Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha örökölök egy lakást,...

Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?

Figyelt kérdés

Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?

hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...

mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...

Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...

Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.

Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...

Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...

Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...

2020. máj. 9. 10:24
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/134 anonim ***** válasza:
100%

Vélemányem szerintem lévén nem vagy sem Isten, sem egyéb feljebb való lény, aki elbíráld és szükség esetén megbüntesd a testvéreidet vélt/valós bűneikért, vegyél egy jéghideg fürdőt, higgadj le, és próbáld meg számodra a legkedvezőbben intézni a dolgot.

Amúgy ha nekiállsz, és fillérekért elárverezteted a szüleitek házát csupán azért, hogy kiéld a kicsinyes bosszúvágyadat, te miért lennél egy hangyafingnyival is jobb a testvéreidnél?

Szerintem itt egy higgadt, józan eszére halgatni képes ember fogná maát és összekotorná az összes létező számláját az utolsó fillérről is, amit a házra költött. Ezt követően amennyiben az idős szüleidet ápoltad, utána nézel, kb. mennyi is az ápolási díj, ha 3-an közösen fogadtatok volna fel embert, hogy ellássák azokat a feladatokat a szüleitek mellett, amelyeket te megtettél. Ezt felszorzod azzal az időtartammal, amennyi ideig ápoltad őket. Ezt az összes összeget összeadod és levonod a lakás árából. A maradék összegnek a 2/3-adát felajánlod a testvéreidnek. Lehetőleg pár egyeztetést követően elfogadják arra az érve, hogy ennél többet bíróval sem lehetne kicsikarni a dologból.

Miután ezzel végeztetek, ők visszamennek külföldre, te kedvedre elhordhatod őket szarnak hugynak a rokonok előtt és mindenki éli tovább békében életét.

Véleményem szerint ha levonod az örökségükből a házfelújítás illetve szülők gondozásának pénzzé "konvertált" összegét, akkor végső soron igazságosan részesül mindenki az örökségből.

2022. jan. 20. 01:02
 132/134 anonim ***** válasza:
100%
Szülőnek kellet volna elintézni. Minden gyerek jól járjon. Utólag, el kell adni a házat és a maradék pénzből + hitel másikat venni.
2022. jan. 20. 17:00
 133/134 anonim ***** válasza:
100%
Ezen nem most kell ledöbbeni. Amikor az ember tudja szülői házban él, és rajta kívül több örökös van, ők a jövőben kérni fogják a részüket.
2022. jan. 20. 17:05
 134/134 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez egy megjátszott kabaré, emberek nem veszitek észre?
2023. dec. 30. 14:05
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!