A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.
Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.
Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).
Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.
Irány melózni, a férjed ki van merülve és nem bírja egyedül a tempót. Ha nem akarod hogy széthulljon minden körülötted, akkor nem a kifogásokat keresed, hanem megoldod a dolgokat. Annak meg ne szaladjon az otthona, aki otthon van a gyerekekkel, mert a tisztaság ennyi gyerek mellett alap egy háztartásban.
Jó logisztikával mindent meg lehet oldani, csak akarni kell és oda figyelni a szervezésre. A férjednek meg egyenesen felüdülés lesz, ha leveszed az egyik válláról a terhet, és ő tudja kisérni a gyerekeket délutánonként.
3+ *soha nem vagyok otthon,
Mi az hogy nem vagy otthon? mit csinálsz?
Mondjuk már nyilván a töke kivan vele, hogy állandóan gürizik, hogy ÖT embert eltartson.
Bocs, nekem a képemről lesülne a bőr ha szülném sorra a gyerekeket, aztán még hisztiznék, ha a férjem kiakad, hogy nem dolgozok.
Egyébként adjátok intzménybe (bölcsi-ovi) és menj te is melózni.
Magyarországon nagyon szokás a SEMMIRE - mint nálatok - bevállalni 2-3 gyereket, apuka megszakad a melóba, anyuka meg 5-6 évig vakarja otthon.
Külföldön nincs ez. Annyit vállalsz, ami megy egy keresetből, aztán 1,5 év múlva mehet vissza anya is melózni.
Amúgy ebből hamarosan válás lesz, és akkor MUSZÁJ lesz dolgoznod, nem keresheted a szánalmas kifogásokat, vagy éhen haltok mind a négyen. :)
De miért is szültél hármat az "alig-keresetre"?
NEKED rohadt könnyű, otthon vagy, ESZED ÁGÁBAN nincs dolgozni (nem csak te viszed ide-oda a gyerekeket), ő meg gyötrődjön azon, hogy teremti elő a pénzt.
Ilyen nő mellől én is lelépnék, mint a fene.
Kérdező, akkor elmondom, mi a helyzet.
A gyerekek miatt NEM csak te állásodban keletkeznek változások, hanem a férjedében is. Neki is KÖTELESSÉGE kényelmetlenséget vállalni, pl. ő viszi őket, te hozod és fordítva.
A házimunka közös, ez a munkavégzésedtől független. Akkor is eljárna dolgozni, hogy ne legyen hajléktalan, ha magányos lenne, ez nem család felé végzett kötelesség és nem gyereknevelés.
Szépen elmész dolgozni, előtte elmagyarázod a férjednek, hogy mostantól a gyerekek gondja is felesben, aháztartás is felesben. És ha felmerül valami extra, amikor szitter kell, azt fizetitek, mert az csak pr év, és ez a te életedbe, és a család előrejutásába is hosszú távú befektetés.
1, Fogaddórára majd mentek felváltva avgy intézitek telefonon, mint a dolgozó emberek.
2, Orvoshozv viszitek felváltva őket.
3, Megbetegedés: felváltva.
4, Nevtan: ha kell, amjd felvltva kivesztek 1-1 nap szabadságot.
5, Fejlesztés: hétvégén, délután, felváltva.
Ennyi. Ez így működik két dolgozó ember esetében. A férjed meg erőltesse meg magát a családjában, te edig a munkahelyeden.
A dolgozó emberek így csinálják. Hány évesek a gyerekek?
5-6
NEM a feleség szült, hanem KÖZÖSEN DÖNTÖTTEK a 3 gyerek válallása mellett, szóval az ostoba köpködést abba kellene hagyni.
8-as voltam.
Gondolom ugye meg lettek beszélve a dolgok a gyerekek előtt?
Mint pl mennyi a bevétel, elég lesz e? Kiadások? Ki mit vállal? Ki melyik gyereket hova viszi? Stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!