Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom jogosan neheztel,...

A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.

Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).

Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

2018. aug. 31. 09:31
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/214 anonim ***** válasza:
59%

#100, akkor lenne igazad, ha anyuka is ledolgozná a maga 6-8 óráját pénzkereső tevékenységgel. Így épp az a munkamegosztás, hogy az apa pénzt keres, az anyáé meg a gyerekek + háztartás, mondhatni a "klasszikus polgári" családmodell. És a férfi épp azt kifogásolja a kérdés szerint, hogy "először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni." - szóval, hogy anyuka se a gyerekek + háztartást nem látja el a "klasszikus családmodell" szerint, se második keresőként nem áll helyt a mondjuk "emancipált családmodell" szerint.

Apuka meg épp azt akarja elérni, hogy legalább valamelyik legyen a kettő közül...

2018. szept. 3. 23:17
 102/214 anonim ***** válasza:
33%

Azért mondom, hogy menjen a nő is dolgozni.

Most nem akarok bunkó lenni, de ez a kapcsolat egy sz.ar, és halad a válás felé.

A férfi nem foglalkozik a gyerekekkel, 3 SNI-ssel nagyon nehéz, de be se látja, hogy az asszony fizetetlenül mennyit dolgozik.

Tudod te, milyen óradíja van egy fejlesztő ped.-nek?

Na, ezt anyuka csinálja non-stop, és még le is van nézve.

Menjen dolgozni a nő és váljon el!

Kérdező, téged nem bántani akarlak, megértelek.

A fickó lenézi az asszonyt, s.zarik a gyerekeire, nem kéne kínlódni vele!

2018. szept. 3. 23:27
 103/214 anonim ***** válasza:
41%

#102, bizony, bekövetkezne az az ideális állapot, hogy a Kérdező nem gyerekezhetne egész nap, se a munka, se a háztartás terhére. Tehát - mint említettem már - semmi más nem történne, mint amit a férje alapban el szeretne érni, Kérdező megtanulná hatékonyabban beosztani az idejét, mert rá lenne kényszerülve.

Pénze meg nem hiszem, hogy több menne el rá, mint most.

(őszintén szólva nem is értem, hogy miért nem lépett még le a férj)

2018. szept. 4. 01:21
 104/214 anonim ***** válasza:
74%

😩😩😩 Anyu elválik, megkapja apu fizetésének a felét, plusz emelt családit, plusz dolgozik valamit, és aput nem kell etetni se, se el nem vesz a pénzből, mert nincs is ott.

Igen, viszont fizethetne vagy albérletet vagy lakáshasználati díjat, rezsit, 3 gyerek fejlesztéseit, autó fenntartását egyedül.

És hogy megnyugtassalak ,a bíróság csak igen ritka esetben ítéli meg a fizetés felét, elég ha apuka megkéri a főnökét jelentse be kevesebbre, elég ha visz papírt hogy pl albérletet kell fizetnie, esetleg csinál még egy gyereket, vagy olyannal áll össze akinek már van. és már sem annyi az annyi.

2018. szept. 4. 06:47
 105/214 anonim ***** válasza:
29%

"elég ha apuka megkéri a főnökét jelentse be kevesebbre, elég ha visz papírt hogy pl albérletet kell fizetnie, esetleg csinál még egy gyereket, vagy olyannal áll össze akinek már van. és már sem annyi az annyi."

👏👏👏

Gratulálok ahhoz, hogy valaki azon agyal/agyalna, hogy hogyan járuljon hozzá minél kevésbé a SAJÁT! gyerekei neveléséhez!

Úgy anyagilag, mint ahogy érzelmileg.

Érzelmileg most se tesz semmit a f.aszi, mint látjuk.

"Megkéri a főnökét, hogy jelentse be kevesebbre..."

Okádnom kell attól, amikor valaki azon trükközik, hogy hogy semmizze ki a gyerekeit.

2018. szept. 4. 07:08
 106/214 anonim ***** válasza:
42%

"3 gyerek fejlesztéseit egyedül"

Ezek a gyerekek az apa gyerekei is!

Nem koloncok, akiket lerázott a válással és csak muszájból fizet!

2018. szept. 4. 07:17
 107/214 anonim ***** válasza:
86%

"Emelt csp..."

Arra a havi + 4-5e Ft-ra gondolsz amivel magasabb lenne az egyedülálló utani csp"?

2018. szept. 4. 09:06
 108/214 anonim ***** válasza:
57%

Kedves 76%-os, egyfelől biztosan nagyon érdekesek az erkölcsi fejtegetéseid, csak nem lesz belőle se kenyér, se idő...

Másfelől tényleg túlzás, ha a Kérdező napjai csak és kizárólag a gyerekekről szólnak. Mások is nevelnek 2-3 gyereket munka, és háztartás mellett is, ez egyszerűen időbeosztás kérdése.

2018. szept. 4. 09:31
 109/214 anonim ***** válasza:
34%

76%os az gondolom nem zavar hogy így meg anyuka nem járul hozzá a gyerekei anyagi bizzonságágoz.

Nekem meg attól kell okádnom ha valaki a gyerekei háta mögé bújik mert lusta dologzni, úgy hogy még a házat se képes rendben tartani de a markát tartaná.

2018. szept. 4. 11:09
 110/214 anonim ***** válasza:
55%

109

Ülj le, fiam, egyes.

Apuci CSAK a munkahelyére jár. Anya megszülte, etetei, rendben tartja, iskolába hordja, tanul velük, fejlezstésre hordja, neveli, főz rájuk, mos rájuk, gondozza testileg-lelkileg stb.

Te sem láttál még valódi életet közelről, meg 3 SNI-s gyereket ...

2018. szept. 4. 11:13
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!