Szerintetek lehet benne igazság, hogy a nem kívánt gyerekek általában elég nagy hátrányból indulnak az életben?
Attól függ.
Ismerek olyan párt, ahol véletlenül jött a baba, de már mindketten felnőttek voltak, volt állandó állásuk, a kapcsolatunkban is nagyon összepasszolnak, és feltétel nélkül szeretik a gyereküket, és megadnak neki mindent, amit tudnak, és lélekben felkészültek a gyerekvállalásra, mire odakerültek.
Én tervezett gyerek voltam, csak a szüleim azzal nem számoltak, hogy a gyerekvállalás nem annyira zökkenőmentes, úgyhogy gyakorlatilag úgy voltam kezelve, mint egy nem kívánt gyerek.
És igen, baromi nagy hátrányból indulnak. A nem kívánt gyerek azt tanulja meg elég hamar, hogy őt nem lehet szeretni, nincs biztatva, próbálja elérni, hogy a szülei megváltoztassák a véleményüket, de gyerekként nem tudja, hogy ez nem rajta múlik. Ezért magára vesz dolgokat, kialakul benne egy olyan kép, hogy ő nem szerethető, kevésbé lesz magabiztos, ez pedig alapból visszaszorítja az élet csomó területén (barátkozás, ismerkedés, kapcsolatok, érdekérvényesítés, lehetőségekkel élés, új dolgok kipróbálása), és mentális betegségekre is fogékonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!