Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom jogosan neheztel,...

A párom jogosan neheztel, amiért még a gyerekek miatt nem mentem vissza dolgozni? Nem tudom mit csinálhatnék másként.

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van és sajnos most úgy tűnik kisebb-nagyobb mértékben mindhármuk problémás. Én most GYET-en vagyok velük, a párom dolgozik.

Egyre többször feszült itthon. Mikor megpróbálok vele beszélni róla, először azzal jön, hogy szalad a ház, soha nem vagyok otthon, végül mindig oda lyukadunk ki, hogy én mikor fogok már tudni visszamenni dolgozni. Hiába mondom neki, hogy már én is nagyon szeretnék dolgozni, de a gyerekek mellett most még egy 4 órás munkát sem tudok bevállalni, mert nem tudom fixen megmondani, hogy mikor érek rá és mikor adódik valami program a gyerekek körül (orvos, fejlesztés, nevtan, sos fogadóóra, megbetegedés stb.).

Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám vele ezt megbeszélni. Attól is nagyon félek, hogy esetleg a gyerekektől is el fog távolodni. Hiába mondom neki, hogy a gyerekeket közösen akartuk, közösen is kell róluk gondoskodnunk, ő mindig elintézi azzal, hogy ő eljár dolgozni, tehát részéről teljesíti a feladatát. Tény, hogy elég szűkösen jövünk ki a pénzünkből, de akkor se lenne jobb, ha valakit azért kellene fizetnünk, hogy a gyerekekkel legyen amíg én dolgozok.

2018. aug. 31. 09:31
 161/214 anonim ***** válasza:
41%

"(azt ha mégse, még mindig lehet elnézést kérni - jobb esetben - vagy kórusba tömörülve szidni az exet - rosszabban... amitől persze megint csak nem lesz semmi jobb...)"

Annyira kárörvendő vagy 65%-os, és olyan gonosz is!

"Majd nem élsz meg nélkülem, hehehe, kérhetsz bocsánatot, vagy lehetsz öngyilkos!"

Gonosz vagy!

Szegény volt feleséged!

2018. szept. 6. 09:29
 162/214 anonim ***** válasza:
14%

" ez is pontosan így van, nyugodtan dolgozhatna, a nők többségének - szerencsére - ma már eszében sincs a férjével eltartatni magát."

:)) istenem, mintha egy kisovodással beszélgetnék és próbálnék belőle érveket kicsikarni?

-Miért?

-Mert csak én azt mondtam és kész.

Csak ismételni tudom magam az ő szava a tiéddel szemben. Nincs jogod SENKIT meghazudtolni csak azért mert benned fortyog a düh.

Hiába állítja egy velejéig rosszindulatú kárörvendő ember hogy a kérdező így meg úgy érez, ez még attól nem lesz úgy. Azt meg már sokadjára mondom hogy a legtöbb nőnek nem komoly SNI-s gyereke van, hanem akik teljesen jól elvannak az intézményekben. Az miért is ne dolgozna?? Még jó hogy dolgozik, ezt én is így helyeslem.

Nem érted mi, még mindig nem? :)) Toporzékoló hisztigép.

2018. szept. 6. 09:34
 163/214 anonim ***** válasza:
14%

"A többire meg annyit, hogy mindenki első sorban a saját életéért, saját tetteiért, saját döntéseiért felelős, kivétel nélkül."

Ezt majd akkor is hangosan ismételgesd, mikor ne adj' Isten te kerülsz olyan helyzetbe hogy önhibádon kívül támogatásra szorulsz. Ne hogy kijátszák veled szemben is a "nem vagyok köteles" kártyát.

Nem tudom mesélte-e már neked valaki de családot úgy alapít az ember, társat barátokat úgy választ hogy azok mellett mindig kiáll. Egy család nem csak akkor család ha minden kirakatba való csodálatosság, ahogy a barátokat sem csak akkor hívjuk fel mikor MI úgy gondoljuk de ha nekik kell valami akkor elmehetnek a halál faxára elvégre nekünk "nem kötelességünk". Micsoda újdonság, mi? :)

2018. szept. 6. 09:37
 164/214 anonim ***** válasza:
40%

#160, ez pont NEM érzelmek kérdése... szerinted a párválasztás miről szól, ha nem arról, hogy a pár tagjai megismerik egymást, azt, hogy a másik hogyan gondolkodik, milyen értékrendet vall és követ, és a két ember gondolkodása és értékrendje mennyire kompatibilis egymással???

Utólag reklamálni a másik gondolkodásán és értékrendjén pont ugyanaz, mint azon reklamálni, hogy miért 170 és miért nem 190 cm... rólam is minden nő tudja legkésőbb a 3. randin, hogy sikítófrászt kapok a "polgári-konzervatív" családmodelltől. Szerinted, ha ezek után valaki mégis ezt várná el tőlem, mégis ki lenne a hülye? (olyan érzelem nem létezik, amitől egy ember tartósan 180 fokban megváltozik)

2018. szept. 6. 09:42
 165/214 anonim ***** válasza:
58%

"Ezt majd akkor is hangosan ismételgesd, mikor ne adj' Isten te kerülsz olyan helyzetbe hogy önhibádon kívül támogatásra szorulsz. Ne hogy kijátszák veled szemben is a "nem vagyok köteles" kártyát." - már megint ez a buta átokszórás, mint ha valamin is változtatna... pedig pont az a szint, mint kántálással esőt csinálni...

(természetesen én is kerültem már ilyen helyzetbe, és természetesen a párom mellettem állt akkor is - természetesen kölcsönösségi alapon)

2018. szept. 6. 09:47
 166/214 anonim ***** válasza:
33%

"már megint ez a buta átokszórás, mint ha valamin is változtatna"

Bagoly mondja verébnek.

" szerinted a párválasztás miről szól, ha nem arról, hogy a pár tagjai megismerik egymást, azt, hogy a másik hogyan gondolkodik, milyen értékrendet vall és követ, és a két ember gondolkodása és értékrendje mennyire kompatibilis egymással???"

Te nem érted meg hogy a dolgok előre nem tervezhetőek? Hogy gondoltad úgy mégis? Kérdező és a férje találkoznak megbeszélik hogy akarnak majd 3 gyönyörű egészséges gyereket, akik abszolut problémamentesek és mindenki építi a karrierjét család mellett?? Jah mert az már csak így megy. Hány ember kényszerül pl tolószékbe, él egy baleset miatt fogyatékkal végig az életét, ő is biztos ezt az "értékrendet" válaszototta.

Kevered a szezont a fazonnal, a tervezhetőt a nem tervezhetővel.

"természetesen én is kerültem már ilyen helyzetbe, és természetesen a párom mellettem állt akkor is -"

Gyomrom kifordul....persze mert neked jár mi? De ha én azt kívánom a kérdezőnek hogy oldódjon meg a gondja, és a férje álljon ki érte/értük akkor én a férfit "eltartóbalek" szerepbe kívánom-szerinted- A te párod miért nem volt eltartóbalek??? Mert rólad volt szó.

Mondom mint egy ovoissal vitázni, minden érvet ésszerűséget nélkülözve "mert én, mert nekem, énénén" más meg így járt..Változatlanul csak gratulálni tudok, kevés nárcisztikusabb önzőbb embert hordott már a hátán a Föld.

2018. szept. 6. 09:56
 167/214 anonim ***** válasza:
36%

"Te nem érted meg hogy a dolgok előre nem tervezhetőek? Hogy gondoltad úgy mégis? Kérdező és a férje találkoznak megbeszélik hogy akarnak majd 3 gyönyörű egészséges gyereket, akik abszolut problémamentesek és mindenki építi a karrierjét család mellett?? " - a jelek szerint TE nem érted, hogy attól, mert a dolgok előre nem tervezhetőek, még senki sem lesz 170 cm helyett 190 cm... ahogy a világnézete és az értékrendje sem fog 180 fokban megváltozni. Ezt kellene végre felfogni.

Az meg, hogy mit honnan veszek? Tudod, ha a gyerekek 24 órás felügyelete ORVOSILAG indokolt lenne, akkor a Kérdező kiemelt ápolási díjra lenne jogosult, nem GYET-en parkolna otthon... és ez megint TÉNY.

2018. szept. 6. 10:04
 168/214 anonim ***** válasza:
60%

Ember tervez, gyerek végez. Mint azt korábban említette a Kérdező, megbeszélték a 3 gyereket és velhetően azt is, hogy egy ideig otthon lesz az anya. Azzal nem számolhattak előre, hogy a gyerekek nem problémamentesek lesznek és az "elméletük" a gyakorlati életben nem fog működni.

Gondolom amig a Kérdező férje munkanélküli volt és eltartotta a férjét, a ház pikk-pakk volt minden nap mire a Kérdező hazaért, meleg vacsoraval várta az asszonyt... ?

Azzal semmi baj ha sikítófrászt kapsz a polgári konzervatív élettől, de az egyértelműen látszik hogy ami most van az akkor is tévút, ezen kár is vitatkozni.

2018. szept. 6. 10:05
 169/214 anonim ***** válasza:
74%

"Gondolom amig a Kérdező férje munkanélküli volt és eltartotta a férjét, a ház pikk-pakk volt minden nap mire a Kérdező hazaért, meleg vacsoraval várta az asszonyt... ?" - nem valószínű, tekintve, hogy az asszony is otthon volt épp GYED-en, ha jól olvastam...

(ne legyen igazam, de rossz sejtésem - ez tényleg sejtés csak - hogy valójában akkor egyeztek meg a külön kasszában...)

2018. szept. 6. 10:09
 170/214 anonim ***** válasza:
10%

"a jelek szerint TE nem érted, hogy attól, mert a dolgok előre nem tervezhetőek, még senki sem lesz 170 cm helyett 190 cm... ahogy a világnézete és az értékrendje sem fog 180 fokban megváltozni. Ezt kellene végre felfogni."

te meg azt nem fogod fel hogy a család támogatása segítése nem értékrend kérdése.

Látszik milyen buta ember vagy, a szavakat sem vagy képes megfelelően használni?

Az ember nem azért él a saját házastársával meg a gyerekeivel mert "ilyen az értékrendje" hanem mert szereti őket. Akit meg szeretünk azt támogatjuk a bajban, ennyike, a többi szócséplés meg a te szánalmas minden logikát nélkülöző magyarázkodásod.

Akkor azzal az erővel bújj el egy barlangba mert a világ tele van olyan dolgokkal, amik nem tervezhetőek és nem férnek bele a te értékrendedbe.

Egyszerűbb lenne mint sorra belerúgni, magára hagyni a szeretteidet mert az értékrendedbe nem fér bele a segítség, és a támogatás"

2018. szept. 6. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!