Az volna a kérdésem hogy 16 éves lány vagyok terhes! A párom albérletben költözik, és 22eves. Én is szeretnek elköltözni de nem engedik! Mit tudok tenni? (A házasságon kívül, mert abba nem egyeznek bele, és a baba marad! )
Ja értem leírom a valóságot hogy a 16 évest módszeresen belelököd a kiszolgáltatott élethelyzetbe a tanácsoddal, erre kitörölteted a válaszom. Gratulálok, látom legalább kellőképpen betalált az igazság.
Majd ha ott lesz kiskorúként a karján egy csecsemővel majd remélem hozzád csenget be. Mert nyilván vállalod is a tetteidért a felelősséget, ha már ekkora arcod van mikor kiskorút kell a szülei ellen ugrasztani.
De van. Ha végetért az "énkenyerem eszed" fázis, és már nem tudja senki kenyerét enni, mert nincs senki aki ott van mellette. Köszönhetően neked.
De bárod is te, mi, legyen hajléktalan, lényeg hogy az elborult saját nyomorult múltadból származó frusztrációdnak eleget tegyél. Javaslom gyárts szóró lapot, amiben minden kamasz figyelmét felhívod rá, hogy mi előbb köpje le a szüleit. Csak hogy legyen min élvezkedni.
Vajon ki fogja azt a sok elcseszett sorsot rendbe tenni, aminek tönkretételéért te felelsz? Te akit nem érdekel senki meg semmi, csak a saját elcseszett élete. Hogy legyen valaki akin keresztül elégtételt lehet venni. MIlyen érzés hogy ekkora keserűséggel fogsz kimúlni?
"Az "amíg az én kenyeremet eszed, addig"-nál NINCS kiszolgáltatottabb élethelyzet. "
Nincs hat. Az pl véletlenül se az, amikor a kis 1z éves kislány oda áll a szülők elé és közli hogy terhes és megtartja. Csodálatos, higy ott a pasija- aki maga se épeszű, 22 évesen felcsinál egy gyereket-de meddig lesz ott? Tan megvárja a gyerek születését, tan nem. Aztán mij lesz majd? Kicsi lány megy a szülők nyakára
És honnan tudod hogy mérgező szülőről van szó??? Te ismersz mindenkit aki ide kérdést kiír? A családjával együtt? Egyáltalán honnan veszed a bátorságot hogy ismeretlenül itélkezz felnőtt emberekről, csak azért mert ők urambocsá szülők?
Te babucika, szülőke fóbiás.
Elég mérgező vagy te egymagad, a szüleidet meg meg tudom érteni ha rosszul bántak veled. Gondolom már ott is kiderült hogy nem vagy 100-as.
#47, ők húzták a rövidebbet, és én élek boldogan huszonéve:))) - szóval valóban megfontolandó, hogy a te a feltett kérdésre és a kérdező akaratára fittyet hányó, más ember törvény adta jogait elszedni akaró bölcseleteidre hallgassanak. Már természetesen azok, akik vesztesek akarnak lenni. És elhiszem, hogy téged roppantul irritál, ha valaki tanúsítani meri, hogy van más út is, jogos és törvényes út, mint a folyamatosan mások elvárásainak való behódolás, a saját célok és álmok sutba dobása...
Itt azon okoskodsz, hogy a Kérdező miért nem a szülei elvárásainak hódol be,a párhuzamos kérdésnél azon okoskodsz, hogy miért nem a párja elvárásainak hódol be... és a Kérdezők maguk hol maradnak, a saját egy darab életük és saját boldogságuk hol marad???
Hát azért egy átlag szülő nem azt a jövőt szánja a gyerekenek, hogy 16 évesen egy 22 éves pasitól várjon gyereket a semmire. Ez szerinted jó jövő egy gyereknek? Igen, nyilván vannak csodák, mint ahogy az egyik válaszoló emlitette talán a nagynénjét, de az a a ritka. A gyakori az, hogy még egy felnőtt pár életében is iszonyat stressz még egy tudatosan vállalt gyerek is. Érzelmileg, anyagilag megterhelő. Nem kevés kapcsolat megy tönkre a gyerek
miatti stressz és problémák miatt Egy 16 éves hol van erre felkészülve? Sehol. Hogy oldja meg egyedül, ha kell? Hova megy lakni, miből fog élni? 16 évesen....Meg az iskolát se fejezte be, érettségije sincs, szakmáról nem is beszélve. Baxus, egyedülálló anyának lenni nagyon nehéz még felnőtt fejjel is. Márpedig az esély rá, hogy az lesz, több mint 50%. Igen, a magyar jog engedi, hogy elköltözzön, hogy házasodjon gyámhivatali engedéllyel és abortuszra se engedi kényszeríteni. De szülőként az az ember dolga, hogy a gyereke érdekeit nézze. Még mindig az az érdeke szerinted, higy 16 évesen szüljön?
"És elhiszem, hogy téged roppantul irritál, ha valaki tanúsítani meri, hogy van más út is, jogos és törvényes út, mint a folyamatosan mások elvárásainak való behódolás, a saját célok és álmok sutba dobása..."
Én meg elhiszem hogy téged roppantul irritál, hogy van olyan út is amiben nem fialunk világba pucér seggre 8 elemivel, aztán valakit majd csak le lehet húzni anyagilag. Gondolom ez az életvitel nem áll messze tőled, tehát kár beléd a szó. Magadat minősíted a hozzá állással, de legyél rá nagyon büszke persze. Más szülő meg nem proli hogy ezt akarja agyerekének, de ettől még nem lesz "mérgező" hogy téged idézzelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!