Gimisként terhes vagyok, nem igazán tudom, kihez kéne fordulnom. Ezt a szülők hogy fogadják? Ha nem szemtől szemben mondom el, az gond?
Anyukám is fiatalon szült engem (20 évesen), de az azért mégsem kamaszkor... Nyilván mi sem így terveztük a barátommal, sőt, sehogy sem terveztük, hiszen a gyerekvállalás kettőnk között egyelőre szóba sem került. Ennek ellenére ő is, és én is úgy érzem, hogy szeretnénk a babát. Ő tudja jól, hogy mivel jár egy kisbaba (4 testvére van, a legkisebb 5 éves), és én is imádom a gyerekeket (igen, tudom, hogy egy saját más).
De így mégis azért eléggé elcsúsznak a terveim, hiszen a továbbtanulásnak várnia kell és ez az, amit a szüleim komolyan vesznek nagyon. Pl. a nyelvekre nagyon figyelnek, különórára járatnak már alsós korom óta, fizetik a nyelvvizsgákat, külföldön tanulást, amíg nem volt jogsim, hoztak-vittek mindenhova, és tényleg azt akarják, hogy nekem a legjobb legyen. Ezért is érzem azt, hogy ezáltal csalódást okozok nekik. Mert az ember támogatja a gyerekét, megad neki mindent, de szeretné azt, hogy később ezt Ő saját magának teremtse elő...
Szerintetek mondjuk egy üzenetben, vagy telefonon mondom el, úgy nem lenne jobb? Mert ugye sokszor az ember első sokkban rosszabbul reagál, és ha esetleg lenyugodnának és utána beszélnénk erről, könnyebb lenne.
17/L (tavasszal leszek 18, most vagyok 12.-es)
1: Abortusz. Magadra koncentrálsz, csak a jövődre s a barátodra figyelsz.
2:Megszülöd, és cseszheted az álmaidat.
Nekem nem lenne kérdés, hogy az előbbit válasszam.
"Sejtem h a barátod joval idősebb.." Ne nagyon bízz akkor a sejtéseidben, ugyanis 4 év van közöttünk.
Az álmaimról pedig baba mellett sem kellene lemondjak.
A baratod is fiatalkoru? (Vagy már betoltotte a 18-at?). Mert ha nem akkor a szuleitekre gyamkent is szuksegetek lehet...(jo lenne ha utananeznel jogilag, hogy tehet-e egyedul apasagi nyilatkozatot pl.)
Szemelyesen korrektebb, kulonben orok eletre emlegetni fogjak, hogy ennyire se tartottad oket mikozben ok neveltek stb.
De egy koztes megoldas:
Mielott leultok beszelni veluk, beharangozod valahogy, hogy anya/apa nagyon szeretnek veletek beszelni. Eletbevagoan fontos a tema. Szeretnem, ha a baratom is eljonne. Mikor lenne jo nektek?
Valahgy erzekeltesd veluk (ezt teheted emilben is), hogy egy nagyon nagyon fontos beszelgetest szeretnel veluk folytatni. Es utana lesz idejuk a beszelgetes kijelolt idopontjaig rnegeteget agyalni es lehet a terhesseg is beugrik nekik...igy mire elmondod mar nem fogja oket annyira meglepni es lehet lesznek segito otleteik is.
Ha erre nincs lehetoseg, akkor ugy szervezd, hogy szemelyesen elmondod nekik, de a baratodat rendeld kb a hazatok ele, hogyha ugy alakul felhivhasd/behivhasd egybol es melletted ki tudjon allni.
Kismamakent is lehet foiskolan es egyeemen is tanulni. Ilyenkor plane jol jonnek a nagyszulok...es en a helyedben ezert se haragitanam magamra oket azzal, hogy doboo nekik egy smst hogy szeva gyerekem lesz azt leizelem ti mit gondoltok.
Orokbeadasrol: ennek is olvass utana, mert azert ez nemmolyan mint te kepzeled...es ha veletlen ide is jutnal akkor is sokkal szebb dolog elore elhatarozni, mint amikor masok megszulik es elhagyjak a gyerekuket, de nem ugy hogy orokbeadjak hanem csak epp ugy hogy orokbefogadni s elehessen de azert havi egy alkalomnal tobbszor nem is erdeklodnek a gyerek felol. Mikozben rengetegen szeretnenek gyermeket es nekii fizikailag nem lehet :-( :-(, helyette a sok abortusz. Igy az oromteli, hogy ti megtartjatok.
Igen, a barátom már elmúlt 18. Én is úgy érzem, hogy személyesen az ő szempontjukból jobb lenne, viszont félek, hogy esetleg nem tudnám jól kifejezni magam, vagy én is rosszul reagálnék, ha ők kiborulnak (és valószínűleg elsőre kifognak).
Örökbeadni nem tudnám, ebben 100%-ig biztos vagyok. Felesleges utána olvasnom, ugyanis az alap dologokon nem tudna változtatni semmi. Az én testemben nőne, mozogna hónapokon át, velem lenne 0-24, érezném mindig. Tudna erről mindenki, kapnám a megjegyzéseket az iskolában, az ismerősöktől. Nem csinálnám végig a terhességet azért, hogy utána lemondjak a babáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!