Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom jogosan neheztel,...

A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.

Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).

Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

2018. aug. 31. 09:31
 171/214 anonim ***** válasza:
57%

"a többi szócséplés meg a te szánalmas minden logikát nélkülöző magyarázkodásod." - ez történetesen pont arra igaz, amit te itt előadsz.

Ugyanis, ha a Kérdező férje úgy dönt, hogy nem hajlandó tovább szponzorálni a Kérdező otthon parkolását, akkor úgy fog dönteni, akkor is, ha te a fejed tetejére állva hisztizel, és rázod a rácsot, hogy "de akkor is, de akkor is..."

Ez ugyanis az ő kizárólagos döntése, nem a tied, és nem is közönség-szavazás kérdése. Ezt kellene mindössze felérned aggyal...

2018. szept. 6. 10:20
 172/214 anonim ***** válasza:
32%

"Ugyanis, ha a Kérdező férje úgy dönt, hogy nem hajlandó tovább szponzorálni a Kérdező otthon parkolását, akkor úgy fog dönteni,"

Én sehol nem írtam hogy nincs hozzá joga, ha tudnál értően olvasni én az erkölcsi-emberi oldalát vizsgáltam a dologonak, ha már az ember ha már társat választ, családot alapít....

Bár kétlem hogy te és magadfajta énénénén tudná mi ez a két szó :)))

Menj örvendezz hogy egy férfi lelép a családjától a beteg gyerekeitől mert nem fér bele az "értékrendjébe" kitartani mellettük.

A nap jó híre mi? :))

2018. szept. 6. 10:26
 173/214 anonim ***** válasza:
85%

"Mikor a legkisebbel félidős voltam, őt egy csoportos leépítésnél elküldték és 2 évig munkanélküli volt. Én akkor még fizetést, később meg max GYED-et kaptam és átvészeltük. A szüleim is sokat segítettek, segítenek."

rosszul emlékeztél. Fizetest aztan Gyed max-ot kapott.

2018. szept. 6. 10:28
 174/214 anonim ***** válasza:
31%

Ejj, 65%-os, de kívánod te a Kérdezőnek, hogy váljon el tőle a férje, aztán meg ne tudjon megélni a férje nélkül!

Ritka rosszindulatú egy ember vagy, már kezd magyarázatot nyerni a volt feleséged tette.

2018. szept. 6. 10:30
 175/214 anonim ***** válasza:
55%

Nagy kár igy utólag, hogy a Kérdező megtűrte otthon a férjét 2 évig munka nélkül. Egy Mekibe mar pár éve is simán elmehetett volna bárki.

Azt is csak remélni tudom hogy a Kérdező szülei csak a Kérdezőnek segítettek. ( sajnos ez nem vszínű...)

2018. szept. 6. 10:34
 176/214 anonim ***** válasza:
31%
Kívánhatja, de a leírtak alapján jó eséllyel valóban jobb lesz a Kérdezőnek lelkileg, ha otthagyja a lenéző férje....Lehet, hogy 1 hónap nehéz lesz, de hamar jön az óriási megkönnyebbülés érzése :-)
2018. szept. 6. 10:39
 177/214 anonim ***** válasza:
12%

"Kívánhatja, de a leírtak alapján jó eséllyel valóban jobb lesz a Kérdezőnek lelkileg, ha otthagyja a lenéző férje....Lehet, hogy 1 hónap nehéz lesz, de hamar jön az óriási megkönnyebbülés érzése :-)"

Egyetértek!

65%-os nagyon kívánja a Kérdezőnek, hogy menjen tönkre az élete.

2018. szept. 6. 10:49
 178/214 anonim ***** válasza:
44%

"65%-os nagyon kívánja a Kérdezőnek, hogy menjen tönkre az élete." - nem kell önmagadból kiindulni, én tudom(!) hogy ez itt nem a "ki mit kíván"-ról, nem a "dolog erkölcsi oldala valaki szerint"-ről, meg egyéb ostobaságokról szól, ugyanis egyikért se adnak se kenyeret, se időt, és egyik se befolyásolja a férj döntéseit.

Itt egyszerűen arról van szó, hogy a Kérdező döntései határozzák meg első sorban a jövőjét, és ha bejön neki, azért is ő lesz a felelős, de ha nem jön be neki, azért is. A felelős döntéshez viszont VALÓS (első sorban családjogi) INFÓK kellenek, nem jókívánságok, és nem "erkölcsi alapú" handabandák, ezekkel ugyanis csak veszíteni lehet, mert hamis reményeket táplálnak, "kancsalul festett egekbe néznek".

Az exem példáját is pont ezért hoztam fel... az itteni válaszadók 95%-a vele értett volna egyet "erkölcsileg", és lelkesen biztatta volna, hogy azt tegye, amit tett, mert "erkölcsileg"... meg is lett az eredménye:(

2018. szept. 6. 11:59
 179/214 anonim ***** válasza:
23%

Jajj te kbaxott nagy látnok, zseni, te :) Mire is menne a világ a nagy jóslataid nélkül.

Elárulom a te handabandád, is pont annyi ennek a vadidegen házaspárnak, mint a miénk.

Mielőtt még elkezdenél magadról túl sokat képzelni.

Igaz az már megtörtént, mikor igazságosztó prédikátor szerebe helyezted magad.

2018. szept. 6. 12:37
 180/214 anonim ***** válasza:
35%

"nem kell önmagadból kiindulni"

Ez a leghülyébb érv, amit mindig beírtok.

Abból indulok ki, amit írsz.

2018. szept. 6. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!