Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gimisként terhes vagyok, nem...

Gimisként terhes vagyok, nem igazán tudom, kihez kéne fordulnom. Ezt a szülők hogy fogadják? Ha nem szemtől szemben mondom el, az gond?

Figyelt kérdés

Anyukám is fiatalon szült engem (20 évesen), de az azért mégsem kamaszkor... Nyilván mi sem így terveztük a barátommal, sőt, sehogy sem terveztük, hiszen a gyerekvállalás kettőnk között egyelőre szóba sem került. Ennek ellenére ő is, és én is úgy érzem, hogy szeretnénk a babát. Ő tudja jól, hogy mivel jár egy kisbaba (4 testvére van, a legkisebb 5 éves), és én is imádom a gyerekeket (igen, tudom, hogy egy saját más).

De így mégis azért eléggé elcsúsznak a terveim, hiszen a továbbtanulásnak várnia kell és ez az, amit a szüleim komolyan vesznek nagyon. Pl. a nyelvekre nagyon figyelnek, különórára járatnak már alsós korom óta, fizetik a nyelvvizsgákat, külföldön tanulást, amíg nem volt jogsim, hoztak-vittek mindenhova, és tényleg azt akarják, hogy nekem a legjobb legyen. Ezért is érzem azt, hogy ezáltal csalódást okozok nekik. Mert az ember támogatja a gyerekét, megad neki mindent, de szeretné azt, hogy később ezt Ő saját magának teremtse elő...

Szerintetek mondjuk egy üzenetben, vagy telefonon mondom el, úgy nem lenne jobb? Mert ugye sokszor az ember első sokkban rosszabbul reagál, és ha esetleg lenyugodnának és utána beszélnénk erről, könnyebb lenne.

17/L (tavasszal leszek 18, most vagyok 12.-es)

2018. okt. 5. 21:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/122 anonim ***** válasza:
78%
De jó! Minden rendben lesz!! Amúgy a családod irigylésre méltó.
2018. okt. 7. 14:57
 92/122 anonim válasza:
57%
Én nemértem ezt a sok "megmondóembert", akiknek a 90%-a elvetetné a gyereket. 18 éves vagy naés?! Ha meg azt írtad volna ki, hogy szeretnéd elvetetni akkor mindenki azért támadna és érveket mondaba, hogy miért tartsd meg... Itt senkinek nem jó soha semmi. Szerintem igenis felelősségteljes, hogy akár eleinte segítséggel akár nem, de meg szeretnéd tartani. Legalább utána fiatalon vissza tudsz menni tanulni/dolgozni, nemfognak kinézni, hogy túl idős vagy és nem kelleaz sehova:) Ja és persze örülök, hogy a szüleiddel sikerült megbeszélni. Boldog babavárást!!😊
2018. okt. 7. 15:09
 93/122 A kérdező kommentje:

Köszönjük!:) Bár apa még nem tud semmit, de szerintem ő lesz a könnyebbik eset.

És igen, eddig is tudtam, hogy nagyon szerencsés vagyok a szüleimmel, de mióta olvasgattam itt az oldalon pár kérdést, kaptam a kioktatást, oltogatást teljesen ismeretlen (és sokszor felnőtt) emberektől, azóta látom igazán, mennyire jó a helyzetem.

2018. okt. 7. 15:15
 94/122 anonim ***** válasza:
72%

Örülök, hogy anyud jól fogadta. Szerintem ne foglalkozza gyűlölködőkkel. Nyilván lehet mondani érveket a baba ellen, megmutatni a negatív oldalt is, de ezt nem kell bántóan tenni.

Remélem, hogy apud is jól fogadja majd, és később is minden rendben lesz :)

2018. okt. 7. 15:40
 95/122 anonim ***** válasza:
44%

A csaladod olyan, mint barmelyik mas normalis, igazi csalad.Az, hogy mogotted allnak, az termeszetes.Az viszont mar rohadtul nem termeszetes-szamomra legalabbis nem-es a kommentjeiden jol fel is huztam magam,hogy mindent a szuleid nyakaba varsz."A szuleimnek van penze...,a szuleim szamara ez nem gond..a szuleim majd segitenek...a szuleim majd megveszik..majd kifizetik...majd megoldjak..majd a se**em is kinyaljak,majd a szuleim,majd a szuleim,majd a szuleim....

Es te?Majd cuki babafotokat posztolgatsz?Vagy majd azt is az anyura bizod?

2018. okt. 7. 20:06
 96/122 anonim ***** válasza:
94%

Hiszen még gyerek. A gyerekek meg a szüleikre támaszkodnak, ez a természetes. A papás-mamás egy jó játék lesz neki, a mama meg majd nevelgeti a gyereket. És ezt most nem gúnyosan írom, hanem mert tini terhességeknél ez a gyakori (védőnő vagyok, ez a tapasztalat, nekem is, kolléganőknek is). Ritka kivétel, aki felnő a feladathoz. Én a gyerek szempontjából szoktam ezt nézni, ami a lényeg, hogy ő semmiben nem szenved hiányt, csak az anyja max inkább a nővére, de ha ebbe nő bele, nem fogja zavarni.

2018. okt. 7. 20:13
 97/122 anonim ***** válasza:
67%
Majd eltünik a rózsaszin köd ha havi 35.000 forintot kap a gyerek ellátására,elmaradnak majd az ajándékot hozó látogatók,és jönnek a szürke hétköznapok mikor anyutól kell kérni mert saját magára se lesz pénze nemhogy a gyerekre.
2018. okt. 8. 07:47
 98/122 anonim ***** válasza:
76%

Édesanyám 4 gyerek mellett diplomázott, persze ehhez apukám segítsége, és néha a nagyszülőké is kellett. Nem értem, mi ezzel a gond?!

Sok ember van, aki irigykedik, de nektek attól miért lesz rosszabb, hogy ez a lány megszüli a gyermekét, és a szülei segítenek neki?

Aki meg olyan válaszokkal jön, hogy majd a srác dobbant, mert nem lesz szex, stb, hát ezt minden gyermeket vállaló családnak elmondod? Soha, de soha nem lehet megjósolni, mit hoz a jövő. Minden csak rajtuk múlik.

Kérdező, sok erőt, jó babavárást, és kívánom, hogy a terveitek, álmaitok valóra váljanak. Nem baj az, ha támogatnak a szüleid! :)

28L

2018. okt. 8. 11:45
 99/122 anonim ***** válasza:
67%

Sok boldogságot a babához!!! :)

Legyen szép, okos és egészséges!!!

Nagyon büszke lehetsz magadra!!! (Nem azért, mert... becsúszott, az egy más tészta, hanem azért, mert felnőttként vállalod a pároddal a felelősséget!!!

Nagyon szerencsés baba, h máris érett szülei vannak!!! :))

Üdv: 16/L <3

Ps: Majd írd meg apukád reakcióját is, kiváncsi vagyok!

2018. okt. 8. 20:54
 100/122 anonim válasza:
40%

Szia, gratulálok a babához! Biztosan nagyon szép lesz, mert szerelemgyerek! :) Az enyém is az.

Szeretettel ajánlom a Barátnőim a terhességről c. könyvet, minden tudnivaló benne van, és nagyon vicces stílusban van megírva.

2018. okt. 10. 10:34
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!