Szerintetek lehet benne igazság, hogy a nem kívánt gyerekek általában elég nagy hátrányból indulnak az életben?
Igen.
Aztán van az, hogy egy ember a fejébe veszi, hogy amásik ember gyereke nem kívánt volt, fennen hangoztatja, miközben a gyerek anyjának írásos bizonyítéka van, hogy a férfi könyörög tőle egy gyermekért.
A nem kívánt terhességnél, és gyermekeknél az adott szülő egyik jellegzetes mondata az ami leleplezi, hogy kívánt vagy nem kívánt gyerek az illető, ez pedig:
Bár csak egyetlen gyereket se szültem volna, mert megbántam azt a pillanatot is.
Egyébként a kérdésedhez még annyi:
A kierőszakolt gyerekek mindegyike: nem kívánt gyereknek minősűl, és kivétel nélkül benne van a keserűség, felnőtttként meg esélyes a depresszió, önutálat, magány, kissebbrendűségi érzés.
És ugyan ebbe a kategóriába tartoznak azok a gyermekek, akiknek az édesanyjába a terhesség alatt, egyetlen egyszer is felmerült az abortusz.
Nem tudom.
Nagymamám nem kívánt gyerek volt.
Állandóan ment a megkülönböztetés, mindig a nővére volt a jobb, a dédi szinte mindig az ő véleményére adott...
De a dédszülők mégis mindent megtettek, hogy a gyerekek felnőjenek.
Vályogházat építettek a semmiből, nagyon szegények voltak, de mindig volt valami az asztalon.
A nagyi pedig az állandó hasonlítgatás/lenézés miatt (ami nem csak a családban érte), rendkívül kitartó, szívós, maximalista és dolgos lett.
Ennek köszönhető az, hogy azóta mindhárom lánya megél, korrekt körülmények között.
Ha nem lett volna így nevelve, valószínűleg nem tört volna ki a falusi életből, most is vidéki zsellérek lennénk.
Kicsit érdekesen hanfzhat, de a mamám mondta el ezt így, nem át én fejemből pattant ki..
Persze hogy igaz!
Startból rossz az egesz , ami mindenre rányomja a bélyegét
Keves szeretet, elfogadas, törödes, kevesebb anyagi raforditas, kevesebb lehetösegek , beszükülés ( kulönórak , sport penzbe kerulhet)
Az ilyen gyerekek szó szerint csak enni kapnak es abból sem a legjobb minöseget
Fekete baranyok lesznek , minden rosszat ravetitenek , minden az ö hibajuk
Ezt a hatranyt ledolgozni szinte lehetetlen
Gyakori , hogy tovabbadjak a következö generaciónak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!