Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?
Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?
hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...
mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...
Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...
Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.
Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...
Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...
Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...
Kérdező, sajnos a jog nem neked kedvez.
Viszont örülök, hogy a válaszolók nem rokonaim. Szerencsére nálunk teljesen természetes volt, hogy a szülői házat az örökli (nálunk az öcsém, férjem családjánál a férjem), aki az idős és beteg szülőről gondoskodott. Ott laktunk évekig, mi költöttünk az állagmegóvásra, felújításra, stb.
Most lehet kicsit gáz lesz, de a szombati ebéd után a fél család ezen a kérdésen röhögött:D
Amúgy apám és keresztapám is ügyvéd, és mindketten azt mondják hogy maga a Jóisten sem fogja neked ítélni a házat, hiába fogadsz akármilyen ügyvédet. Apám azt mondta ő konkrétan megmondaná neked hogy nincs esélyed, és nem is érdemes perre vinni az ügyet. Keresztapám már más tészta... Ő kiforgatna egy párszáz ezret belőled, még akkor is ha tudja hogy bukott az ügy.
Kb. agyhalottnak kell ahhoz lenni, hogy valaki azt feltételezze, hogy "egy jó ügyvéd" majd kihozza (törvényszegéssel) a kérdezőnek kedvező végeredményt...
:-D :-D
Azt majd az eladáskor kérheted, amit te tettél bele.
A többi, még ha hálátlan, rossz gyerekek is voltak, az jogi és nem erkölcsi kérdés. A jog pedig nem neked kedvez ebben a kérdésben.
Egyéb erkölcsi kérdéseket is felvet egyébként, hogy miért volt egy 17 és egy 18 éves gyereknek jobb alternatíva külföld, mint otthon a családdal? Oka kellett, hogy legyen annak, hogy ők olyan fiatalon, a bizonytalanságot választották inkább, ahogy annak is, hogy felétek sem néztek.
Amúgy az szintén nem jelent semmit, hogy nekik van már házuk, a lehetőség nyilván adott volt előtted is. Ha te sem vagy hajlandó emberszámba venni őket, akkor ne hápogjál már kérlek, amiért ők is magasról tesznek arra, hogy te mit akarsz. Remélem, hogy nagyon hamar kiperelik alólad a kedves kis házikódat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!