Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az volna a kérdésem hogy 16...

Az volna a kérdésem hogy 16 éves lány vagyok terhes! A párom albérletben költözik, és 22eves. Én is szeretnek elköltözni de nem engedik! Mit tudok tenni? (A házasságon kívül, mert abba nem egyeznek bele, és a baba marad! )

Figyelt kérdés
Nem jövök ki jól a szüleimmel ez a dolog óta egész nap áll a vita. Nagyon elegem van!
2019. márc. 23. 16:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/130 anonim ***** válasza:
54%

"Miért, szerinted melyik helyzetben mire számíthat?"

Most azt akarod tőlem megkérdezni hogy mi a különbség egy több éves együttéléses felnőtt kapcsolat között"

Már megint mellédumálsz. Ha ebben a helyzetben a Kérdező a, b, c, módon dönt, akkor szerinted mi a várható következmény?

2019. márc. 25. 14:33
 62/130 anonim ***** válasza:
36%

Itt nem tud a és b és c között dönteni.

Két lehetőség van: megtartja a gyereket ezzel elidegenítve magától a családját, és ez által lehet magára marad ha a kapcsolat is befullad a túl korai gyerekvállalás miatt. Vagy nem tartja meg, és ettől függetlenül persze később lehet gyereke(gyerekük) és építheti élheti tovább az életét. Hozzá teszem ez után pedig arra vágja rá az ajtót, akire akarja, ugyanis egy felnőtt ember ezt megteheti. Senkitől nem függ, senkitől nem kell semmit várnia.

És pont ezért tartom eszement ötletnek hogy az 1. verziót válassza (igen tudom nem ez volt a kérdés de ha már megkérdezted) mert ezzel sehogy nem nyer, ha nem jön be a babázás, családozás.

Míg ha előbb függetlenséget és saját egzisztenciát teremt magának nem kerülhet senkitől függésbe. Nem rúgnak belé, nem zsarolják érzelmileg anyagilag stb.

És ez utóbbi semmihez nem fogható!!

Ne akarjuk már arra nevelni a fiatalságot, hogy persze legyél lábtörlő. És félreérted nem a kérdező szülei miatt nem kéne gyereket szülnie, hanem önmaga miatt! A saját élete, jövője miatt.

2019. márc. 25. 14:42
 63/130 anonim ***** válasza:
35%

Én eddig nem szóltam bele a vitátokba, de azért lenne hozzád egy kérdésem, "kedves" 16 éves kislányt szülésre buzdító válaszoló:

Ha a lány 1-2 év múlva szakít a barátjával, szerinted mihez kezdjen? Lakhely nélkül, pár nélkül, szülők nélkül, végzettség nélkül, pénz nélkül, egy pici gyerekkel? Na erre válaszolj, ha szerinted olyan csuda jó dolog élni a törvény adta lehetőségeinkkel és életképtelenné változtatni, zsákutcába szorítani saját magunkat.

2019. márc. 25. 15:00
 64/130 anonim ***** válasza:
35%

A 65%-osnak azt kellene megértenie (ami nem megy), hogy ebben a sztoriban nem a szülők a fő ellenségek, hanem maga az élet.

értem én hogy PILLANATNYILAG rohadt jó ötlet a gonosz szülők elől egy gyerekszülésbe/házasságba menekülni, de ha a végén kiderül hogy ennek a leve keserűbb mint anyuci-apuci akármilyen lecseszése akkor mi lesz?

Az életbe nem csinálja vissza, hacsak nem apuci olyan jófej lesz hogy magához veszi a gyereket, a kérdezőnek meg "csak" önmagát kell összekapni szülők, pénz, és karrier nélkül (Erre is láttam már példát, ott is idősebb volt a férfi, és a lány 16.17 körül). De ez se valami csudi jó ám, mikor azt látja hogy a kortársainak milyen marha jó fiatal független felnőttként. Neki meg mi maradt? Mi??

2019. márc. 25. 15:08
 65/130 anonim ***** válasza:
34%

Hát ha ezt gondolod, akkor pont nulla lépéssel gondolkodsz előre... ugyanis valójában legalább 3 lehetőség van:

1, Gyerek és a sráccal alkot családot

2, Gyerek, és a szüleivel marad

3, Elveteti és a szüleivel marad

Na és itt mindjárt kiderül, hogy mindenki szemérmesen hallgat pont arról, amiben a párhuzamos topicban az ottani kérdezőt fenyegetik állandóan: nevezetesen, hogy a 2 és a 3 jó eséllyel a kapcsolatába kerülne, ugye?

Arról meg szót se ejtve, hogy a jelenlegi szabadsága nem hogy nőne, de nagy eséllyel jelentősen csökkenne.

Így van?

"mert ezzel sehogy nem nyer, ha nem jön be a babázás, családozás." - valóban. De ha bejön, akkor nyer.

"Míg ha előbb függetlenséget és saját egzisztenciát teremt magának nem kerülhet senkitől függésbe. Nem rúgnak belé, nem zsarolják érzelmileg anyagilag stb."

- mikor, majd 10 év múlva? Addig meg tűrje az "amíg az én kenyeremet eszed, addig" szemetet? Szerinted ez megéri? Komolyan ezt tanácsolod valakinek, akinek lenne más lehetősége is?

"Ne akarjuk már arra nevelni a fiatalságot, hogy persze legyél lábtörlő. És félreérted nem a kérdező szülei miatt nem kéne gyereket szülnie, hanem önmaga miatt! A saját élete, jövője miatt" - miből gondolod, hogy te jobban tudod, milyen életet, jövőt akar a Kérdező magának, mint önmaga???

Jelen helyzetben a Kérdezőnek valóban két döntése van viszont abban a tekintetben, hogy első sorban a szüleitől akar függni, vagy a barátjától. Az nem kérdés, hogy az útnak a fokozatos önállósodás felé kell vezetni.

Te melyiket választanád? Mert én azt, aki most kevésbé akarja elvenni a szabadságomat.

2019. márc. 25. 15:09
 66/130 anonim ***** válasza:
23%

Milyen 10 év múlva te szerencsétlen? Hány éves a kérdező, 8? Lemaradtam? Pont 2 év múlva odamegy ahova akar, azzal akivel akar, és legálisan nem kell sem engedély se semmi. Ne beszélj már ökörségeket. De legalább vállalhat munkát, összeköltözhet akivel akar, és nyugodtan szülhet fiatalon ha épp azt akarja, de leaglább előtte dolgozott.

Mi az hogy mi honnan tudjuk mit akar a kérdező? Hát nem tudom de ha nem önsanyargató, akkor tuti nem azt hogy alig 18 évesen ott maradjon kiszolgáltatva 0 iskolai végzettséggel 0 munkatapasztalattal.

Ezen a lehet hogy nyer dolgon meg csak röhögni tudok. Persze lehet én is nyerek a lottón.

A baj még mindig ugyan az: neked mániákusan a szülők az ellenségkép, nyommatod itt az én kenyerem eszed című faxságot, amiről még csak szó sem volt, de gondolom neked anno ezt mondták szóval másnak is. Háát nekem pl nem.

Én meg azt nem tudom szerinted a kérdezőnek mitől rosszabb 2 évig megülni a seggén, mint elcseszni az előre láthatóan x10 évét egy gyerekkel.

2019. márc. 25. 15:16
 67/130 anonim ***** válasza:
39%

" Szerinted ez megéri? Komolyan ezt tanácsolod valakinek, akinek lenne más lehetősége is?"

Ha az a másik lehetőség az hogy elcseszi az életét 16 évesen akkor igen, azt.

Tudod még mindig szenvednék csak 2 évig akármiről is legyen szó mint 22 évig.

Soha a büdös életben nem kapja már vissza azt amit elcsesz azzal ha most beleszül a bizonytalanba. Hiába szép a gyerek meg jó, de mit vigasztal majd a mosolya ha nem lesz mit enni adjon neki, a kortársai meg már a saját szárnyukat próbálgatják szabadon? Nem, nem 10 év múlva hanem 2-3 év múlva.

2019. márc. 25. 15:19
 68/130 anonim ***** válasza:
40%

Látom az én kérdésemre nem válaszoltál, szóval kiírom mégegyszer:

Ha a lány 1-2 év múlva szakít a barátjával, szerinted mihez kezdjen? Lakhely nélkül, pár nélkül, szülők nélkül, végzettség nélkül, pénz nélkül, egy pici gyerekkel?

2019. márc. 25. 15:19
 69/130 anonim ***** válasza:
34%

"Milyen 10 év múlva te szerencsétlen? Hány éves a kérdező, 8? Lemaradtam? Pont 2 év múlva odamegy ahova akar, azzal akivel akar, és legálisan nem kell sem engedély se semmi. " - szerintem beszólogatás helyett inkább az eszedet használd... hol lesz a Kérdezőnek 2 év múlva függetlenséget biztosító saját egzisztenciája? Hol lesz munkatapasztalata? Hol lesz komoly kapcsolata?

Olvass már el ebben a témakörben pártíz kérdést, hogy kezelik a szülők a 18 éves gyerekeiket... (pont ugyanúgy, mint addig, elvégre az ő kenyerüket...)

2019. márc. 25. 15:22
 70/130 anonim ***** válasza:
33%

"Ha a lány 1-2 év múlva szakít a barátjával, szerinted mihez kezdjen? Lakhely nélkül, pár nélkül, szülők nélkül, végzettség nélkül, pénz nélkül, egy pici gyerekkel?"

Ha a Kérdező 1-2 év múlva szakít a szüleivel, szerinted mihez kezdjen? Lakhely nélkül, pár nélkül, szülők nélkül, végzettség nélkül, pénz nélkül...

Szerinted melyikre van nagyobb esély... azzal szakítani 1-2 év után, akivel szabad akaratból választottátok egymást, hasonló a gondolkodásotok, értékrendetek... vagy azokkal szakítani, akiket a sors dobott, jelentősen különbözik a gondolkodásotok és értékrendetek, és folyamatosan a saját értékrendjüket akarják rád erőszakolni?

2019. márc. 25. 15:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!