"Ratkó" gyerekek, akiknek 50-60 éven át mondták, hogy nem születtek volna meg, ha nem tiltották volna az abortuszt?
Nekem a nagyanyám az. Néha vannak olyan célzásai (néha még sírva is), hogyha nem ratkó gyerek lett volna, akkor nem ment volna hozzá a nagyapámhoz (aki a klasszikus ököllel verős, az asszonynak kuss a neve fajta). Csak túlságosan el akart tűnni a családjától, így 2 hónap ismeretség után összeházasodtak és elköltöztek.
Továbbá van neki 3 kisebb testvére is, egyáltalán nem tartják a kapcsolatot, egyszer ráírt facebookon az egyik húgára, mire az letiltotta... 60+ éves emberekről beszélünk (ezután nagyim törölte magát a felületről). Teljesen rá voltak bízva a testvérei nevelése, a szüleik őt vették elő, ha valami nem volt rendben, így ő vasszigort tartott és a tesói megutálták őt. Nekem a dédim 6 éves koromban halt meg (nagyim anyja), de akkor is állandóan köpködött, marakodott a nagyanyámmal, hogy nem akart gyerekeket és hogy utálja őt.
Ez szomorú, nem tudom, hogy ezért olyan-e a nagyanyám most, mint amilyen. Klasszikusan az az öreg néni, aki elkergeti az utcáról a labdázó gyerekeket és az ablaknál leskelődik, hogy utána mocskolódjon a kiállhatatlan szomszédokról. Tyúkszart dobál át a szomszéd kertjébe, kilyukasztja a nem kedvelt rokonok kerekeit, amikor azok látogatóba jönnek stb.
Most én is megsajnáltam a 3. válaszoló nagymamáját. Ha legközelebb látok egy zsémbes öregasszonyt, biztos eszembe jut majd, hogy valószínű tönkretették az életét.
Nekem az apám ratkó-gyerek, a gyerekkoráról feltűnően hallgat. Annyit tudok, hogy a szülei mindig durván kivételeztek a testvére javára. Úgy látszik, nem volt egyszerű akkoriban gyereknek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!