Tesóm anyagilag rajtam nyerészkedett! Jogosan esik rosszul?
Szüleink félretettek nekünk 6.5-6.5 millió forintot, 2013-ra! Szerettem volna egy lakást venni hitellel, de a nővérem kitalálta hogy ő már menyasszony és egy visszautasíthatatlan újépítésű lakást találtak amit az visz aki hamarabb teszi le a pénzt. Amúgy tényleg jó ajánlat volt, egyetem közelében Pesten 13 millió forint, másfél szoba, terasz, 40 m2 és tiszta új, modern! Addig búgott amíg a szüleink odaadták neki az én pénzemet is, így az egészet ki tudta fizetni. Azt mondták hogy majd nekem megadják 1-2 év múlva vagy max eladják majd a családi kiskertet és abból. Nem tudtam mit csinálni, az ő pénzük.
Idénig se kaptam meg a pénzt természetesen, már 6 éve. A nővérem most nagy arccal bejelentkezett hogy nekik jön a második gyerek és kicsi az a lakás, így meghirdették és jött is rá vevő 28 millió (!!!) forintért. Tudtam hogy emelkedtek az árak és akciós volt annó a lakás, de ez akkor is nagyon durva! Olyan rendes és kedves a nővérem a család szerint, hogy visszaadja nekem a 6.5 millió forintot. Olyan rendes hogy leveszi a szülei válláról a terhet, egy igazi arany gyerek.
2013-ban kb 50% befizetést tudtam volna ebből a hitelhez egy ugyanolyan lakáshoz. Újépítés, 40 m2, Pest
2019-ben ugyanezekkel a paraméterekkel örülök ha kb 20%-ra elég.
A család szerint a nővérem nem tehet az ingatlan boomról, de szerintem meg ez így igazságtalanság! Nyerészkedett rajtam 21.5 millió forintot! Szerintem a lakás árának a felét kéne odaadnia mert a felét az én pénzemből vette meg, így az eladási ár és az ingatlanár emelkedés miatti különbözet fele is engem illet!
Igazam van? Jogosan követelem a fele pénzt ha már a felét annó az én pénzemből vette? Most könnyen van, simán vesznek a férjével együtt egy 40 miliós házat meg egy autó is belefér. Én meg ma 6.5 milióért egy vidéki telket nem kapok kb, Budapesten meg egy panelt se a 8 kerben.
Mondtam neki kompromisszumnak hogy akkor legalább kérem én is a 13 milliót, ami neki is járt, ő meg tartsa meg a 15 milliót és kvittek vagyunk. Bár így is megszívtam mert hitelt kéne felvennem amit neki nem kellett. Persze hallani sem akar róla, a szülők meg őt támogatják hogy milyen rendes.
Nézd meg, hogy most egy normál banki hitel egy lakásra hány százalék és azzal szorozd be 6 évre a te részedet és annyit követelj.
A másik verzió, hogy mond meg a növérednek, hogy neked most ez a lakás jól jönne, fizetsz érte neki 6,5 milliót és irassa át a nevedre, így kvittek vagytok.
"Igazam van? Jogosan követelem a fele pénzt ha már a felét annó az én pénzemből vette?"
Most akkor a te pénzed volt, vagy anaydeke? Ha a tied, minek adtad oda? Miért nem kértél kamatot? Ja, higy NEM a te pénzed volt, hanem ANYADEKE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!