Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesóm anyagilag rajtam nyerész...

Tesóm anyagilag rajtam nyerészkedett! Jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés

Szüleink félretettek nekünk 6.5-6.5 millió forintot, 2013-ra! Szerettem volna egy lakást venni hitellel, de a nővérem kitalálta hogy ő már menyasszony és egy visszautasíthatatlan újépítésű lakást találtak amit az visz aki hamarabb teszi le a pénzt. Amúgy tényleg jó ajánlat volt, egyetem közelében Pesten 13 millió forint, másfél szoba, terasz, 40 m2 és tiszta új, modern! Addig búgott amíg a szüleink odaadták neki az én pénzemet is, így az egészet ki tudta fizetni. Azt mondták hogy majd nekem megadják 1-2 év múlva vagy max eladják majd a családi kiskertet és abból. Nem tudtam mit csinálni, az ő pénzük.

Idénig se kaptam meg a pénzt természetesen, már 6 éve. A nővérem most nagy arccal bejelentkezett hogy nekik jön a második gyerek és kicsi az a lakás, így meghirdették és jött is rá vevő 28 millió (!!!) forintért. Tudtam hogy emelkedtek az árak és akciós volt annó a lakás, de ez akkor is nagyon durva! Olyan rendes és kedves a nővérem a család szerint, hogy visszaadja nekem a 6.5 millió forintot. Olyan rendes hogy leveszi a szülei válláról a terhet, egy igazi arany gyerek.

2013-ban kb 50% befizetést tudtam volna ebből a hitelhez egy ugyanolyan lakáshoz. Újépítés, 40 m2, Pest

2019-ben ugyanezekkel a paraméterekkel örülök ha kb 20%-ra elég.

A család szerint a nővérem nem tehet az ingatlan boomról, de szerintem meg ez így igazságtalanság! Nyerészkedett rajtam 21.5 millió forintot! Szerintem a lakás árának a felét kéne odaadnia mert a felét az én pénzemből vette meg, így az eladási ár és az ingatlanár emelkedés miatti különbözet fele is engem illet!

Igazam van? Jogosan követelem a fele pénzt ha már a felét annó az én pénzemből vette? Most könnyen van, simán vesznek a férjével együtt egy 40 miliós házat meg egy autó is belefér. Én meg ma 6.5 milióért egy vidéki telket nem kapok kb, Budapesten meg egy panelt se a 8 kerben.

Mondtam neki kompromisszumnak hogy akkor legalább kérem én is a 13 milliót, ami neki is járt, ő meg tartsa meg a 15 milliót és kvittek vagyunk. Bár így is megszívtam mert hitelt kéne felvennem amit neki nem kellett. Persze hallani sem akar róla, a szülők meg őt támogatják hogy milyen rendes.

2019. szept. 4. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
77%
Neked van teljes mértékben igazad. Nagyon sajnállak kérdező! A szüleid és a nővéred nem voltak veled szemben korrektek, de sajnos nem tudod jogilag érvényesíteni az akaratod, mert nem készült erről a kölcsönről semmilyen okirat. Azért ha van, beszélhetsz egy ügyvéd ismerősöddel ha szeretnél. Hátha tud valami okosat mondani. A szüleidet pedig minél hamarabb vedd rá hogy irassák a nevedre azt a kertet, és a nővérednek mondd meg hogy szeretnéd visszakapni a hat és fél millió forintod. Ha ez mind megtörténik, a nővéred még így is nyerészkedett rajtad, és te így is sokat vesztettél, de sajnos ,,The past is beyond our control”
2019. szept. 4. 14:24
 32/88 anonim ***** válasza:
88%

Hú de inkorrekt.

Nem fogjátok fel hogy egyszerre kérte el a két testvér az egyenlően elosztott pénzt? Csak a nővér benyalizta magát. Szánalmas és undorító, ezt hívják a másik kisemmizésének.

És aki itt joggal jön, hogy a szülők arra költik amire akarják, persze ez törvényileg így van, de ti ezt tennétek a gyerekeitekkel???

A kérdezi is megteheti majd, hogy nem mutatja be a férjét, feleségét, nem engedi oda a gyerekeit, illetve nem felejti el elmondani a rokonságnak sem, ha megkérdezik.

Így is lehet és maguknak köszönhetik. Nem normális, aki ezt teszi a gyerekével. Vagy adok mindkettőnek vagy nem adok egyiknek sem.

2019. szept. 4. 14:39
 33/88 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon sajnálom, hogy így jártál, ez borzasztó inkorrekt volt. Gyakorlatilag ő mindent vitt, te meg semmit se kaptál, holott egyszerre lett volna rá szükségetek. Perzse, a szüleid pénze, de bezengeni, hogy megfelezik köztetek, aztán mindet csak a nővérednek adni...nem volt fair. Oda kellett volna adni mindnekinek a 6,5 milliót, aztán kezdjen vele, amit tud, pótolja ki hitelből, saját megtakarításból, a vőlegénye forrásaiból, amiből tudja. Neked viszont semmi alapod nincs, hogy bármit is követelj, ellenben már csak dühből és keserűségből is kihajtanám a legtöbbet , amit lehet, aztán rájuk vágnám az ajtót! Nem azért mert nem adtak neked pénzt, hanem hogy képesek voltak ilyen durván és nyilvánvalóan éreztetni, hogy másodhegedűs vagy, és nekik a nővéred többet ér.
2019. szept. 4. 14:45
 34/88 anonim ***** válasza:
30%

"És aki itt joggal jön, hogy a szülők arra költik amire akarják, persze ez törvényileg így van, de ti ezt tennétek a gyerekeitekkel???"

Mármint mit? Ugyanannyit adnék mindkettőnek. Nem a dupláját Nyiffnyaffkanak csak azért, mert a nővére jól adta el a lakását. Szülőként én előbb azt támogatnám, akril úgy érzem, m jobban rászorul: pont mint itt, a csaladot alapítot szemben az egyedülállóval, aki majd később kapna meg a támogatást. De nekem ne kovetelozzon, pláne iylen módon, hiyg márpedig írassak rá a kertet, mert abban a pillanatban ugrik is minden

2019. szept. 4. 14:52
 35/88 anonim ***** válasza:
85%

Nem szorult rá jobban. Most szorul rá miatta jobban a testvére. Ez nem egyenlőség, a szülő meg nem a magyar kormány, hogy csokot osszon.

Remélem nincs sok gyereke annak, aki így gondolkozik. Anyaként mondom, hogy undorító. Megérdemli, hogy soha többé ne nyissa rá a gyereke az ajtót.

2019. szept. 4. 15:06
 36/88 anonim ***** válasza:
93%
Én nem a kertet és a pénzt kérném, hanem a 13 milliót szüleidtől, hisz ennyivel támogatták tesódat is. Nővéredtől ne kérd, szüleid oldják meg az igazságosságot.
2019. szept. 4. 15:07
 37/88 anonim ***** válasza:
7%

35!

A nővér épp családot alapított, a kistesó nem. Nekem, a családot alapító jobban rászorul.

Amúgy egy gyerekem van, akinek megprobalok mindent megadni, de ez bizony abban a pillanatban abba is fog maradni, amint követelozni kezd.

2019. szept. 4. 15:11
 38/88 anonim ***** válasza:
15%

"Én nem a kertet és a pénzt kérném, hanem a 13 milliót szüleidtől, hisz ennyivel támogatták tesódat is."

Na és milyen jogon? A szülö eldontheti, hogy kit és milyen mértékben támogat. Ezzel lehet egyetérteni, vagy nem, vel3menytol függetlenül bizony joga van hozzá, hogy az egyiknek mindent adjon, a masiknak meg semmit, ha éppen így tetszik. De itt ráadásul nem is ez a helyzet. A kérdező meg fogja kapni azt a 6,5 millát, amit anno a nővére is kapott. Ennyi a történet.

2019. szept. 4. 15:14
 39/88 anonim ***** válasza:
80%
Es ha menyasszony akkor mivan? Ha meg nagyobb lakaa kell mert gyerek lesz, akkor vegyen vagy ne szüljön
2019. szept. 4. 15:27
 40/88 anonim ***** válasza:
89%

A menyasszonyság nem egyenlő a családalapítással.

Nézd meg most milyen helyzetbe került a fiatalabb. Lakhat albérletben a nővére meg röhög a markában. Gratulálok, ha valaki szerint ez igazságos. Itt csak a jog menti fel a kérdező szüleit, nem az erkölcs és elég szomorú, ha családon belül jogról beszélünk.

A sors keze úgyis utol éri az ilyeneket.

A

2019. szept. 4. 15:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!