Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan felnőtt aki kikapott...

Van olyan felnőtt aki kikapott gyerekkorában és most nem haragszik a szüleire?

Figyelt kérdés

Milyen ember lett? (mentálisan és társadalmilag is)

Értsd: nevelési célzattal, ha bármi rosszat tett verést kapott.

2019. jún. 5. 08:21
 21/98 anonim ***** válasza:
79%
Nevelőapám az ellenkező példa aki apró csínyekért is verést kapott. Nem haragszik a szüleire, ma is azt mondja hogy megérdemelte és ő az az ember aki szerint a gyereknek kuss a neve és ha lenne sajátja biztos hogy kikapna egy rossz jegy után (ezeket tőle idéztem) Ilyen is van
2019. jún. 5. 10:21
 22/98 Mansour ***** válasza:
68%

Nem vertek rendszeresen, de néha volt egy-két fenékreverés vagy pofon. Teljesen természetesnek vettem, nem haragudtam érte sem akkor, sem később.

Nem tartom a verést a legjobb nevelési módszernek, ha lehet, szerintem is kerülni kell, de lehetnek olyan esetek, ahol nemigen van más megoldás. Nálunk szerencsére nem volt rá szükség, büntetésből soha nem kapott a gyerek verést. Viszont ha ő ütött dacból, akkor ugyanolyan erővel kapta vissza. Nagyon gyorsan megtanulta, hogy szülővel, vagy egyáltalán felnőttel nem lehet ilyet csinálni.

Megdöbbenve szoktam nézni, amikor egy gyerek üti-rúgja az anyját, az meg nem mer még rászólni se, pedig látszik, hogy majd felrobban az idegtől. Aztán otthon meg lehet, hogy elveri egy olyan dologért is, amiért nem kellene.

2019. jún. 5. 10:37
 23/98 anonim ***** válasza:
90%

Hát akkor én leszek itt a nagyon lepontozott.

Én három verést emelnék ki, amit SZERINTEM nem érdemeltem meg én ezekre emlékszem. Nem vagyok érte dühös, apám lelki terrora ezerszer durvább volt.

Anyám leült velem tanulni és én nem fogtam fel valamit. Végén már kiabálva magyarázott, majd ütni kezdte a fejemet. Már csak arra emlékszem, hogy taknyom-nyálam egybefolyt és egyre nehezebben ment a koncentrálás.

Apám azt hitte, hogy én hagytam rendetlenül a konyhát, kirángatott a fürdőszobából egy szál melltartóban és ütni kezdett, akkor anyám megvédett. Kiderült öcsém volt az. Ő persze nem kapott semmit ezért, mert már apám kiélte a dühét.

Harmadik, ez elég gáz volt, itt a szidást megérdemeltem, de a verést nem. A nagyobb rosszabb gyerekekkel voltam kint az udvaron, kötelező volt kimenni "jólérezni" magam. Ők egy durva csínyt rám kentek, amikor megjelent a szomszéd. A szomszéd furcsa módon vagy gyávaságból nekik hitt, hiszen könnyebb megregulázni egy 9 éves kislányt, mint 4-5 tini fiút és lányt. Elmondta anyámnak-olyan csíny ráadásul olyan csíny, amit egy 9 éves fizikailag is képtelen kivitelezni, na mindegy. Anyám akkor kékre-zöldre vert.

Utána kiderült persze, hogy nem én voltam.

Tehát óvatosan a veréssel, a kisebb indulatból való ütlegelésével, mert lehet nem ő a hibás.

Mielőtt jönne a libsinevelésezés, szerintem is nagyobb szigorra lenne szükség sok esetben.

2019. jún. 5. 11:19
 24/98 anonim ***** válasza:
93%
Engem lelkileg terrorizáltak. És hatagszom rájuk.
2019. jún. 5. 11:21
 25/98 anonim ***** válasza:
43%
Vajon a szüleid megbocsájtanak a sok rosszért amit gyerekként elkövettél, a stresszért amit tiniként okoztál, a szégyenért amit rájuk hoztál egy egy rossz cselekedeteddel?? Vagy a szülő csendben viseljen el mindent és soha egy seggrecsapást ne adjon a gyereknek vagy egy pofont a tininek ha hülyeséget csinál? Irom ezt úgy hogy nem vagyok a verés hive, és nyilván nem napi szintü verésről beszélek!
2019. jún. 5. 11:42
 26/98 anonim ***** válasza:
72%
#25: és miért erőszakkal kell fenyíteni?
2019. jún. 5. 11:48
 27/98 anonim ***** válasza:
59%
Talán azért utolsó, mert van amikor nincs más eszköz begy akaratos, erőszakos gyerekkel szemben. Ugyanis elmagyarázhatsz te valami százszor ha szarnak rá.
2019. jún. 5. 11:53
 28/98 anonim ***** válasza:
37%
Én kikaptam párszor, anyám rácsapott a seggemre vesszővel, meg mamám is. Anyámtól asszem életemben 1 pofont kaptam, már nem emlékszem, miért. Nem haragszok, de én nem akarok kezet emelni majd a saját gyerekemre, nemhogy kékre zöldre verni, mert az erőszak csak a gyengék fegyvere. Még a macskám is csak egy fenékpaskolást kap, ha rosszat csinál.
2019. jún. 5. 12:09
 29/98 anonim ***** válasza:
66%
Csak hogy példát mondjak: Két napja kénytelen voltam rácsapni a három éves keresztfiam fenekére. Huszonnégyszer mondtam el neki előtte hogy ne nyúljon a lábashoz ami alatt ég a tűz. Erre annyi volt a reakció hogy megpróbált félrelökni, és nyúlt hogy megtapogassa a lábast. Elkaptam a kezét, és a fenekére vágtam. Hozzátenném, itt is olyan az anyuka hogy nem parancsol a gyereknek, hanem könyörög ha valamit akar. A gyerek MÁR megtanulta hogy szarni lehet a felnőttek fejére, és az van amit ő akar. Néha ordítani tudnék az anyjával hogy ne pitizzen már a gyerekének, meg ne tutujgassa agyon.
2019. jún. 5. 12:12
 30/98 anonim válasza:
46%
#6 ugyan ez.
2019. jún. 5. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!