Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha örökölök egy lakást,...

Ha örökölök egy lakást, hogyan zárhatom ki egy testvért az öröklésből?

Figyelt kérdés

Mielőtt ügyvédhez fordulnék érdeklődnék volt valaki ilyen helyzetben?

hárman testvérek örököltünk egy családi házat, mindkét, testvéremnek van külön lakása. Az egyiknek kettő itt Magyarországon egy külföldön! Nekem nincs, tehát ebben a házban élek, és fizetem a számlákat, stb...

mindkét testvérem külföldön él, évek óta, de most hirtelen haza jöttek hogy adjuk el a házat és osztozzunk a pénzen...

Én a döbbenettől nem jutottam szóhoz, hogy képesek lennének kirakni a házból, hogy még több pénzük legyen...

Évekig felém sem néztek, soha nem segítettek be semmibe, most az egyik felbujtva a másikat, konkrétan elakarják adni a fejem felöl a házat.

Nyilván nem megyek bele az eladásba, hisz saját magam tartom fent a házat, itt élek, tehát nem adhatják el a belegyezésem nélkül...

Azonban, tisztában vagyok vele, hogy eladni nem tudják míg én nem egyezzem bele, de hogyan tudnám kizáratni őket ezek után maga az örökségből? Ha van jogosultságuk a lakáshoz amiben élek évek óta...

Nyílván ide költőzni nem akarnak, fizetni a számlákat szintén nem, csak eladni, hogy hasznuk legyen belőle, de amíg én élek, és dolgozni tudok, fizetve a számlákat, addig egy forintot nem fognak látni ebből a házból...

2020. máj. 9. 10:24
 101/134 anonim ***** válasza:
78%
Nálad nagyobb proli jelen kérdésnél nincs!! Nyilván mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Pfff. Szánalmas. Mint egy 5 éves kisgyerek, akitől elvették a kedvenc macijat. Kb ők vannak ezen a szinten. Felnőtt, minimális ésszel rendelkező ember nem áll neki vergődni azon, hogy a testvérei is jogosan örökölnek és nincsenek tevkepzetei, kint neked, miszerint te majd hogy ki fogsz bacni a tesóiddal. Remélem anyagi csődbe mész a bosszúhadjáratod végére, minden pénzedet ügyvédre fogod kötni, a testvéreid pedig ugyanúgy meg fogják kapni a pénzüket. :D Jó móka lesz. Helyükben visszamenőleg behajtatnám rajtad a bérleti díjat, továbbá a per végéig kiadnám albérletbe a részem, amiből ugyanúgy lesz bevételük, igen a te féltve óvott örökségedből, amiről azt hiszed csak a tiéd, ők is fognak profitálni, a végén pedig ugyanúgy megkapják a jogos részüket az eladásból. :D Sok sikert hozzá, bele fogsz szépen bukni, de majd abból legalább tanulsz.
2020. máj. 9. 14:08
 102/134 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, értem a sertettseged, de azon gondolkozz el, hogy a szuleid miert dolgoztak egy eleten at, miert epitettek szepitettek azt a hazat, tettek bele sok idot es energiat? Azert hogy elkotyavetyeljek, vagy azert, hogy a gyerekeiknek (tobbesszam) majd legyen?
2020. máj. 9. 14:11
 103/134 anonim ***** válasza:
94%
Már maga a kérdés is felháborító!
2020. máj. 9. 14:13
 104/134 anonim ***** válasza:
100%
Tudod el kéne azon gondolkozni, hogyha az autópályán mindenki veled szembejön, akkor elég esélyes, hogy TE mész rossz irányba.... De hát ugye itt mindenki hülye, csak te vagy bazi okos, aztán mégsem vagy képes felfogni annyit sem, hogy bármennyi pénzed is van állítólag, a törvényt nem változtathatod meg és bármennyire is fáj, a testvéreid úgyis meg fogják kapni a jogos részüket. Ennyi. Hisztizhetsz, nyavikolhatsz, jatszhatod a sértődött kisfiút, SEMMIT nem tudsz tenni ezellen. Fogadd el.
2020. máj. 9. 14:18
 105/134 anonim ***** válasza:
94%
# 99/: Egyáltalán nem találgatunk, hanem egymás mellé tesszük a tucatnyi kommentedben lévő egymásnak ELLELNTMONDÓ információkat.
2020. máj. 9. 14:20
 106/134 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező, sajnos a jog nem neked kedvez.

Viszont örülök, hogy a válaszolók nem rokonaim. Szerencsére nálunk teljesen természetes volt, hogy a szülői házat az örökli (nálunk az öcsém, férjem családjánál a férjem), aki az idős és beteg szülőről gondoskodott. Ott laktunk évekig, mi költöttünk az állagmegóvásra, felújításra, stb.

2020. máj. 9. 14:20
 107/134 anonim válasza:
96%

Most lehet kicsit gáz lesz, de a szombati ebéd után a fél család ezen a kérdésen röhögött:D

Amúgy apám és keresztapám is ügyvéd, és mindketten azt mondják hogy maga a Jóisten sem fogja neked ítélni a házat, hiába fogadsz akármilyen ügyvédet. Apám azt mondta ő konkrétan megmondaná neked hogy nincs esélyed, és nem is érdemes perre vinni az ügyet. Keresztapám már más tészta... Ő kiforgatna egy párszáz ezret belőled, még akkor is ha tudja hogy bukott az ügy.

2020. máj. 9. 14:24
 108/134 anonim ***** válasza:
95%

Kb. agyhalottnak kell ahhoz lenni, hogy valaki azt feltételezze, hogy "egy jó ügyvéd" majd kihozza (törvényszegéssel) a kérdezőnek kedvező végeredményt...

:-D :-D

2020. máj. 9. 14:24
 109/134 anonim ***** válasza:
95%
108: kívánjunk neki egy ilyen kiforgatós ügyvédet! :_D :-D
2020. máj. 9. 14:25
 110/134 anonim ***** válasza:
88%

Azt majd az eladáskor kérheted, amit te tettél bele.

A többi, még ha hálátlan, rossz gyerekek is voltak, az jogi és nem erkölcsi kérdés. A jog pedig nem neked kedvez ebben a kérdésben.

Egyéb erkölcsi kérdéseket is felvet egyébként, hogy miért volt egy 17 és egy 18 éves gyereknek jobb alternatíva külföld, mint otthon a családdal? Oka kellett, hogy legyen annak, hogy ők olyan fiatalon, a bizonytalanságot választották inkább, ahogy annak is, hogy felétek sem néztek.

Amúgy az szintén nem jelent semmit, hogy nekik van már házuk, a lehetőség nyilván adott volt előtted is. Ha te sem vagy hajlandó emberszámba venni őket, akkor ne hápogjál már kérlek, amiért ők is magasról tesznek arra, hogy te mit akarsz. Remélem, hogy nagyon hamar kiperelik alólad a kedves kis házikódat.

2020. máj. 9. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!