Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?
Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?
hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...
mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...
Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...
Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.
Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...
Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...
Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...
Hát akkor ne vásárold ki őket!
Tipikus "dögöljön meg a másik tehene is" mentalitású vagy - hát gratulálok... :-s :-s
Inkább vesztesz egy valag pénzt, csakhogy a másik ne juthasson az örökségrész reális árához.
Te sehogy, azt csak az örökhagyó teheti: végrendelet és egyszerű kizárás.
A saját pénzedből majd te kizárhatod az örökösöket, amikor te végrendelkezel.
"De hiába Magyarázom el, kevesen értették a valós lényeget..."
Kérdező! Rengeteg jogban járta magyarázta el a lényeget!!!
DE TE NEM ÉRTED!
Saját magad alatt vágod a fát.
Megértem a fájdalmadat, a szenvedésedet - de saját magaddal tolsz ki, ha nem fogadod meg,a mit itt a hozzáértők tanácsoltak. Szerintem sok padlóra jutott hajléktalan van, aki a jog nem ismerete miatt lett az.
Tedd félre a bánataid, sérelmeid - és egy jó jogásszal oldjátok meg úgy, hogy NEKED minél jobb legyen.
Neked semmi kozod nincs hozza, hogy ok miert akarnak bekoltozni, eladni, kiadni, vagy barmit csinalni vele. Leirom megegyszer: semmi.
A lakas pont annyira az o tulajdonuk is, mint a tied. A szuleid dobtottek igy, valoszinuleg nem veletlenul. Nyilvan tisztaba voltak vele, hogy ha ok meghalnak, akkor az orokosok azt csinalnak a hazzal, amit akarnak. Ha nem akartak volna, hogy eladjak, kikothettek volna azt is.
Te nem donthetsz ugy, hogy - semmibe veve a szuleid akaratat - ez a haz marpedig a tied. Ennek a haznak a harmadat adtak neked a szuleid, ok ennyit lattak jonak, lehet, hogy ok teljesen mashogy lattak a tobbi gyerekkel valo kapcsolatukat. Es siman lehet, hogy a veled valo kapcsolatot is...
Innentol kezdve hiaba probalod torvenyen es a szuleid akaratan atgazolva kisemmizni a testvereidet a tulajdonukbol, nem fog menni. Nyilvan megprobalhatod, hatha sikerul rosszindulatuan artani nekik (bar valoszinuleg te tobbet buksz rajta), de ellopni nem fogod tudni - szerencsere - a tulajdonreszuket.
Hát köszönöm a válaszokat mindnekinek, inkább fizetek egy jó ügyvédnek milliókat, És húzom az időt minthogy a testvéreim pénzt lássanak ebből a házból, amíg én élek... ;)
B-tervként, inkább vigye a bank fillérekért minthogy milliókat, kapjanak olyanok, akik a szüleim jóhiszeműsége miatt örökölhettek ebből a házból, mégha megsem érdemlik, még jó hogy a többi ingatlannál amik bérbe vannak abból egy forint sem üti a markukat, lehet engem névtelenül sértegetni, pénzéhesnek nevezni, akkor is annyit érdemelnek mint amennyit beletettek!
Egy jó ügyvéd mindenre képes ;)
Na további szépeket nektek is!
"Hanem pont arra tértem ki, hogy nem értem mire ez a pénzéhesség, részükről!" A pénzéhes itt te vagy, hisz te akarod ellopni a testvéreid örökrészét.
"A válaszolók többsége még a kérdésre sem tudott konkrétan válaszolni emberséges módon!" Ez pusztán reakció az undorító hangnemedre és mentalitásodra.
"Én nem adom el az ingatlanjainkat, hanem bérbe adom!" Az ingatlanJAItokat? Vagyis nem egyedül tulajdonos vagy? Ugyebár a többi tulajdonos megkapja a bevételből az őt illető részt, és nem vágod zsebre jogtalanul?
"De hiába Magyarázom el, kevesen értették a valós lényeget..." TE nem érted hogy a vagyoni helyzetüktől függetlenül nincs jogod bitorolni a testvéreid tulajdonát. És a mocskos hangnem után ahogy beszélsz róluk, én a helyükben minimális jóindulatot SEM mutatnék feléd. Megveted őket, de a tulajdonrészük persze kéne-ingyen.
Az az elszomorító, hogy hozzád hasonló kicsinyes, rosszindulatú, gonosz emberk léteznek, mint amilyen TE is vagy! Nyilván mikor látod, hogy senki nem ért veled egyet, hirtelen el kezded színezni a történetet, hogy neked kedvezzen, kicsit se gáz. Az elején még azt írtad, hogy hazajöttek, hogy intézzék az örökséget, most már azt írod, hogy konkrét vevővel jöttek. Vicces.
Te nem vagy képes felfogni, hogy az örökséghez való joguk érvényesítése NEM PÉNZÉHESSÉG!! És akkor mi van, ha nem szorulnak rá?? Mi közöd van neked ahhoz? Egyébként is honnan tudod, ha állításod szerint évek óta feléd sem néznek? Így vagy úgy, ha szükségük van ra, ha nem, ami jogosan jár nekik, az jár és kész! Mit vársz, hogy szépen lemondjanak róla és rádhagyják, hogy tovább élősködhess ott?! Miért kéne hagyniuk veszni az örökségüket? Csak mert te ég rosszindulatú megsavanyodott ember vagy, aki irigy mert ő nem volt képes magának saját otthont venni, ezért úgy gondolja, hogy neki járna az egész ház??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!