A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.
Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.
Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).
Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.
Menj el dolgozni!
Neked is jobb lesz!
Azért megnézném a sok pampogót 3 sni-s gyerekkel és egy ilyen remek pasival...
Kérdező: Nem jó a munkamegosztásotok. Nem lehet 3 problémás gyerek logisztikáját úgy intézni, hogy az egyik fél nem vesz részt benne. Csak akkor tudsz visszamenni dolgozni, ha párod kiveszi a részét a házimunkában és a gyerekekkel kapcsolatos teendőkben. Valószínűleg a szervezés sem a legjobb és lehetne optimalizálni, de első körben a pároddal van a gond. Mit tesz ő a házasságotokba a pénzen kívül? Írd össze szépen egy táblázatba a teendőid, mint ahogy leírtad nekünk a hétfőt és dugd az orra elé, hogy adjon tanácsot az optimalizálásra. Ne támadólag, hanem tényleg üljetek össze és próbáljátok találni extra időt. Az nem vezet semmire, ha veszekedtek rajta. Üljetek le a teendőkkel és osszátok fel őket jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!