Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom jogosan neheztel,...

A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.

Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).

Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

2018. aug. 31. 09:31
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/214 anonim ***** válasza:
59%

#120, nem egészen értetted, amit írtam... de, annyira komoly kapcsolata van a pszicho-diagnosztikának és az épp aktuális divatnak, hogy ha ugyanazt a 100 pszichés beteget (és most nem olyan relatív cimkéről beszélek, mint az SNI és társai, hanem konkrét, orvosi diagnózisokról) megvizsgáltatod európai meg amerikai szakértőkkel, komoly eltérések lesznek a felállított diagnózisokban.

Sőt, tovább megyek, abszolút komolyan tudja befolyásolni a diagnózisok megoszlását az, hogy kapcsolódik-e hozzájuk valamilyen juttatás vagy közfinanszírozott ellátás. (pont úgy, ahogy a terroristák száma is megugrik, amikor a védelmi költségvetésről szavaznak:)) Sokszor az a legnagyobb különbség a "jegeld a könyököd" és "az izületi felszínből fél rizsszemnyi darab letörött, dg: fractura humeri..." között, hogy van-e csonttörésre fizető biztosításod, avagy nincs, illetve az orvos többet számolhat-e el a TB fele csonttörés ellátására...

Pedig ezek sokkal egzaktabb dolgok, mint az SNI...

2018. szept. 5. 09:37
 122/214 anonim ***** válasza:
39%
119-es, nem is hatékony, ahol 10 gyerekre vigyáz egy gondozó. Ő háromra és minddel van gond. De akkor helyettesitsd be a takarítónő+bébiszitter+szakácsnő komboval (a gondozó nem főz és jó esetben nem takarít), és máris kijön a munkaidő.
2018. szept. 5. 10:00
 123/214 anonim ***** válasza:
35%

Na jó, szerintem ne vitatkozzunk tovább az SNI-n! Van 1 családban több is, nem Münchausen szindróma, meg ilyesmi.

De hagyjuk is!

2018. szept. 5. 10:13
 124/214 anonim ***** válasza:
25%

125

Troll, ne foglalkozz vele.

2018. szept. 5. 10:39
 125/214 anonim ***** válasza:
75%
Azt viszont tartsd szem előtt kedves kérdező, hogy ha nem neveled a gyerekeidet önállóságra, nem tudnak önálló döntéseket hozni, soha nem lesznek önálló életre képesek. Mindíg is a szoknyád körül fognak szaglászni.
2018. szept. 5. 10:57
 126/214 anonim ***** válasza:
31%

#127, személyeskedhetsz napestig, akkor sem köteles egyetlen ember se a házastársát/élettársát eltartani pusztán azért, mert az otthon akar maradni a gyerekekkel.

Ha valakinek ez az értékrend a vágya, el lehet húzni az USA-ba, ott nyakra-főre megítélik a házastársi tartást, nem kell hozzá az önhibáján kívül rászorultság bizonyítása. Európa a II. VH óta nem igazán díjazza a "apuka pénzt keres, anyuka otthon gyerekezik és eltartatja magát" családmodellt - szerencsére, és éppen ezért kihalt a "feleség leszek" mint életpálya-alternatíva is.

Úgyhogy a Kérdező párja teljesen jogosan neheztel, sőt, teljesen jogosan válna el ezért.

2018. szept. 5. 11:00
 127/214 anonim ***** válasza:
56%

A kérdező férje nagyoneg lenne lepve, ha a kérdező munkába állna, és onnantól neki kéne heti 3x vacsorát főzni, hozni/vinni a gyerekeket és betegszabadságra is felváltva mennének a gyerekek miatt.

Ha meg elválnak, akkor hol van az megirva, hogy a nőnél maradnal a gyerekek? Lehet osztott felügyelet is. És onnantól kezdve már nyugodtan dolgozhat a kérdező.

2018. szept. 5. 16:26
 128/214 anonim ***** válasza:
58%
"Ha meg elválnak, akkor hol van az megirva, hogy a nőnél maradnal a gyerekek? Lehet osztott felügyelet is." - Természetesen sehol, és persze, hogy lehet osztott felügyelet is - HA mindketten ezt akarják és vállalják, ÉS mindkettőnek alkalmasak a válás után a körülményei IS.
2018. szept. 5. 16:49
 129/214 anonim ***** válasza:
30%
Istenem, ne etessétek már ezt a lúzer puhap.öcs trollt, annyira szánalmas.
2018. szept. 5. 17:09
 130/214 anonim ***** válasza:
42%

... ja és a Kérdező iparszerű becsapása, és hamis reményekbe ringatása nem szolgálja senki érdekeit, leginkább a Kérdezőét nem... nyugodtan lepontozhatják az előző választ a gyk demagógjai, de ettől még Magyarországon válás után nem lehet senkinél se gyereket elhelyezni úgy, hogy önmaga nem vállalja és kéri. Ez a TÉNY.

Kérdező ebből a helyzetből egyszerűen nem jöhet ki jól, ha nem köt kompromisszumot a férjével, nem létezik az a felállás a való világban, amivel neki lenne jobb a mostani helyzetnél, se anyagilag, se időben, sehogy...

Ez van.

2018. szept. 5. 17:14
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!