Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az volna a kérdésem hogy 16...

Az volna a kérdésem hogy 16 éves lány vagyok terhes! A párom albérletben költözik, és 22eves. Én is szeretnek elköltözni de nem engedik! Mit tudok tenni? (A házasságon kívül, mert abba nem egyeznek bele, és a baba marad! )

Figyelt kérdés
Nem jövök ki jól a szüleimmel ez a dolog óta egész nap áll a vita. Nagyon elegem van!
2019. márc. 23. 16:13
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/130 anonim ***** válasza:
25%

"De szülőként az az ember dolga, hogy a gyereke érdekeit nézze. Még mindig az az érdeke szerinted, higy 16 évesen szüljön?" - nézd, mivel nem ismerem a Kérdezőt, se a párját, nem tudom, mi az érdeke, ahogy senki se, aki itt írogat. Viszont van egy nagy mázlim, hogy nem is kell tudnom, lévén nem ezt kérdezték tőlem.

Azt viszont biztosan tudom, hogy azt, hogy mi a Kérdező érdeke, azt legjobban a Kérdező maga tudja, mert ő tudja, hogy az életben mi a fontos neki és mi kevésbé, mit akar elérni, hogyan akaja elérni... és ez a kérdés, a gyerekvállalás kérdése az ő életét érinti a leghosszabban és legerősebben, nomeg a párjáét, természetesen. Szóval nem véletlen, hogy a törvény is neki adja a döntési jogot.

Meg azt is biztosan tudom, hogy az ember leginkább a saját sorsáért felelős, a saját életét kell élnie, a saját álmait kell megvalósítania, és nem a szülei, a szomszédság vagy az aktuális rezsim álmait. Ugyanis egy darab élete van.

A szülők meg - félreértés ne essék - általában a lehető legunalmasabb, legkonvencionálisabb életbe akarják beleerőszakolni a gyerekeiket, mert az a legbiztonságosabb. Kétségtelen, ez is a jót akarás egy formája, de az ember ugye az életét élni akarja, nem túlélni...

2019. márc. 25. 13:45
 52/130 anonim ***** válasza:
34%
...de az ember ugye az életét ÁTélni akarja, nem TÚLélni... így plasztikusabb...
2019. márc. 25. 13:54
 53/130 anonim ***** válasza:
37%

"Viszont van egy nagy mázlim, hogy nem is kell tudnom, lévén nem ezt kérdezték tőlem."

Na kibújt a szög a zsákból. Sz.rod is te le, ha ebbe megy tönkre az élete, lényeg hogy menjen szembe a józan ésszel, mert a "cukrosbácsi" azt mondta.

"Meg azt is biztosan tudom, hogy az ember leginkább a saját sorsáért felelős, a saját életét kell élnie, a saját álmait kell megvalósítania, és nem a szülei, a szomszédság vagy az aktuális rezsim álmait. Ugyanis egy darab élete van."

Nem kéne ledegradálni a kérdezőt, csak azért mert 16 éves. Azért mer kiskorú egyáltalán nem biztos, hogy olyan buta, hogy az legyen az "álma-vágya" hogy 16 évesen leszül a nagy semmire, és még jó hosszú ideig kiszolgáltatott lesz akárkinek. Csak ugye a "cukrosbácsit" rohadtul bántja ha valaki tudtára meri adni annak a szegény kislánynak hogy van egy ilyen végkimenetel is. Mert egyszerűbb benyomni a carpe diemet, aztán a felelősséget meg viselje mindenki maga. Igen ám csak hogy itt egy kiskorúról van szó, aki nem tudja még úgy viselni tettei következményét mint egy felnőtt ember. Ezt használod te aljasul ki, és húzod elő a szülőgyűlölő mézesmadzagot.

Azt meg már csak halkan jegyzem meg, ha a szóban forgó iskolázatlan terhes egy felnőtt nő lenne, már jönne a "férfi nem ATM meg balek" mantra.....és ha jobban belegondolok a kérdezőhöz ez lesz a következő kommented, majd 2 év múlva ha arról sír, hogy a pasijából hogy szedhetne ki több gyt-t mert neki nehéz.

Na kérdező, így hallgass az ilyen "csak jót akaró" cukrosbácsikra. A nagy ötleteket és a felbújtást vállalja, de segíteni nem ő fog ha kakiba leszel. Nagyon max azok a "szemét senkiházi" szüleid.

2019. márc. 25. 13:57
 54/130 anonim ***** válasza:
41%

""Viszont van egy nagy mázlim, hogy nem is kell tudnom, lévén nem ezt kérdezték tőlem."

Na kibújt a szög a zsákból." - Valóban... most már ország-világ tudja, hogy el tudom olvasni a kiírt kérdést... szemben az itt szép számmal megnyilatkozó funkcionális analfabétáktól, akik sportot csináltak abból, hogy ne a kiírt kérdésre válaszoljanak.

"Azt meg már csak halkan jegyzem meg, ha a szóban forgó iskolázatlan terhes egy felnőtt nő lenne, már jönne a "férfi nem ATM meg balek" mantra....." - hogyne, ha a férfi nem akarná... de itt erről szó sincs, ha nem ütné ki az orrod...

Nem unod még, hogy folyamatosan másról beszélsz, mint amiről ez a kérdés szól?

2019. márc. 25. 14:06
 55/130 anonim ***** válasza:
28%

" hogyne, ha a férfi nem akarná... de itt erről szó sincs, ha nem ütné ki az orrod..."

Jajj de édi, legalább ha 10 éves lennél, de még az sem.

Emlékeztetnélek még egy kedvenc mantrádra: a nagy válási csúcs az 1. gyerek után. Rémlik?

Na mondjuk legalább ez nem ökörség a sok másik között. Az igazság az, hogy a gyerekvállalás még egy sokat próbált, megélt párkapcsolatot is próbára tesz! Akkor szerinted a kérdező mire számíthat a maga helyzetében?

HM?

És ha bekövetkezik, és a kérdező ott áll egy gyerekkel, és nulla forinttal, akkor te mit fogsz neki tanácsolni? Teljesen őszintén kérdezem. Mármint azon kívül, hogy belerúgsz, mint az összes egyedülálló anyába.

2019. márc. 25. 14:10
 56/130 anonim ***** válasza:
21%
Amúgy nem, nem unom :) Örülök neki, hogy tudok 2 lépéssel előre gondolkodni. Ebbe rohadtul nincs mit szégyellni, felnőtt emberek ismérve tudod...
2019. márc. 25. 14:13
 57/130 anonim ***** válasza:
34%
#57, de abba, hogy más ember életébe kéretlenül bele akarsz szólni és ilyen szinten, abba csak kivetni való van.
2019. márc. 25. 14:15
 58/130 anonim ***** válasza:
31%

"Akkor szerinted a kérdező mire számíthat a maga helyzetében? HM" Miért, szerinted melyik helyzetben mire számíthat?

"És ha bekövetkezik, és a kérdező ott áll egy gyerekkel, és nulla forinttal, akkor te mit fogsz neki tanácsolni?" - ha a Kérdező úgy dönt, hogy él azokkal a törvény adta jogaival amire felhívtam a figyelmét - ez megint csak az ő döntése - ez nem fordulhat vele elő.

2019. márc. 25. 14:23
 59/130 anonim ***** válasza:
40%
Ha elítélendő, akkor az is hogy te felnőtt sokat tapasztalt emberként ökörségre biztatsz egy 16 évest, pusztán azért mert "ő tudja mit akar".
2019. márc. 25. 14:24
 60/130 anonim ***** válasza:
42%

"Miért, szerinted melyik helyzetben mire számíthat?"

Most azt akarod tőlem megkérdezni hogy mi a különbség egy több éves együttéléses felnőtt kapcsolat között, meg egy "találkozgatunk" kamaszszerelm között. Ha igen akkor sajnállak.

"a a Kérdező úgy dönt, hogy él azokkal a törvény adta jogaival amire felhívtam a figyelmét - ez megint csak az ő döntése - ez nem fordulhat vele elő."

Ha arra gondolsz, hogy a szülei kötelesek tartani akkor rossz hírem van, abból gyereket nem nevel fel. Amúgy ez még lófütty, a feketeleves majd utána jön mikor nagykorú lesz, és könyöröghet apukának a gyt emelésért.

Én még nem láttam olyan iskolázatlan 18+ évest aki "törvényadta jogainak köszönhetően" rohadt jól eléldegél a gyerekkel. Olyat aki azóta is közmunkás, és a rosszul élnek olyat már igen.

2019. márc. 25. 14:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!