Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gimisként terhes vagyok, nem...

Gimisként terhes vagyok, nem igazán tudom, kihez kéne fordulnom. Ezt a szülők hogy fogadják? Ha nem szemtől szemben mondom el, az gond?

Figyelt kérdés

Anyukám is fiatalon szült engem (20 évesen), de az azért mégsem kamaszkor... Nyilván mi sem így terveztük a barátommal, sőt, sehogy sem terveztük, hiszen a gyerekvállalás kettőnk között egyelőre szóba sem került. Ennek ellenére ő is, és én is úgy érzem, hogy szeretnénk a babát. Ő tudja jól, hogy mivel jár egy kisbaba (4 testvére van, a legkisebb 5 éves), és én is imádom a gyerekeket (igen, tudom, hogy egy saját más).

De így mégis azért eléggé elcsúsznak a terveim, hiszen a továbbtanulásnak várnia kell és ez az, amit a szüleim komolyan vesznek nagyon. Pl. a nyelvekre nagyon figyelnek, különórára járatnak már alsós korom óta, fizetik a nyelvvizsgákat, külföldön tanulást, amíg nem volt jogsim, hoztak-vittek mindenhova, és tényleg azt akarják, hogy nekem a legjobb legyen. Ezért is érzem azt, hogy ezáltal csalódást okozok nekik. Mert az ember támogatja a gyerekét, megad neki mindent, de szeretné azt, hogy később ezt Ő saját magának teremtse elő...

Szerintetek mondjuk egy üzenetben, vagy telefonon mondom el, úgy nem lenne jobb? Mert ugye sokszor az ember első sokkban rosszabbul reagál, és ha esetleg lenyugodnának és utána beszélnénk erről, könnyebb lenne.

17/L (tavasszal leszek 18, most vagyok 12.-es)

2018. okt. 5. 21:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/122 anonim ***** válasza:
78%

Nincs merszed felvállalni a szüleid reakcióját

szemtől-szembe?

Talán először az édesanyáddal kell beszélned. Csak neked.

2018. okt. 5. 22:13
 22/122 anonim ***** válasza:
59%
Hát nem tudom figyelj én is 17 éves vagyok csak fiú,de előtted még az élet nem értem miért akar ilyen hamar felnőni a korosztályom. Én egyelőre a tanulásra koncentrálnék és biztos hogy nem cseszném el az egész életem.. még nagyon fiatal vagy,ha úgy vesszük még gyerek és szinte biztos hogy nem lesztek örökre együtt a barátoddal. Az abortusz miért nem jöhet szóba?
2018. okt. 5. 22:14
 23/122 anonim ***** válasza:
84%
Én csak azt nem értem, hogy ha a szüleid olyan jók, kedvesek, segítőkészek ahogy írod, akkor miért ide írsz kérdést? Miért nem mersz eléjük állni, és elmondani, hogy terhes vagy, megszülőd a babát, és a szüleid most már az unokát is támogatni kell, mert te nem tudod még? Akkor miért parázol? Állj eléjük mond el az igazat, és ők majd mosolyognak, hogy semmi gond, támogatnak gyerekkel is
2018. okt. 5. 22:14
 24/122 anonim ***** válasza:
22%

Hát nem tudom, szerintem ott más bajok is lehetnek a szülővel, ha a terhes, bajba jutott, 17 éves lányát képes lenne az utcára pakolni. De mondom, nálunk ilyen nem lesz, nem verekedő, utcára pakolós szüleim vannak.

Ja a mindent megengedők voltak helyette 17 évesen le is babázol,mert gumit huzni nem volt eszetek,gyerekem ilyennel hazajön biztos h viszem orvoshoz... De nyugodtam szexeljenek a gyerekek...

2018. okt. 5. 22:20
 25/122 anonim ***** válasza:
69%

Időpont ma 22:20

Van egy hülye, ezért ne szexeljen senki! Értem! Tipikus magyar mentalitás. Ha egynek szar, legyen a többinek is.

2018. okt. 5. 22:22
 26/122 anonim ***** válasza:
80%
Őszintén, nem tudom mit írjak. Sosem voltam ilyen helyzetben. Voltak azért nekem is partnereim fiatalabb koromban, éltünk szexuális életet, de azt ezért belém nevelték és kínosan ügyeltem rá, hogy ne essék teherbe. Fél tudtam fogni, hogyha nem védekezek, terhes leszek. Sosem szerettem volna olyantól gyereket, akivel nem teljesen biztos, hogy együtt maradunk, márpedig fiatal korban erre nem sok esély van. De mindezzel együtt azt mondom, hogy én megtartanám a babát.
2018. okt. 5. 22:23
 27/122 anonim ***** válasza:
35%
Előző a felnőtt szexeljen ne a gyerekek lassan 12 évesen már fogamzásgátlot köteles iratni a szülő és fogadni a partnereket otthon és eltartani a purdékat.. Mi még nevelve voltunk tudtuk h mi a tisztesség nem is kezelték a nőket darab... szemétként olcsoként mint maNAPSÁG...
2018. okt. 5. 22:24
 28/122 anonim ***** válasza:
80%
Baromi nagy csalódás lesz nekik. Mindeneképp személyesen mondd el, ez nem "telefon-téma".
2018. okt. 5. 22:25
 29/122 anonim ***** válasza:
47%

Miért nem mész abortuszra?

Először inkább tanulj, hozzatok létre barátoddal egy olyan életet, ahol már nem dolgoztok, saját lakásotok van és nem kell a szülők segítségét és anyagi támogatását kérni, terhelni őket ezzel. Aztán ha úgy érzitek készen álltok rá, jöhet a gyerek.

Ha elmennél most abortuszra, nagy eséllyel elkerülnéd a megaláztatást is az iskolában illetve rokonok előtt. Na meg hogyan érettségiznél le májusban, ha jól sejtem akkortájt szülnél.

Szerintem vetesd el, sokkal jobb lenne őszintén szólva a gyereknek is, mint így felnőni.

2018. okt. 5. 22:25
 30/122 A kérdező kommentje:

Azért parázok, mert ez tényleg kihat az egész életemre/életünkre... Ez nem olyasmi, amit elintéznének pár telefonnal, vagy egy nagy beszélgetéssel. Ráadásul én is tartok a jövőtől, szerintem érthető okokból. Hiszen eddig igazán semmiért nem kellett felelősséget vállaljak, nem voltak komoly problémáim, gondjaim. Ahogy lehetett, könnyítettek az életemen. Egy babával ez változna nyilván, hiszen bárhogy segít a családunk, Ő a mi felelősségünk lesz.

Én sem így terveztem, nem akartam terhes lenni. De úgy érzem, hogyha elvetetném, akkor később is folyamatosan eszembe jutna, gondolnék rá, hogy "mi lett volna, ha...". Nagyon szeretem a babákat, kisgyerekeket és én is fiatalon szerettem volna babát, ahogy anyu. De azért nem ennyire extrémen.

A bulik, éjszakai élet amúgy sem vonzó számomra, valószínűleg pont azért, mert a szüleim "mindent megengedő" típusok, és mehettem már korán fesztiválra, koncertekre, az első berúgásomból sem kerekedett családi botrány. Nekem sokkal kényelmesebb egy-egy olyan barátnős este, amikor beülünk valahová vacsorázni, és dumálunk, vagy valamelyikőnknél összeülünk.

61%-os, szerintem felesleges válaszolgatnod ide, a kérdésem alá. Teljesen más közegben szocializálódhattál, amivel nincs is gond, csak éppen nem vagy a segítségemre, egyszerűen zavarsz csak.

2018. okt. 5. 22:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!