.
2020. máj. 9. 13:53
 98/134 A kérdező kommentje:

Nektek agyatokra ment a karantén?

Gondoltam nagy vonalakban felteszek egy kérdést egy névtelen fórumon, közben odáig fajult a dolog, már elszámoltatni akartok milyen anyagi körülmények közt élek, miért akarok végsőkig elmenni az ügyben!

Azt sem tudjátok ki vagyok, vagy mi zajlik csak félszavakból találgattok, információkat osztok meg amiket kiforgattok, közötök nincs pénzügyi dolgokhoz csak azt nyomatékosítjátok többszőri alkalommal milyen elvakult ember vagyok mert nem engedek!

A sok negatív választ közt rengeteg tanulságos és hasznos infót szereztem, ezek teóriák még névtelenül is nevetségesek és megdöbbentőek, hogy itt találgattok az életemről fél szavakban, miközben fokozatosan kezdtem el megosztani egyéb infókat az üggyel kapcsolatban amit nem tettem bele a kérdésbe...

A válaszokat kiszűrtem a lényegesebbet raktároztam, aztán a többi már jó ügyvéden múlik, kerül amibe kerül, ez a lényeg... :)

2020. máj. 9. 14:00
 99/134 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nincs olyan ügyvéd aki a törvény felett áll. Verheted a tamtamot, hogy neked adnak majd igazat, és ki tudod semmizni a testvéreidet, de maximum egy csomó pénzt veszítesz majd.
2020. máj. 9. 14:03
 100/134 anonim ***** válasza:
93%

Megmutattam a férjemnek a kérdést, ő ingatlanjogi képviselő, ha úgy tetszik ügyvéd. Szivesen leírnám normális hangnemben, amit mondott, de félő, hogy azt sem értenéd, nem hinnéd el, valamint egy csöppet polgárpukkasztó kamukérdésnek gondolom ezt én, ahol 10-20 oldalon keresztül ugyanazt írja mindenki, abszolút egyetértés van, hiszen egy válasz létezik, de te játszod a hülyét és röhögsz a válaszokon.

Kicsit a húsos-csontos saga-ra emlékeztet.

2020. máj. 9. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!