Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gimisként terhes vagyok, nem...

Gimisként terhes vagyok, nem igazán tudom, kihez kéne fordulnom. Ezt a szülők hogy fogadják? Ha nem szemtől szemben mondom el, az gond?

Figyelt kérdés

Anyukám is fiatalon szült engem (20 évesen), de az azért mégsem kamaszkor... Nyilván mi sem így terveztük a barátommal, sőt, sehogy sem terveztük, hiszen a gyerekvállalás kettőnk között egyelőre szóba sem került. Ennek ellenére ő is, és én is úgy érzem, hogy szeretnénk a babát. Ő tudja jól, hogy mivel jár egy kisbaba (4 testvére van, a legkisebb 5 éves), és én is imádom a gyerekeket (igen, tudom, hogy egy saját más).

De így mégis azért eléggé elcsúsznak a terveim, hiszen a továbbtanulásnak várnia kell és ez az, amit a szüleim komolyan vesznek nagyon. Pl. a nyelvekre nagyon figyelnek, különórára járatnak már alsós korom óta, fizetik a nyelvvizsgákat, külföldön tanulást, amíg nem volt jogsim, hoztak-vittek mindenhova, és tényleg azt akarják, hogy nekem a legjobb legyen. Ezért is érzem azt, hogy ezáltal csalódást okozok nekik. Mert az ember támogatja a gyerekét, megad neki mindent, de szeretné azt, hogy később ezt Ő saját magának teremtse elő...

Szerintetek mondjuk egy üzenetben, vagy telefonon mondom el, úgy nem lenne jobb? Mert ugye sokszor az ember első sokkban rosszabbul reagál, és ha esetleg lenyugodnának és utána beszélnénk erről, könnyebb lenne.

17/L (tavasszal leszek 18, most vagyok 12.-es)

2018. okt. 5. 21:11
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/122 anonim ***** válasza:
34%
Tojd ki nyugodtan. Én örülök neki, hogy léteznek ilyen nők, mint te. Egyszerűen élvezem, amikor a "véletlenül" felcsinált nők féltékenyek a másik pénzére, az utazásaira, a jól működő, szerelemmel teli párkapcsolatára, a működő szexuális életére. Meg mikor rosszmájúan szidják a szép, jó testű nőket, akik miatt otthagyja őket a férjük/élettársuk. Szóval legyél te is vérmami. :)
2018. okt. 6. 11:23
 52/122 anonim ***** válasza:
51%

Megint megjöttek a hibáztató sivalkodók, akik a múltat akarják megváltoztatni.

Ne is törődj velük kérdező!

Ami megtörtént, megtörtént, ezt a szüleid is be fogják látni, és támogatni fognak a továbbiakban.

2018. okt. 6. 11:23
 53/122 anonim ***** válasza:
39%
51: mi van vénlány, nem jön össze a gyerek, aztán ide jössz lehordani a kérdezőt?
2018. okt. 6. 11:28
 54/122 A kérdező kommentje:
74%-os, ne haragudj, de kettőnk közül inkább te tűnsz féltékenynek és megkeseredettnek. :) Nem részletezem, hogy milyen életünk van, vagy hogy az anyám sem lett "vérmami", mert nem érsz nekem annyit, hogy bármit hozzáfűzzek a magasröptű kommentedhez. Felnőtt nő létedre azt élvezed, hogy próbálsz beszólogatni egy kamasznak? Gratulálok. De ez is azt bizonyítja, hogy annyira nem lehet tökéletes az életed.
2018. okt. 6. 11:29
 55/122 anonim ***** válasza:
71%

En dijjaznam h a gyerek apja is jelen lenne amikor evvel szbesulok.

Szelyessen mind el!

2018. okt. 6. 11:41
 56/122 anonim ***** válasza:
39%

azt ne feledd hogy a szüleid lehet hogy segítenek, de nem fogják helyetted felnevelni a gyereket.

Szóval lehet hogy azt mondják hogy rendben van lányom segítünk de csak anyagilag.

Szóval te vásárolsz be te főzől a gyereknek (ha már nagyobb lesz), te eteted meg te pelenkazod és te viszed le a játszótérre (Meg persze az apja)

és hogy emelett hogy tanulsz magántanuló vagy -e vagy sem és hogy teszed le az érettségit na az a te dolgod...

így is áll az alku?

Mert ha már sikeresen a fogamzás gátló tabletta is elgurult, de a gumi is kifogyott a boltban, akkor ennek ez a következménye... Ilyen egyszerű

2018. okt. 6. 12:07
 57/122 anonim ***** válasza:
37%
Nagylányt akar játszani a kérdező, de majd úgyis belerokkan ebbe, látszik hogy nem tudja mivel jár egy gyerek, hagyjátok rá. :D
2018. okt. 6. 12:08
 58/122 A kérdező kommentje:
Felesleges itt jósolgatni, hogy majd mit mondanak anyáék, meg mennyire nem fognak segíteni, mi hogyan fogjuk bírni. Mivel ezt majd mi itthon átbeszéljük, mostmár kicsit jobban is érzem magam.
2018. okt. 6. 12:13
 59/122 anonim ***** válasza:
82%
Akik azt írják, hogy kitennék az utcára a gyereküket ilyen esetben, meg hogy nem támogatnák, remélem, nem lesz gyerekük. Vagy ha van, akkor szegény gyerek. Egy gyerek akkor is a gyereked marad, hogyha valami baj történik. Nem csak a szépben és a jóban kelljen már, meg amikor 14 évesen elmegy diákmunkára, mert a szülei suttyók és csak segélyre szülték. Ez bármikor megtörténhet, higgyétek el, a kérdezőnek megvan vele a saját keresztje, nem kell itt oltogatni. Nem embert ölt, meg semmi olyan, amiért meg kéne tagadni, hogy a gyerekei a kérdező szüleinek. Normális szülő támogatja a gyerekét...és az, hogy a kérdező tudja, hogy a szülei támogatni fogják, dicséretes, nem tudom ez miért fáj sok embernek itt. Valószínűleg elég boldogtalan életetük lehet ezeknek az embereknek.
2018. okt. 6. 12:55
 60/122 anonim ***** válasza:
32%

a segítem a gyerekem és megoldom helyette az ő problémáját az két külön dolog.

Szóval szerintem az épp elég nagy segítség a szülőktől ha azt mondják hogy továbbra is lakhatsz itt és a gyerek anyagi költségeit a szülők állják.

De a gyerekhez te kelsz fel éjszaka és te teszed tisztába.

Max néha 1-2 órára vigyáz a nagyszülő a gyerekre.

2018. okt. 6. 13:16
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!