Támogatnád anyagilag a testvéredet, ha ilyenek lennének a körülmények? Részletek lentebb. Vagy hogyan lehetne segíteni?
Pár napja már írtam ki egy kérdést ezzel kapcsolatban, ott van egy rövid magyarázat a helyzetről, nem írnám le újra:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nagyon tanácstalan vagyok.
Én biztosan nem segítenék. Pedig van két húgom, akiket a világon mindennél jobban szeretek...
Egy ilyen helyzetben nyilván nem most derültek ki a gondok, és el nem tudom képzelni, hogy ne szólnék százszor vagy ezerszer arról, mennyire nem jó ez így, és mennyire ki kéne lépni ebből a kapcsolatból. Biztos vagyok benne, hogy te is így tettél, a testvéred meg rád se bagózott.
Aki szó nélkül tűri az agressziót, és még gyereket is csinál az ilyen embernek, ráadásul hagyja, hogy ennyire kizsákmányolják, az szerintem megérdemli. Függetlenül attól, hogy a rokonom-e vagy valami idegen. Én nem segítenék a testvéremnek.
Én nem segítenék. Itt nem arról van szó, hogy megbotlott, hibázott az életben egyszer-kétszer.
Ha 17 éve így él, akkor súlyos problémái vannak.
Ha meg támogatod mi lesz? Mikor lesz belőle normális ember?
Mi lesz ha kibékülnek, vagy talál egy szintén ekkora állatot?
Én nem beszélek a testvéremmel. Van egy alkoholista férje, gyereket szült neki, otthagyta az iskolát (8 általánosa van), hazudozott a családnak, barátoknak stb.
Mindenki úgy él ahogy akar, de neked nem kötelező asszisztálni benne.
Nemcsak hogy anyagilag támogatnám, hanem lelkileg és pszichésen is- sőt arra azt hiszem ebben a helyzetben különösen nagy hangsúlyt fektetnék.
A testvéred valószínűleg társfüggő- így speciális szakember segítségére van szüksége.
Amennyiben egyáltalán elfogadja a segítséget, akkor a te szereped fontos lehet abban, hogy jó helyre irányítsd el.
Nem írtad, hogy merre éltek, de általában információval a háziorvos, családsegítő, szakrendelőben pszichológus/pszichiáter, a NANE ingyenes vonala, az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Szolgálata (nekik is van ingyens zöldszámuk, a rendőrségen is ki van pl. plakátolva- ők is segítenek jövedelemtől függően akár teljesen ingyen is jogi tanáccsal, keresetírással, perképviselettel, gyermekelhelyezésben, vagyonjogi kérdésekben, bármiben).
Eleve összevertem és elzavartam volna, ha megüti a testvéremet.
Mindenképpen támogatnám.
Természetesen a pasija kezdettől fogva ilyen volt, mi kértük szépen, kértük csúnyán, hogy hagyja ott, de egyszerűen sehogy se tudtuk meggyőzni és jobb belátásra bírni.
Megyeszékhelyen élünk, úgyhogy megnézem, hogy itt mik vannak azok közül az intézmények közül, amiket felsoroltatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!