A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.
Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.
Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).
Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.
Te kezdted el, 65%-os, a válás témát, hogy ne csodálkozzon a Kérdező, ha majd a férje elválik tőle, nem is tudod, hogy apuka miért nem vált még el, blabla...
Innen jött, hogy a Kérdezőnek se dőlne össze a világ a válás után.
Vagy nem te kezdted, hanem a másik kommentelő, de mindegy is, mert ugyanazt mondjátok.
"Amit orvosi szakvélemény támaszt alá, az a vitán felüli"
Az a Szakértői Bizottság véleménye, amire gondolsz.
"Te kezdted el, 65%-os, a válás témát, hogy ne csodálkozzon a Kérdező" - tudod, az írásnak az a kellemetlen tulajdonsága, hogy megmarad, visszaolvasható... a válás témát először a #2-es(!) választ adó feszegette: "Ha nem mégy el dolgozni, el fogtok vállni, keress valami megoldást, és légy összeszedettebb! Ne a kifogásokat keresd, hogy miért nem tudod megcsinálni!"
Érdekes volt most visszaolvasni, az első 20 választ, a zöme lényegileg ugyanúgy látja, mint én:)
"Az a Szakértői Bizottság véleménye, amire gondolsz." - lehet, én a kifejezett egészségügyi témákban vagyok járatosabb, ott szakorvos szakvéleménye kell. De eszerint pontosan tudod, miről beszélek:)
Persze, hogy tudom, miről beszélsz!
Ezek szerint te meg a válás témát olvastad vissza, hogy nem mi kezdtük itt a végén biztatni a Kérdezőt a válásra, ez már csak reakció volt.
Amúgy meg az SNI-s gyerekek kb. 80%-ának nincs jelen az apja az életükben, kevésbé finoman szólva lelépett, úgyhogy nem leptek meg különösebben "a férj lépjen le!" tematikájú válaszok.
"ahol a két szülőnek - ha eleinte nem is könnyen, de - sikerült olyan kompromisszumokra jutni, hogy a család összes többi tagjának se sérültek az érdekei."
Ha visszaolvasod, hogy mit művelt a férj a nev.tan-ban, meg fogod kérdőjelezni, hogy ezzel az emberrel lehet-e kompromisszumra jutni!
"Ha visszaolvasod, hogy mit művelt a férj a nev.tan-ban, meg fogod kérdőjelezni, hogy ezzel az emberrel lehet-e kompromisszumra jutni!" - mindenkivel kompromisszumra lehet jutni, hidd el. Legfeljebb az a kérdés, hogy egy adott embernek sikerül-e, mert az már korántsem biztos.
Ugye erre gondolsz: "Egyszer jött el a fiunkkal és velem a nevtanba, de akkor is csak összeveszett az egyik fejlesztővel, hogy ne nézze az ő gyerekét fogyatékosnak (5 évesen nem beszélt) és utána adott nekem mindhármukhoz egy meghatalmazást, hogy mindent intézhessek én egyedül."
Itt apuka spec túl kompromisszumkész volt, mert a konfliktus további felvállalása helyett a Kérdezőre hagyta a dolgot, tegyen a saját belátása szerint. Nem voltam ott, de ez valszeg hiba volt. Ha valamit másként gondol, akkor védje meg az álláspontját, hozzon annak megfelelő döntéseket...
Nem mindenkivel lehet kompromisszumra jutni, ez csak legenda.
Az ilyen ezo-baromságok szajkózzák ezt.
Peace, love etc...
Hülyeség!
#208, tudod, 2 valós lehetőség van, a kompromisszum vagy a konfliktus. Az ezoizé nem ez, hanem az, ha valaki elkezdi azt sejtetni, hogy van harmadik út is... mint itt a kérdésnél azok, akik elkezdtek erkölcsi izékről hagyibálni, de arról egy szót se mondtak, hogy a Kérdező szerintük mit tegyen. Vagy azok, akik az abortuszos topicban az óvszert nyomatják, holott aki terhes, az vagy szül, vagy abortál... ott sincs harmadik út...
A peace + love meg nekem abszolút bejön, és semmi köze az ezotériához... sokkal inkább a hippi-mozgalmakhoz. Amit utálok az az, hogy valaki maga választja a konfliktust, majd siránkozik meg átkot szór, ha ő kerül a szerszám rossz felére...
Na, nekem a nev.tan.-ban nem lett volna "peace, love, harmony" az biztos!
Ha a férj behisztizi magát, hogy ő ide nem jön többet, blabla... akkor ne is kritizálja, hogy a kérdező hogy boldogul a gyerekekkel!
Amúgy se foglalkozik velük.
Ez a férfi totál kompromisszumképtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!