Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnátok anyagilag neki...

Támogatnátok anyagilag neki ezek után? Vagy azt mondanátok neki, amit ő mondott évekkel ezelőtt?

Figyelt kérdés

A nővérem fiatalon lett anyuka, nem is folytatta a tanulmányait, háztartásbeli lett. Viszont most, 3 gyerek után a férje úgy döntött, hogy elege van és kidobta őket. A testvérem most megkeresett (nem tudom, honnan szerezte meg a számomat), hogy mikor leszek legközelebb Mo.-n, mert átbeszélhetnénk ezt, szüksége van a segítségemre, mert a szüleink nem tudnak segíteni, bárhogy akarnak.

Ez sokkolt, régóta nem beszéltünk és felhív ezzel.

Mikor utoljára láttam, elmondta, hogy semmire sem tart azért, mert gazdag a barátom és kihasználom ennek az előnyeit. Aztán kellett volna a családom segítsége valamiben, de annyit mondott gonoszul, hogy ideje megtanulnom, hogy a való életben csak magamra számíthatok. Végül is jól sült el, hogy nem kaptam tőlük segítséget, de akkor is... A mai napig emlékszem a szavaira és a gonosz mosolyára.

A család szemében is mindig ő volt a "mintagyerek", én a "fekete bárány", mert nem úgy viselkedtem, ahogy a szüleim jónak gondolták. A nővérem pedig előszeretettel viselkedett úgy, mintha ő jobb lenne nálam, mert gyereke van, vagy bármi.

Nem szándékoztam Magyarországra menni a közeljövőben, de most úgy érzem, hogy még 10 órát is repülnék azért, hogy a szemébe mondjam ugyanazt, amit ő nekem... De van, aki meg azt mondja, hogy azért segítsek neki, hogy lássa, én különb vagyok, mint ő.

2014. jún. 29. 12:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

1. Bosszut allhatsz rajta, es nem segitesz, es tenyleg ugyanolyan leszel, mint o.

2. Megbocsajthatsz, es segitesz, meg az is lehet, hogy melysegesen megbanta az akkori szavait.

Ezek kozul valaszthatsz.

2014. jún. 29. 12:14
 2/11 anonim ***** válasza:
23%
Ha megteheted, akkor segíts.
2014. jún. 29. 12:18
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Csak akkor segítenék neki ha bocsánatot kér és ezentúl a legmélyebb tisztelettel bánik velem!
2014. jún. 29. 12:19
 4/11 anonim ***** válasza:
33%
Hm, nehéz a döntés én is hasonló helyzetben voltam a nővéremmel nemrég. Én segítettem neki, de elmondtam hogy nagyon nem értek egyet azzal ahogy ő vélekedik rólam, akkor elismerte bocsánatot kért. Lábra állt anyagilag és tudom hogy hálás nekem, szeretjük is egymást de nincs már napi, heti kapcsolatunk mint régen. Viszont számíthatunk egymásra bármi baj van nemcsak anyagilag, emberileg, azt hiszem erről szól a család, hogy bármekkora a távolság vagy a konfliktus, mindig vissza találtok egymáshoz:) szerintem segíts neki és beszéljetek is mindenképp :)!
2014. jún. 29. 12:30
 5/11 anonim ***** válasza:
62%
A legjobb megoldás, ha nem mész haza miatta, de utalsz neki pénzt. Írd bele a megjegyzésbe, hogy a gazdag barátod küldi. Segíts neki, de épp csak annyival, hogy a gyerekeket el tudja tartani, még véletlenül se hagyd magad kihasználni. De különösebben ne foglalkozz vele, nem éri meg. Aki így viselkedik veled, az nem testvér, hanem patkány.
2014. jún. 29. 12:43
 6/11 anonim ***** válasza:
3%
Itt az alkalom, hogy helyrehozzátok a viszonyotokat. Akármilyen is ő, vagy te, mégiscsak testvérek vagytok. Nagyon nehéz az egót legyőzni és segíteni rajta ebben a helyzetben, de csak ez fog lelki felüdülést hozni, majd meglátod. Hazarepülhetnél hogy a szemébe mondd, hogy nem segítesz és hogy ezt érdemli csak, lehet hogy pár percig jól is fogod magad érezni, de ha visszamégy és tükörbe nézel bizony égetni fognak a saját szavaid. A gonoszságot csak jósággal lehet közömbösíteni, és neked sem ártana ha ez a évek óta tartó méreg ami miatt esz eltávozna belőled. A mostani döntésed fogja megmutatni hogy emberileg hová jutottál. Remélem jól döntesz.
2014. jún. 29. 13:18
 7/11 anonim ***** válasza:
41%
"ami miatta esz"
2014. jún. 29. 13:19
 8/11 kovpet ***** válasza:
88%

"annyit mondott gonoszul, hogy ideje megtanulnom, hogy a való életben csak magamra számíthatok"

Utalnék neki 1 eurót/dollárt, ugyan ezzel a közleménnyel.

2014. jún. 29. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
72%
Én nem segítenék neki hiába családtag.Az az állítás hogy olyan leszel mint ő nem feltétlenül igaz.Mert attól még hogy revansot veszel még lehetsz jó másokkal.Állj bosszút és ne érezz bűntudatot mert nem érdemli meg az ilyen!
2014. jún. 29. 13:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Elég vastag bőr van a képén, ah ilyen beszólások után még felhívott úgy, hogy egyébként évek óta nincs kapcsolat. Mit gondolt, hogy majd Ti fogjátok finanszírozni az életüket, meg egy telefon, egy megbeszélés, és majd Ti utalgattok neki? Ezért haza ne gyere menj a repülőjegy árán inkább valami jó helyre, és ne foglalkozz vele. Ha legközelebb keres, akkor meg el lehet küldeni a sunyiba: hagyjon téged ezzel békén, ő maga mondta évekkel ezelőtt, hogy az ember csak magára számíthat, tőle tanultad, és igyekszel is eszerint élni. Ezzel letenném. Hidd el, ez elég lesz neki, nem ér ő annyit, hogy miatta emészd magadat, az ilyen ember meg úgyse fogja fel azt, hogy hibázott, nagyon magas lovon ült és leesett. Nem fogja értékelni, ha segítesz bármit is, látod: most is elvárja, de véletlenül sem bocsánatkéréssel, esdekléssel kezdte a mondandóját. Neki jár, hogy segíts rajta! Inkább egy állatmenhelynek segítenék azon a pénzen, ő meg csak oldja meg az elcseszett életét ahogy akarja, elvégre felnőtt ember!
2014. jún. 30. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!