Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom jogosan neheztel,...

A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.

Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).

Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

2018. aug. 31. 09:31
 201/214 anonim ***** válasza:
31%

Te kezdted el, 65%-os, a válás témát, hogy ne csodálkozzon a Kérdező, ha majd a férje elválik tőle, nem is tudod, hogy apuka miért nem vált még el, blabla...

Innen jött, hogy a Kérdezőnek se dőlne össze a világ a válás után.

Vagy nem te kezdted, hanem a másik kommentelő, de mindegy is, mert ugyanazt mondjátok.

2018. szept. 6. 18:11
 202/214 anonim ***** válasza:
73%

"Amit orvosi szakvélemény támaszt alá, az a vitán felüli"

Az a Szakértői Bizottság véleménye, amire gondolsz.

2018. szept. 6. 18:16
 203/214 anonim ***** válasza:
58%

"Te kezdted el, 65%-os, a válás témát, hogy ne csodálkozzon a Kérdező" - tudod, az írásnak az a kellemetlen tulajdonsága, hogy megmarad, visszaolvasható... a válás témát először a #2-es(!) választ adó feszegette: "Ha nem mégy el dolgozni, el fogtok vállni, keress valami megoldást, és légy összeszedettebb! Ne a kifogásokat keresd, hogy miért nem tudod megcsinálni!"

Érdekes volt most visszaolvasni, az első 20 választ, a zöme lényegileg ugyanúgy látja, mint én:)

"Az a Szakértői Bizottság véleménye, amire gondolsz." - lehet, én a kifejezett egészségügyi témákban vagyok járatosabb, ott szakorvos szakvéleménye kell. De eszerint pontosan tudod, miről beszélek:)

2018. szept. 6. 18:39
 204/214 anonim ***** válasza:
65%

Persze, hogy tudom, miről beszélsz!

Ezek szerint te meg a válás témát olvastad vissza, hogy nem mi kezdtük itt a végén biztatni a Kérdezőt a válásra, ez már csak reakció volt.

Amúgy meg az SNI-s gyerekek kb. 80%-ának nincs jelen az apja az életükben, kevésbé finoman szólva lelépett, úgyhogy nem leptek meg különösebben "a férj lépjen le!" tematikájú válaszok.

2018. szept. 6. 18:48
 205/214 anonim ***** válasza:
64%
#204, akkor az én környezetemben pont az ellenpélda van jelen, ahol a két szülőnek - ha eleinte nem is könnyen, de - sikerült olyan kompromisszumokra jutni, hogy a család összes többi tagjának se sérültek az érdekei. Viszont abszolút egészséges gyerekek szüleinél is azt látom, hogy ahol valamelyik túlzásba viszi a gyerekkel foglalkozást más dolgok rovására, és nem képes korrigálni, ott menthetetlenül válás/szakítás lesz a dologból. Kb, ahogy az első 20 zöme is írta:)
2018. szept. 6. 21:14
 206/214 anonim ***** válasza:
25%

"ahol a két szülőnek - ha eleinte nem is könnyen, de - sikerült olyan kompromisszumokra jutni, hogy a család összes többi tagjának se sérültek az érdekei."

Ha visszaolvasod, hogy mit művelt a férj a nev.tan-ban, meg fogod kérdőjelezni, hogy ezzel az emberrel lehet-e kompromisszumra jutni!

2018. szept. 6. 22:03
 207/214 anonim ***** válasza:
64%

"Ha visszaolvasod, hogy mit művelt a férj a nev.tan-ban, meg fogod kérdőjelezni, hogy ezzel az emberrel lehet-e kompromisszumra jutni!" - mindenkivel kompromisszumra lehet jutni, hidd el. Legfeljebb az a kérdés, hogy egy adott embernek sikerül-e, mert az már korántsem biztos.

Ugye erre gondolsz: "Egyszer jött el a fiunkkal és velem a nevtanba, de akkor is csak összeveszett az egyik fejlesztővel, hogy ne nézze az ő gyerekét fogyatékosnak (5 évesen nem beszélt) és utána adott nekem mindhármukhoz egy meghatalmazást, hogy mindent intézhessek én egyedül."

Itt apuka spec túl kompromisszumkész volt, mert a konfliktus további felvállalása helyett a Kérdezőre hagyta a dolgot, tegyen a saját belátása szerint. Nem voltam ott, de ez valszeg hiba volt. Ha valamit másként gondol, akkor védje meg az álláspontját, hozzon annak megfelelő döntéseket...

2018. szept. 6. 22:23
 208/214 anonim ***** válasza:
25%

Nem mindenkivel lehet kompromisszumra jutni, ez csak legenda.

Az ilyen ezo-baromságok szajkózzák ezt.

Peace, love etc...

Hülyeség!

2018. szept. 6. 22:30
 209/214 anonim ***** válasza:
67%

#208, tudod, 2 valós lehetőség van, a kompromisszum vagy a konfliktus. Az ezoizé nem ez, hanem az, ha valaki elkezdi azt sejtetni, hogy van harmadik út is... mint itt a kérdésnél azok, akik elkezdtek erkölcsi izékről hagyibálni, de arról egy szót se mondtak, hogy a Kérdező szerintük mit tegyen. Vagy azok, akik az abortuszos topicban az óvszert nyomatják, holott aki terhes, az vagy szül, vagy abortál... ott sincs harmadik út...

A peace + love meg nekem abszolút bejön, és semmi köze az ezotériához... sokkal inkább a hippi-mozgalmakhoz. Amit utálok az az, hogy valaki maga választja a konfliktust, majd siránkozik meg átkot szór, ha ő kerül a szerszám rossz felére...

2018. szept. 6. 22:43
 210/214 anonim ***** válasza:
41%

Na, nekem a nev.tan.-ban nem lett volna "peace, love, harmony" az biztos!

Ha a férj behisztizi magát, hogy ő ide nem jön többet, blabla... akkor ne is kritizálja, hogy a kérdező hogy boldogul a gyerekekkel!

Amúgy se foglalkozik velük.

Ez a férfi totál kompromisszumképtelen.

2018. szept. 7. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!