Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom jogosan neheztel,...

A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.

Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).

Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

2018. aug. 31. 09:31
 191/214 anonim ***** válasza:
41%

"majd mindjárt jön és elmagyarázza, hogy végül akkor is ő lett a nyertes, ő él és virul. Igaz 2 élet árán, de akkor is."

Aszolút!

Ő jól jött ki a dologból, a nő meghalt, de azt végül is ki nem sz.arja le!

Szegény nő, szerintem Poszttraumás Stressz Zavara lehetett 65%-os után.

2018. szept. 6. 14:46
 192/214 anonim ***** válasza:
57%

Látom, a személyeskedés, meg a melléduma az megy ezerrel...

""Olyan opción nem töri a kis agyát, ami az összes félnek kedvez."

Én legalább tettem javaslatot, ahelyett, hogy a többi válaszadót próbálnám piszkálni, épp ideje, hogy ti is ezt tegyétek.

2018. szept. 6. 15:51
 193/214 anonim ***** válasza:
70%

"En a Kérdező párja helyében rég leléptem volna, az általam favorizált családmodellben 2 kereső van, és feladat-megosztás."

na akkor a feladatmegosztást hogy oldja meg a Kérdező, hogy vegye rá az urát hogy vigye ő is fejlesztésre a gyerekeket, meg keljen fel 4-kor, hogy a többiről nem is beszélek.

Az a baj, hogy lehet preferalni 2keresős modellt, de lehet többet visz mint hoz, ha bébiszitter vállalja ezt a feladatot, mert láthatóan apukanak ehhez nem fűlik a foga.

Te 65%-os meg bocs de tuti nem láttál közelről gyereket, mert meg nekem 2 nagyobbal sem mindig egyszerű megoldani a logisztikat, nemhogy 3 problémás kicsivel.

Az meg hogy a férj szerint "szalad a ház" nem feltetlenül kell valóban totális káoszt elképzelni, siman lehet hogy nála már az is kivágja a biztositekot ha nem glédaban áll minden.

És lehet hogy szerinted a Kérdező párja jobban jár ha elválik (ha nem kiváncsi a gyerekeire soha többet akkor még esetleg lehet is igy), de a leírás alapján egy ilyen apának még minden második hétvége is odab..na :-)

2018. szept. 6. 16:36
 194/214 anonim ***** válasza:
31%

Látom, a személyeskedés, meg a melléduma az megy ezerrel...

Miért ne menne? Teljesen hiteltelen vagy a múltadat figyelembe véve.

Sorozatgyilkost se küldök be pszichésen sérült emberek közé támogatónak mert értelemszerűen nincs a helyzet magaslatán és akkor még finom voltam.

Te se vagy bárhogy ismételgeted a beragadt személyeskedő lemezt.

Gyereket nem neveltél csak elhagytál, de te akarod kioktatni a 3 sni gyerekes anyukát az időbeosztásról.Hahaha.

A házasságod az exed öngyilkosságával ért véget de te akarsz házassági tanácsadót játszani. Hahaha

Röhejes vagy az van.

Inkább a saját mentális állapotod rendezgesd először, hogy képes legyél elfogulatlan tisztességes válaszokat adni aztán gyere vissza.

Mehet a lepontozás soknevűcske-mert hogy az vagy.- Szokásos mindenki ellened és mindenki lelontozva eset..

Szánalmas vagy ez van.

2018. szept. 6. 17:06
 195/214 anonim ***** válasza:
41%

"na akkor a feladatmegosztást hogy oldja meg a Kérdező, hogy vegye rá az urát hogy vigye ő is fejlesztésre a gyerekeket, meg keljen fel 4-kor, hogy a többiről nem is beszélek." - ugye először találjon magának munkahelyet, és akkor annak tükrében, hogy az teljes-, vagy részmunkaidős, és milyen a munkaidő-beosztás, meg lehet beszélni az otthoni feladat-megosztást is. Lehet olyan, hogy egyik viszi, a másik hozza a gyerekeket, lehet olyan, hogy elosztják, melyik gyereket ki hozza-viszi, stb - ahogy a párnak a legjobb.

A fejlesztés-témakört meg nyilván újra kell beszélni A-tól Z-ig, melyik gyereknek indokolt valójában, és milyen formában.

(ez megint tipus-csapdája szokott lenni a váló anyukák egy részének, akik azt hallották, hogy az ilyen dolgokhoz való anyagi hozzájárulás a tartásdíjon felül is kérhető, és az "orvosilag indokolt" kifejezés meg kimarad nekik, úgy képzelik, hogy ők kitalálják, hogy a gyereknek mi szerintük a legjobb, a apának meg ehhez kell alkalmazkodni - hát egy jó nagy túróst. Amit orvosi szakvélemény támaszt alá, az a vitán felüli, az összes többi a két szülő megegyezése, közös(!) döntése)

(megint nem értelmes szidni, mert hatályos családjog)

"Az meg hogy a férj szerint "szalad a ház" nem feltetlenül kell valóban totális káoszt elképzelni, siman lehet hogy nála már az is kivágja a biztositekot ha nem glédaban áll minden." - persze, ez is lehet - meg persze az ellenkezője is. A kérdésben a "soha nem vagyok itthon" kitétel nem egy rendmániás hisztijére utal.

"s lehet hogy szerinted a Kérdező párja jobban jár ha elválik (ha nem kiváncsi a gyerekeire soha többet akkor még esetleg lehet is igy), de a leírás alapján egy ilyen apának még minden második hétvége is odab..na :-)" - nézd, a válást mint "megoldást" nem én találtam ki, mások kezdték erre biztatni a Kérdezőt - én csak megjegyeztem, hogy ezzel a férj is jobban járna. Nyilván nem 100%-osan (ilyen helyzetben a 0%/100% NEM LÉTEZIK), de relatív könnyebb 2 hetente 36-48 órában egyedül - majd hamarosan új társsal nyilván - kezelni a problémákat, mint a hónap minden napján elviselni, hogy neki kell eltartani a feleséget, akinek az egész napja a gyerekek körül forog.

2018. szept. 6. 17:15
 196/214 anonim ***** válasza:
41%
#194, szerinted érdekel valakit a totál off nyűgésed? Velem kapcsolatban nem érsz el vele semmit, ezt jobb, ha most tudomásul veszed.
2018. szept. 6. 17:21
 197/214 anonim ***** válasza:
23%

Látom feldühített az igazság :)))

Engem meg az inkompetens agymenéseid nem érdekelnek.

2018. szept. 6. 17:28
 198/214 anonim ***** válasza:
60%

"soha nem vagyok itthon"

Erről jut eszembe a saját anyám, aki szerint én MINDIG elfelejtek MINDENT, SOHA nem figyelek semmire, MINDIG elhagyom a kulcsomat, SOHA nem vagyok pontos :-D

Tudod ez nála azt jelenti, hogy félévente elcsípi egy hibámat amit elkövettem, és ezt így fejezi ki :-)

A "soha nem vagyok itthon" valakinél azt is jelentheti, hogy PONT amikor a kérdező hazaér, a felesége nincs otthon - már csak azért is, mert a "soha nem vagyok itthon" = szó szerint értelmezve azt jelenti, hogy a felesége meg a gyerekei az éjszakát sem töltik otthon.

2018. szept. 6. 17:29
 199/214 anonim ***** válasza:
41%
#197, a billentyűzeten a lefele mutató nyíl vagy PageDown, egérrel az oldalsáv levelé görgetése... örülök, hogy segíthettem:)
2018. szept. 6. 17:32
 200/214 anonim ***** válasza:
58%
#199, persze ez is lehet... meg az ellenkezője is. De mivel a kapcsolat sorsát nem az objektív valóág dönti el, hanem a benne élők szubjektív hozzáállása, a tény annyi, hogy a Kérdezőnek el kellene menni dolgozni. Legalább egy fél állásba. És onnan lehet újragondolni az időbeosztást, családi teendőket, gyerekek dolgait...
2018. szept. 6. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!