Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha örökölök egy lakást,...

Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?

Figyelt kérdés

Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?

hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...

mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...

Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...

Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.

Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...

Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...

Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...

2020. máj. 9. 10:24
 111/134 anonim ***** válasza:
84%
Így van, ez az egész per eleve halálra van ítélve, a kérdezőnek esélye nincs, de remélem ha már ilyen végtelenül rosszindulatú és kicsinyes, kifog egy olyan ügyvédet, aki nem korrekten megmondja, hanem előbb lehúzza pár száz ropival. :D Az ilyen ezt érdemelné.
2020. máj. 9. 14:28
 112/134 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem neki is leesett, hogy halott az ügy, de gondolom nem akarja beismerni.
2020. máj. 9. 14:39
 113/134 anonim ***** válasza:
92%
# 96/: Majd a bosszúból odaköltöztetett "rászorulók" rövid idő alatt úgy leamortizálják a házat, hogy költheted rá az újabb 15 millát… :-D
2020. máj. 9. 14:48
 114/134 anonim ***** válasza:
93%

Volt itt egyszer egy kérdező, aki azon volt fennakadva, hogy a főbérlője nem hagyja nyugodtan élni, pedig már x hónapja nem fizetett. Kicsit eszembe jutattad. :D

Aztán majd írd meg, hogy mi lett. Kíváncsi vagyok, hogy az eszed megjön-e.

2020. máj. 9. 15:50
 115/134 anonim ***** válasza:
93%
Készülj fel, hogy a 15 milliós számládnál nézik majd, hogy m8 volt értéknövelő és mi álagmegóvó, mert csak az értéknövelőt tudod érvényesíteni, plusz, a számlák a te neveden vannak e, mert ha a szüleidén, akkor bukod. Nyeld le a békát és állapodj meg velük, hidd el, sok kellemetlenségtől megkíméled magad. Nem kenyérre kell nekik, megbíznak egy ügyvédet sikerdíjért, aki ezek után mindent megtesz, még a bérletidíjat is kifingatja belőled, ők meg élik az életüket, tudván, hogy úgy is lesz valamikor pénz.
2020. máj. 9. 17:20
 116/134 anonim ***** válasza:
91%
Hàt ja... a kèrdező vigèckedik, h jó ügyvéd mindent elintéz neki... De azt figyelmen kívül hagyja, hogy a tesói esetleg MÉG JOBB ügyvédet fogadnak... 😂
2020. máj. 9. 18:22
 117/134 anonim válasza:
19%

Az a gond, hogy joguk van mindehhez.

De. Ha tényleg nem gondoskodtak a szüleikről és te igen, és ezt bizonyítani is tudod, azt bíróságra lehet vinni, csak erről nagyon nem tudnak ebben az országban, ha ennyire ki akarsz cseszni velük. A bosszúvágy gerinctelen dolog, de az is ha a testvérem csak úgy kiteszem anélkül, hogy mindkettőnknek jobb megoldást próbálnék találni, szóval döntsd el te 😀

De a házról lemondhatsz ha nem egyezkedsz velük. Erről még azelőtt kellett volna magyon finoman beszélni a szüleiddel, hogy az öröklés aktuális lenne, nem 5 nap alatt alakult ki ez a helyzet...

2020. máj. 9. 19:17
 118/134 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, tedd fel magadnak a kérdést: mi a fontosabb, hogy jó áron eladd a házat, ergo jól járjon mindenki (jobban, mintha a bank adná el), vagy hogy kib@ssz legfőképp magaddal, s ezúttal a testvéreiddel is?
2020. máj. 9. 20:34
 119/134 anonim ***** válasza:
92%
Te tényleg hülye vagy. Azért mert beköltöztetsz oda egy népes családot, nem a testvérei dél szúrszki, mivel ők nem ott laknak. Az albérlők feje felől meg simán el lehet adni a lakást. Ellenben ha a testvérei költöztetnének oda valakit, akkor neked azt el kell tűrnöd,mivel ott élsz. Ajj, ekkora hülyét!
2020. máj. 9. 20:46
 120/134 anonim ***** válasza:
89%
A bosszúvágy elvette a maradék eszét is... Ha egyáltalán volt neki.. :-DD
2020. máj. 9. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!