Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom jogosan neheztel,...

A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.

Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).

Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

2018. aug. 31. 09:31
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/214 anonim ***** válasza:
42%

"A markát tartaná"??????

Mire?

Arra, hogy enni adjon a gyerekeinek, meg gondolom, az "urának"?

Meg vegyen mondjuk mosóport stb...?

2018. szept. 4. 11:17
 112/214 anonim ***** válasza:
62%

Egyszerű a történet: anyuka felajánlja apukának, ha szerinte akkora dizsi hawaii napfény így az élete, akkor cseréljenek. Anyuka megy "pénzkereső tevékenységet" végezni, de kizárólag azt, bemegy 8-ra irodába 5-kor haza, apuka meg majd főz mos takarít 3 SNI-s gyereket hordoz fejlesztésre, miközben hallgatja anyuka kritikáit, hogy nem lehet enni a padlóról.

Partvonalról pofázni mindig könnyebb.

Akik meg azt mondják más is nevel 2-3 gyereket, annak üzenem hogy igen: egészségeset, nem olyanokat akik ennyi fejlesztésre szorulnak.

2018. szept. 4. 14:22
 113/214 anonim ***** válasza:
40%
#110, én elvből sose tartanék el egy nőt hosszú távon csak azért, hogy egész nap gyerekezhessen, ha milliárdos lennék se. Szerintem a férj is valami hasonlót gondol...
2018. szept. 4. 16:35
 114/214 anonim ***** válasza:
55%

113-as: nem "gyerekezik", hanem a te gyerekeidet neveli!

Ez nem valami hobbi.

2018. szept. 4. 18:03
 115/214 anonim ***** válasza:
41%

#114, de, ezen a szintem abszolút hobby, ugye az átlag (nő és férfi) termelő munka, háztartás, (pihenés, kikapcsolódás, tanulás, sport barátok, hobby, stb) MELLETT nevel gyereket.

És nem, nem az "én gyerekem", hanem a "mi közös gyerekeink".

A konkrét kérdésben meg első körben a Kérdezőt küldeném pszichológushoz, mert az, hogy egy családban 3 gyerekből 3 "speciális nevelési igényű" az 90+% hogy anyuka kvázi "Münchausen by proxy"-járól szól valójában... ha anyukát sikerülne eltávolítani a gyerekei közeléből a nap legalább harmadában mondjuk úgy, hogy elhúz végre melózni, a 3 gyerekből legalább 2-nek igen hamar javulna a figyelemzavara vagy akármi tünete ami miatt most "SNI" bélyeget visel...

2018. szept. 4. 18:45
 116/214 anonim ***** válasza:
82%

"És nem, nem az "én gyerekem", hanem a "mi közös gyerekeink"."

Igen, ez így helyes kifejezés.

De az SNI nem nátha, ami csak úgy elmúlik.

2018. szept. 4. 18:50
 117/214 anonim ***** válasza:
44%

"De az SNI nem nátha, ami csak úgy elmúlik." - valóban, nem nátha, meg nem is betegség, és főleg, nem is egy egzakt valami... az ilyent úgy hívják, hogy címke... és az esetek zömében abszolút relatív címke...

"Bezzeg a mi időnkben" a mai kifejezéssel "speciális nevelési igényű /SNI/" gyerekeket kiszolgáló intézményt hivatalosan kisegítő iskolának hívták, vagy teljesen köznapi néven - tisztesség ne essék - "gyogyó"-nak. Aztán jött a "polkorrekt őrület", és ebből lett az "SNI"... ami pusztán annyit jelent, hogy az illető nem vagy nehezen képezhető a közoktatás keretei között.

Ennek viszont lett egy érdekes mellékhatása, amíg anno a "gyogyo"-t mindenki kerülni igyekezett a hozzá kapcsolódó negatív előítéletek okán, addig a misztikus "SNI" ilyen-olyan okból már divattá vált lassan.

(aminek persze az sem tesz jót, hogy az ez alá a cimke alá tartozó állapotok, mint a figyelemzavar, hiperaktivitás, olvasási-, írási-, számolási zavarok úgy 4-5 évente tartoznak vagy nem tartoznak épp a betegségek közé)

Na, ilyenek mennek SNI ügyben...

2018. szept. 4. 22:20
 118/214 anonim ***** válasza:
55%

Ezt itt is leírom, mert szerintem fontos: nincs olyan, hogy aki munkahely mellett szülő, az többet dolgozik. Mondhatni ugyanannyit dolgoznak mindketten. Ti. aki intézménybe adja a gyereket, hogy munkahelyre menjen, annak a gyerekével addig mások dolgoznak! A gyerek nem tűnik el addig!

Magyarán aki otthon marad, az azt a munkát végzi, amit egyébként fizetésért dolgozok csinálnának helyette.

Úgyhogy tökéletesen abszurd érv, hogy mások munka mellett nevelnenek gyereket, míg aki otthon marad, annak sokkal könnyebb.

2018. szept. 4. 23:59
 119/214 anonim ***** válasza:
56%
#118, ez egy tipikus féligazság... mert ugye az oviba vagy a bölcsibe egy gondozó nem 1-2-3, hanem mondjuk 10 gyerekkel foglalkozik egyszerre... és közben neki sem ötszöröződik meg a nap, amíg 5 szülő gyerekeire ügyel, mondjuk. Igen, szinte minden munka hatékonyabb úgy, ha elosztjuk a feladatokat a közösség tagjai között. Nem 5 anya ül otthon a 10 gyerekkel abszolút antihatékonyan, hanem egyikük vigyáz a 10 gyerekre, a másik 4 meg termelő-pénzkereső munkát végez (aminek a példában a 20%-át odaadják az 5.-nek, aki a gyerekekre vigyáz)
2018. szept. 5. 00:20
 120/214 anonim ***** válasza:
57%

"Na, ilyenek mennek SNI ügyben..."

Pontosan tudom, hogy mi megy SNI-ügyben, mert ez a szakmám.

Nyilván nem láttam a 3 gyerek szakértői véleményét, de ha valaki 5 évesen nem beszél, az durva!

A sz. bizottság egyébként se ad csak úgy üffre-püffre véleményt!

Úgyhogy ez nem a "modern f.aszság" kategória, nem az van, hogy divatból!? SNI-s valaki.

2018. szept. 5. 06:57
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!