Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?
Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?
hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...
mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...
Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...
Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.
Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...
Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...
Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...
Szerencsere nem tudod semmivel megakadolyzni, egy darab per maximum egy ev alatt eredmenyt hoz:
“Amennyiben a tulajdonostársak nem tudnak megállapodni egymással, úgy bármelyikük kérelmére a bíróság is megszüntetheti a közös tulajdont, amely árverési értékesítéssel történik.
A bíróság a közös tulajdon megszüntetését ellenző tulajdonostárs tiltakozása esetén is dönthet a tulajdonközösség felszámolása mellett.”
Nyilvan ez ido alatt ugyanugy az o hazuk is, a sajat ketharmaduk felett ok rendelkeznek, oda be sem mehetsz, odakoltozhetnek, sot, mast is odafogadhatnak. Vagy fizethetsz nekik alberleti dijat az o reszuk utan. Ha nem akarsz, semmi baj, a birosag kenyszerarverezi a hazat, a befolyt penz utan jaro reszedbol pedig levonja a nekik jaro reszt es igy meg annyival kevesebbet kapsz.
Azert nagyjabol latszik, hogy nem te vagy a legelesebb kes a fiokban...
Mi az, hogy veded a családi örökséget??? Azt, amit lazán elárvereztetnél, te nem normális??,🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Az az Ő ÖRÖKSÉGÜK is, a kutya nem kért, hogy vedd a jogos örökösöktől az örökségüket.
Igen undorító vagy és igen ritka pénzéhes is, ráadásul buta és ostoba.
Óriásit fogsz koppanni!:D Öröm lesz nézni, ugyanis a testvéreid időben még fogják kapni a pénzüket, ha beleszakadsz is. Pont. Hiába vergődsz, az ügyvéd jobban tudja nálad majd, hogy nincs az az isten, aki ki tudná zárni az örökségből a tesoidat. Ennyi.
Áh azt az egyik testvérem ajánlotta fel, ha nem egyezzem bele az eladásba inkább felgyújtja a házat... Mondtam is neki ha gondolja ide is költözhet....
🤷🏼
Eddig nem sértegettem senkit, de ti annyira prolik lehettek, hogy kezdem megérteni miért ennyire a felháborodásotok.. :D A pénz a pénz a pénz, de tenni senki nem akar érte....
Valaki írta hogy, hogy évekig elhúzhatom a dolgokat jogilag igen erre hajtok én is számlákkal papírokkal alátámasztva a dolgokat... :)
Hazudozok is na ez szép miért tennem névtelen fórumon nem is értem..
.
Na majd este jövök és elolvasom további szitkozódásokat... (Ígérem ;) )
Szép napot nektek ;)
Azt írtad,bh van több ingatlanod is, amit kiadsz. Tehát te sem szorulsz rá az örökségre! A saját teóriád alapján...
:-)))
"Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb..."
Akkor mit adsz ki bérbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!