A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.
Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.
Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).
Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

#120, nem egészen értetted, amit írtam... de, annyira komoly kapcsolata van a pszicho-diagnosztikának és az épp aktuális divatnak, hogy ha ugyanazt a 100 pszichés beteget (és most nem olyan relatív cimkéről beszélek, mint az SNI és társai, hanem konkrét, orvosi diagnózisokról) megvizsgáltatod európai meg amerikai szakértőkkel, komoly eltérések lesznek a felállított diagnózisokban.
Sőt, tovább megyek, abszolút komolyan tudja befolyásolni a diagnózisok megoszlását az, hogy kapcsolódik-e hozzájuk valamilyen juttatás vagy közfinanszírozott ellátás. (pont úgy, ahogy a terroristák száma is megugrik, amikor a védelmi költségvetésről szavaznak:)) Sokszor az a legnagyobb különbség a "jegeld a könyököd" és "az izületi felszínből fél rizsszemnyi darab letörött, dg: fractura humeri..." között, hogy van-e csonttörésre fizető biztosításod, avagy nincs, illetve az orvos többet számolhat-e el a TB fele csonttörés ellátására...
Pedig ezek sokkal egzaktabb dolgok, mint az SNI...

Na jó, szerintem ne vitatkozzunk tovább az SNI-n! Van 1 családban több is, nem Münchausen szindróma, meg ilyesmi.
De hagyjuk is!

125
Troll, ne foglalkozz vele.

#127, személyeskedhetsz napestig, akkor sem köteles egyetlen ember se a házastársát/élettársát eltartani pusztán azért, mert az otthon akar maradni a gyerekekkel.
Ha valakinek ez az értékrend a vágya, el lehet húzni az USA-ba, ott nyakra-főre megítélik a házastársi tartást, nem kell hozzá az önhibáján kívül rászorultság bizonyítása. Európa a II. VH óta nem igazán díjazza a "apuka pénzt keres, anyuka otthon gyerekezik és eltartatja magát" családmodellt - szerencsére, és éppen ezért kihalt a "feleség leszek" mint életpálya-alternatíva is.
Úgyhogy a Kérdező párja teljesen jogosan neheztel, sőt, teljesen jogosan válna el ezért.

A kérdező férje nagyoneg lenne lepve, ha a kérdező munkába állna, és onnantól neki kéne heti 3x vacsorát főzni, hozni/vinni a gyerekeket és betegszabadságra is felváltva mennének a gyerekek miatt.
Ha meg elválnak, akkor hol van az megirva, hogy a nőnél maradnal a gyerekek? Lehet osztott felügyelet is. És onnantól kezdve már nyugodtan dolgozhat a kérdező.

... ja és a Kérdező iparszerű becsapása, és hamis reményekbe ringatása nem szolgálja senki érdekeit, leginkább a Kérdezőét nem... nyugodtan lepontozhatják az előző választ a gyk demagógjai, de ettől még Magyarországon válás után nem lehet senkinél se gyereket elhelyezni úgy, hogy önmaga nem vállalja és kéri. Ez a TÉNY.
Kérdező ebből a helyzetből egyszerűen nem jöhet ki jól, ha nem köt kompromisszumot a férjével, nem létezik az a felállás a való világban, amivel neki lenne jobb a mostani helyzetnél, se anyagilag, se időben, sehogy...
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!